Otvori glavni meni

Ovo je UNESCO-ova lista mjesta svjetske baštine u Evropi. Na ovoj listi ne nalaze se mjesta svjetske baštine koja se nalaze u azijskom dijelu ovih država: Kazahstan, Cipar, Izrael, Turska, Gruzija, Azerbajdžan, Armenija, te Ruska Federacija; ona su na listi mjesta Svjetske baštine u Aziji i Oceaniji. Također, prekomorska svjetska baština država kao što su Francuska, Holandija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Danska, nalazi se na geografski odgovarajućim listama.

Mjesta koja su obilježena zvjezdicom (*) se također nalaze na listi ugroženih mjesta svjetske baštine.

Sadržaj/Садржај: Vrh - 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž

Svjetska baština koju dijele neke zemljeUredi / Уреди

 
Pogled na krovove Gjirokastra

AUredi / Уреди

  Albanija (2)Uredi / Уреди

  Andora (1)Uredi / Уреди

 
Stari dio Salzburga

  Austrija (9)Uredi / Уреди

BUredi / Уреди

  Belgija (10)Uredi / Уреди

  Bosna i Hercegovina (2)Uredi / Уреди

  Bjelorusija (4)Uredi / Уреди

  Bugarska (10)Uredi / Уреди

CUredi / Уреди

  Crna Gora (2)Uredi / Уреди

  Češka (12)Uredi / Уреди

DUredi / Уреди

 
Groblje u Jellingu

  Danska (4)Uredi / Уреди

Za druga danska mjesta vidjeti: Lista mjesta svjetske baštine u Americi

EUredi / Уреди

  Estonija (3)Uredi / Уреди

 
Otok Kihnu

FUredi / Уреди

  Finska (7)Uredi / Уреди

  Francuska (34)Uredi / Уреди

Za druga zaštićena mjesta Francuske pogledajte Lista mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji

GUredi / Уреди

  Grčka (17)Uredi / Уреди

HUredi / Уреди

 
Stari dio Dubrovnika okružen gradskim zidinama

  Hrvatska (7)Uredi / Уреди

HUredi / Уреди

  Holandija (8)Uredi / Уреди

Prekomorski lokaliteti u Karibima nalaze se na UNESCO-voj Listi mjesta Svjetske baštine u Americi.

IUredi / Уреди

  Irska (2)Uredi / Уреди

  Island (2)Uredi / Уреди

  Italija (45)Uredi / Уреди

LUredi / Уреди

  Latvija (2)Uredi / Уреди

 
Stari grad Riga

  Litva (4)Uredi / Уреди

  Luksemburg (1)Uredi / Уреди

MUredi / Уреди

  Mađarska (8)Uredi / Уреди

  Malta (3)Uredi / Уреди

  Makedonija (1)Uredi / Уреди

  • 1979. – Grad Ohrid s jezerom i okolicom

  Moldova (1)Uredi / Уреди

NUredi / Уреди

  Norveška (7)Uredi / Уреди

  Njemačka (36)Uredi / Уреди

 
Regensburg: Pogled na kameni most i katedralu
 
Muzejski otok u Berlinu

PUredi / Уреди

  Poljska (13)Uredi / Уреди

 
Pogled na Dvorac u Malborku

  Portugal (13)Uredi / Уреди

RUredi / Уреди

  Rumunjska (7)Uredi / Уреди

  Rusija (23)Uredi / Уреди

Druga ruska mjesta pod zaštitom nalaze se na UNESCO-vom Listi mjesta Svjetske baštine u Aziji i Oceaniji

SUredi / Уреди

  San Marino (1)Uredi / Уреди

  Slovačka (7)Uredi / Уреди

  Slovenija (2)Uredi / Уреди

  Srbija (3)Uredi / Уреди

  Srbija /   Kosovo (1)Uredi / Уреди

  Španjolska (42)Uredi / Уреди

  Švedska (14)Uredi / Уреди

  Švicarska (11)Uredi / Уреди

TUredi / Уреди

UUredi / Уреди

  UK (29)Uredi / Уреди

Druga mjesta Ujedinjenog kraljevstva pod zaštitom nalaze se na UNESCOvom Listi mjesta Svjetske baštine u Americi i Listi mjesta Svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.

  Ukrajina (7)Uredi / Уреди

VUredi / Уреди

IzvoriUredi / Уреди

Eksterni linkoviUredi / Уреди