Otvori glavni meni

Lista mjesta svjetske baštine u Evropi

Ovo je UNESCO-ova lista mjesta svjetske baštine u Evropi. Na ovoj listi ne nalaze se mjesta svjetske baštine koja se nalaze u azijskom dijelu ovih država: Kazahstan, Cipar, Izrael, Turska, Gruzija, Azerbajdžan, Armenija, te Ruska Federacija; ona su na listi mjesta Svjetske baštine u Aziji i Oceaniji. Također, prekomorska svjetska baština država kao što su Francuska, Holandija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Danska, nalazi se na geografski odgovarajućim listama.

Mjesta koja su obilježena zvjezdicom (*) se također nalaze na listi ugroženih mjesta svjetske baštine.

Sadržaj/Садржај: Vrh - 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž

Svjetska baština koju dijele neke zemljeUredi

 
Pogled na krovove Gjirokastra

AUredi

  Albanija (2)Uredi

  Andora (1)Uredi

 
Stari dio Salzburga

  Austrija (9)Uredi

BUredi

  Belgija (10)Uredi

  Bosna i Hercegovina (2)Uredi

  Bjelorusija (4)Uredi

  Bugarska (10)Uredi

CUredi

  Crna Gora (2)Uredi

  Češka (12)Uredi

DUredi

 
Groblje u Jellingu

  Danska (4)Uredi

Za druga danska mjesta vidjeti: Lista mjesta svjetske baštine u Americi

EUredi

  Estonija (3)Uredi

 
Otok Kihnu

FUredi

  Finska (7)Uredi

  Francuska (34)Uredi

Za druga zaštićena mjesta Francuske pogledajte Lista mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji

GUredi

  Grčka (17)Uredi

HUredi

 
Stari dio Dubrovnika okružen gradskim zidinama

  Hrvatska (7)Uredi

HUredi

  Holandija (8)Uredi

Prekomorski lokaliteti u Karibima nalaze se na UNESCO-voj Listi mjesta Svjetske baštine u Americi.

IUredi

  Irska (2)Uredi

  Island (2)Uredi

  Italija (45)Uredi

LUredi

  Latvija (2)Uredi

 
Stari grad Riga

  Litva (4)Uredi

  Luksemburg (1)Uredi

MUredi

  Mađarska (8)Uredi

  Malta (3)Uredi

  Makedonija (1)Uredi

  • 1979. – Grad Ohrid s jezerom i okolicom

  Moldova (1)Uredi

NUredi

  Norveška (7)Uredi

  Njemačka (36)Uredi

 
Regensburg: Pogled na kameni most i katedralu
 
Muzejski otok u Berlinu

PUredi

  Poljska (13)Uredi

 
Pogled na Dvorac u Malborku

  Portugal (13)Uredi

RUredi

  Rumunjska (7)Uredi

  Rusija (23)Uredi

Druga ruska mjesta pod zaštitom nalaze se na UNESCO-vom Listi mjesta Svjetske baštine u Aziji i Oceaniji

SUredi

  San Marino (1)Uredi

  Slovačka (7)Uredi

  Slovenija (2)Uredi

  Srbija (3)Uredi

  Srbija /   Kosovo (1)Uredi

  Španjolska (42)Uredi

  Švedska (14)Uredi

  Švicarska (11)Uredi

TUredi

UUredi

  UK (29)Uredi

Druga mjesta Ujedinjenog kraljevstva pod zaštitom nalaze se na UNESCOvom Listi mjesta Svjetske baštine u Americi i Listi mjesta Svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.

  Ukrajina (7)Uredi

VUredi

  Vatikan (1)Uredi

IzvoriUredi

Eksterni linkoviUredi