Wikipedija:Članci

Članak je sadržaj u koji unosite enciklopedijski stil. Članke papirnatih enciklopedija nazivamo člancima ili natuknicama (ako se radi o leksikonima, gdje je duljina članaka ograničena).

Članke na Wikipediji zovemo člancima ili stranicama - jer se svaki članak nalazi na drugoj stranici sprskohrvatske Wikipedije. Kad pišete o člancima wikipedije, slobodno koristite oba termina, svatko će razumeti što ste htjeli reći.

Vaš članak, koji zadovoljava uvjete i kriterije, uvrštava se u broj članaka, kojih je na ovoj wikipediji trenutačno 458.536 (vidi statistike). Dobar članak sadrži afrikate (često ih neprijavljeni korisnici ili neki tek prijavljeni ne koriste), napisan je prema pravilima neutralnog gledišta, stilski je sređen, odnosno, pisan u enciklopedijskom stilu, i napisan u obliku wiki-teksta. Za više detalja pogledajte Wikipedijin tečaj, te kako se članci sređuju i u kojem stilu trebaju biti

Slobodno pomozite Wikipediji u njezinom održavanju i, ako članak ne ispunjava neki od gore navedenih uveta, možete ga označiti odgovarajućim templateom (možete ih naći ovdje).

Vidi još uredi