Otvori glavni meni

Ovo je UNESCO-ov popis mjesta Svjetske baštine u Aziji. Mjesta koja su obilježena zvjezdicom (*) se također nalaze na popisu ugroženih mjesta svjetske baštine.

Sadržaj/Садржај: Vrh - 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž

AfganistanUredi / Уреди

ArmenijaUredi / Уреди

AzerbajdžanUredi / Уреди

BahrainUredi / Уреди

BangladešUredi / Уреди

CiparUredi / Уреди

 
Grobnica kraljeva u Pafu, Cipar

FilipiniUredi / Уреди

 
Rižišta u Banaue (Filipini)

GruzijaUredi / Уреди

 
Stari grad Mcheta zimi

IndijaUredi / Уреди

IndonezijaUredi / Уреди

 
Hramski kompleks Borobudura

IrakUredi / Уреди

 
Ruševine grada Hatre

IranUredi / Уреди

IzraelUredi / Уреди

JapanUredi / Уреди

 
Historijski centar Sane

JemenUredi / Уреди

  • 1982. – Historijski centar grada Šibama s gradskim zidinama
  • 1988. – Historijski centar grada Sane
  • 1993. – Historijski centar grada Zabid-a *
  • 2008. - Arhipelag Sokotra

JordanUredi / Уреди

 
Riznica u Petri između stijena

Južna KorejaUredi / Уреди

KambodžaUredi / Уреди

KatarUredi / Уреди

KazahstanUredi / Уреди

KinaUredi / Уреди

KirgistanUredi / Уреди

LaosUredi / Уреди

LibanonUredi / Уреди

MalezijaUredi / Уреди

MongolijaUredi / Уреди

NepalUredi / Уреди

 
Mount Everest u nacionalnom parku Sagarmatha

OmanUredi / Уреди

1UNESCO je ovo područje uklonio s popisa 28. lipnja 2007. jer je vlada Omana odlučila površinu zaštićenog područja smanjiti za 90%. Ovo je prvo skidanje s popisa jednog mjesta koje je proveo UNESCO.[1]

PakistanUredi / Уреди

PalestinaUredi / Уреди

RusijaUredi / Уреди

Za druga ruska zaštićena mjesta vidjeti: Lista mjesta svjetske baštine u Evropi

Saudijska ArabijaUredi / Уреди

  • 2008. - Arheološko nalazište Mada'in Salih
  • 2010. - Saudijska stara prijestolnica Diraja
  • 2014. - Historijska Džeda, vrata za Meku

Sjeverna KorejaUredi / Уреди

SirijaUredi / Уреди

 
Ruševine Palmire

Šri LankaUredi / Уреди

 
Hram zuba u Kandyju

TadžikistanUredi / Уреди

TajlandUredi / Уреди

 
Hram Vat Mahathat u Sukotaju

TurkmenistanUredi / Уреди

 
Utvrda grada Merva

TurskaUredi / Уреди

 
Pogled na Göreme

Za druga turska zaštićena mjesta vidjeti: Lista mjesta svjetske baštine u Evropi.

Ujedinjeni Arapski EmiratiUredi / Уреди

  • 2011. - Kulturna mjesta Al Aina (Hafit, Hili, Bidaa Bint Saud i oaze)

UzbekistanUredi / Уреди

 
Registan u Samarkandu

VijetnamUredi / Уреди

 
Špilja Phong Nha je najveća špilja na svijetu

PovezanoUredi / Уреди

IzvoriUredi / Уреди

Vanjske vezeUredi / Уреди