Razgovor s korisnikom:Edgar Allan Poe/Arhiva 9

Posljednji komentar: Kolega2357, prije 7 godina u temi Discanto

Re:Zadatak

Ovde je veza za članak Univerzitet Kim Il-sung. Tekst sam kao i uvijek preuzeo sa engleske Wikipedije, a to ako/kada neko nekad nađe vremena može dorađivati (recimo pogledati i Wikipedije na drugim jezicima). Ugodno veče.--MirkoS18 (razgovor) 23:42, 31 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Druže, je l' tebi Jelena Đurović neki fetiš? Da probaš da se opustiš malo, a?

20:54, 2 rujan-септембар 2015 Edgar Allan Poe (Razgovor | doprinosi) je obrisao stranicu Datoteka:51897 big.jpg (Kršenje autorskih prava: Jest, i moj digitalni fotoapart radi mutne slike od 290 pikse.a...) Malo kada bi uključio mozak shvatio bi da je nečiji fotoaparat svakako uslikao ovu sliku, jer nije nacrtana vodenim bojama. Dakle to može da bude i moj aparat, kao što je i bio.

Slika

Žena je krajnje zgodna, tu nema dileme, međutim - slike koje si postavio, druže, krše autorska prava. Osim što sumnjam da si ti autor slika, ne sadrže dovoljno informacija da se to može provjeriti. Tu imamo dvije solucije - ili sam u pravu ja pa slika temeljem politike o živim osobama ne može na Wikipediju (PU ne vrijedi za lako nabavljive slike živih osoba), ili su u pravu ti pa je slika doista u javnom vlasništvu. Ako je ovo potonje, onda postoji Wikimedia Commons, gdje tu sliku treba postaviti, a ne ovdje. Wikipedija nije fotoalbum --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:56, 2 rujan-септембар 2015 (CEST)

Posljednja uvreda koju si provukao, samo da znaš :) I da, ovo je upozorenje :) Što se fotoaparata tiče, ja kad uzmem sliku fotoaparatom, ona je visoke rezolucije. S druge strane, kad nađem sliku na webu, ona je nerijetko male rezolucije. No kažem, ako je tvoj fotoaparat, imaš Commons, postavi sliku tamo i problem riješen. Sa mnom se ne moraš uopće baviti :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:03, 2 rujan-септембар 2015 (CEST)

Bila je konstatacija, ispravna. Ako si se uvredio tvoj problem. Ako misliš da svako ima vremena da sedi na Wikipediji po ceo dan i uči šta su Commons i ostala s*anja, varaš se. Znam da je tebi to zanimljivo ali ja imam par članaka koje održavam i nemam nameru da gubim život učeći bilo šta o wikipediji. I ovo radim kao svoj mali doprinos a ne kao neko izdr*avanje s tobom ili bilo kim. Ako si toliko brižan da sve bude po tvojim merilima ("Osim što sumnjam da si ti autor slika" - ko si ti da sumnjaš!!!) mogao si sam da je prebaciš na commons ili kako se već to zove i da učiniš nešto korisno i pametno a ne da brišeš slike i prosipaš neku svoju besmilsnu logiku... molim te prestani da sumnjaš i idi bavi se nečim pametnijim, mojih par članaka ostavi na miru.

I samo da dodam, i prethodne slike koje sam uploadovao si obrisao s ko zna kojim objašnjenjem a isto sam ih ja slikao i bile su velike rezolucije, ali si rekao da se "ne zna da li je to Jelena Đurović". Onda sam ti uploadovao svoju sliku sa sajta na kojem piše da je to Jelena Đurović, e onda ti ni to nije valjalo jer je mala rezolucija... jbt, odmori malo.

Indent

Pozdrav, Edgare. Zamolio bih te za pomoć. Naime, na en wiki postoji ova stranica o uvlaci literature. Međutim, kada sam ju primjenio na literaturi ovog članka, nije dovelo do željenih rezultata. Jedan dobar primjer kako bi to trebalo izgledati nalazi se u članku Mesoamerican ballgame (References). Bi li ti znao kako se to može primijeniti i kod nas? Hvala u svakom slučaju.--Seiya (razgovor) 12:19, 6 rujan-септембар 2015 (CEST)

To je to. Hvala.--Seiya (razgovor) 12:08, 7 rujan-септембар 2015 (CEST)

Likovi iz NYPD Blue

Odgovarajući članak postoji na en.wiki i tamo ga nitko nije brisao. Verzija na sh.wiki je bila loša, te je zahtijevala dosta rada da bi mogla sličiti na nešto. Ali, samo po sebi to ne znači da se mora brisati. Kada bi kriteriji koje si primijenio na ovaj članak primijenili na sve ostale članke na sh.wiki, njih 99 % ne bi bilo nikada napisano ni dovršeno. --OC Ripper (razgovor) 20:53, 6 rujan-септембар 2015 (CEST)

TV nas prati

29.4. kod nas je napisan članak Žandar iz St. Tropeza, i gle, igrao na RTL televiziji četiri tjedna kasnije u 20:00 (nakon što podosta godina uopće nije emitiran na našoj TV, možda i cijelo desetljeće). Onda je OC napisao članak Ja, Kuba, i gle, na HRT-u 3 po prvi puta na našoj TV je prikazan taj film 15.8. Sada ti 10.9. napišeš članak Cvjećarka - i pogodi koji sjevernokorejski film igra na HRT3 ovaj četvrtak navečer?
Da li nas to netko zafrkava ili se doista čini da uredništvo naših televizija nadahnuća nalaze u našim novim člancima? Ovo kao da je začarano. Ako je tako, idemo onda malo pisati o filmovima iz hongkonške kinematografije, da vidimo što će biti (jedino anime izgleda izbjegavaju, barem zasad).--Seiya (razgovor) 13:03, 12 rujan-септембар 2015 (CEST)

Jovanka Nikolić

Dobar dan. Možete li mi reći šta nije u redu sa slikom Jovanke Nikolić, odnosno zašto je nesređena? Hvala

Jovanka Nikolić

Da li je sada u redu? Slika je sada uploadovovana sa Wiki Commons.

Jovanka Nikolić

Drago mi je :) Nisam znao to za Commons, još sam nov ovde :) Hvala i Vama, svako dobro.

Korejska imena

O tome kako treba pisati južnokorejska imena ne bih donosio odluku naprečac. Stavit ću alternativnu verziju koju spominješ kao preusmjerenje (i pogrešni redoslijed ime-prezime koji se ponekad može naći u zapadnim izvorima). Kasnije budemo stvari lako ispravili jednom kada se dogovorimo. --OC Ripper (razgovor) 10:42, 16 rujan-септембар 2015 (CEST)

OK. Ali mislim da staru verziju treba ostaviti kao preusmjerenje. --OC Ripper (razgovor) 10:52, 16 rujan-септембар 2015 (CEST)

Projekt države

Švedska? Čini mi se da je Vitek tu napravio dosta materijala u posljednje vrijeme. --OC Ripper (razgovor) 10:19, 17 rujan-септембар 2015 (CEST)

Projekt

Može Kuba? --Orijentolog (razgovor) 05:03, 20 rujan-септембар 2015 (CEST)

Paučina/Jezik andjela

Poštovani,

Možete li objasniti u čemu je kršenje autorskih prava, ako je reč o tekstovima za koje su autori dali saglasnost da se objave na Wikipediji? Napominjem da tekstove o prof. Strajniću postavljam uz njegovo lično odobrenje. Nije reč o predgovorima, već o tekstovima koji su o knjigama prof. Strajnića objavljeni u periodici i koji su validni izvori o knjigama o kojima članak i govori. Sama činjenica da u autori tekstova potpisani u članku, jasno govori o mojim namerama.

Članci

Kome tačno autori članaka i na koji način da se obrate, tj. na koju adresu? Takođe, nije mi jasno kako je kršenje autorskih prava navođenje citata uz ime autora i izvora. Voleo bih i da znam koji su Vaši kriterijumi encikopdijskog članka, ako to nije informacija o izdavaču, autoru, i prikaz same knjige.

Članak o knjizi savremene poezije na Wiki

Plagijat (lat. plagere = oteti), označava čin prisvajanja ili kopiranja tuđeg pisanog, umjetničkog ili drugog kreativnog rada u svoj vlastiti, bilo djelomice ili u cijelosti, bez navođenja izvornog autorstva ili izvornika. Za razliku od krivotvorenja u kojemu je upitna autentičnost djela, kod plagijata je riječ o nezakonitom i neetičnom prisivanju tuđeg djela, koje se prikazuje kao vlastito. (sa Wikipedije) Kako plagijat može biti prenošenje potpisanog teksta autora i izvora odakle je preuzet? Očigledno je da ne razumete razliku između citata i plagijata. Jedini vaš argument jeste da većinu članka ne bi trebalo da čini citiran tekst. Pored toga, imate izvesna ovlašćenja ovde.

- U redu i hvala.

Wiki pjesnik

[1] [2] Mislim da bi bilo dobro da se ovaj Wiki "pjesnik" nagradi Zlatnim blokom od tjedan dana na 14. Wiki festivalu poezije smeća. Ovako izgleda kao da se takmiči sam sa sobom za nagradu 'Musa Ćazim Ćatić' koja nije dodijeljena ove godine. --Seiya (razgovor) 13:34, 2 oktobar-листопад 2015 (CEST)

Pozivnica za učlanjenje u Društvo desetogodišnjaka

 

Dragi Edgare,

želim ti uručiti srdačnu pozivnicu da se pridružiš Društvu desetogodišnjaka, neformalnoj grupi urednikâ koji učestvuju na projektu Wikipedije deset ili više godina. Ako se ne varam, 5. augusta 2015. bila je prva okrugla obljetnica. :)

Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 21:54, 14 oktobar-листопад 2015 (CEST)

Odgovor

Kažete da nediram ništa, u postojećih šablonima i da ostane status Quo. Moje izmene smatram osnovanim, jer pogledajte samo druge datoteke ubačene u pomenute šablone, rezolucija je toliko velika da samo narušava izgled samog članka čak postoje i prazne datoteke zbog automackog prepisivanja. Ja sam koliko toliko napravio malo reda u šablonima, a diskusija koju sam započeo na pijaci neće se završiti ni za tri meseca. Stoga ispada da ne smem da uređujem šablone dok ne bude kraj diskusije na pijaci a to može biti za nedelju dana ili za pet meseci.--Hercules strong (razgovor) 20:43, 20 oktobar-листопад 2015 (CEST)

Saimaa

Imaš pravo

Ma moja brzopletost - svakako sam htio imati i taj članak, a nisam ga htio nazvati Kanal Saimaa, evo sad se zove Sajmanski kanal.

--Vitek (razgovor) 00:11, 28 oktobar-листопад 2015 (CET)

Zdravo

Zasto je moj clanak "Moderno doba novi vek" obrisan?

Re:periodizacija

Hvala ti puno na čestitkama, baš su me razveselile. Mislio sam naravno pozabaviti se razdobljima 20. stoljeća i bilo bi mi baš drago da se pridružiš. Vjerojatno si primijetio da u zadnje vrijeme nisam baš aktivan i da nikako da završim onaj članak kojeg prevodim. Na poslu imam pravu noćnu moru i hrpu problema za riješiti, ono promjene i odluke koje činiš možda jednom u pet godina. Čim se izvučem iz tog gliba ponovo ću se aktivirati, pa možemo složiti nekakav plan pisanja članaka. Ajde, nisi ti toliko strašan :)--Wolmar (razgovor) 22:52, 2 студени-novembar 2015 (CET)

Osnovnoškolske kronike

In dubio pro reo. Sve dok sa bilo koji od tih računa dođe nekakva očigledno maliciozna aktivnost, valja pretpostaviti najbolju namjeru, odnosno da je riječ o grupi prijatelja iz iste gimnazije koja je zajedno došla na zamisao ostvoriti račune na sh.wikipediji. --OC Ripper (razgovor) 09:52, 4 студени-novembar 2015 (CET)

Star Wars

Da, najbolje da sve bude Star Wars zbog razlike u prevođenjima. Pri izradi onog novog šablona nisam puno pazio postoji li već nešto, samo sam prebacio postojeći s hr.wiki da članak bar na nešto izgleda jer onaj IP je ostavio iznered iza sebe. --Orijentolog (razgovor) 18:25, 12 студени-novembar 2015 (CET)

Neću ni ja tebi da opet ne umrežuješ sjevernokorejske i kubanske kategorije. Mogu se samo nadati da nisu ideološki motivi u pitanju, nego ono klasično edgarovsko šarlatanstvo. :P --Orijentolog (razgovor) 18:31, 12 студени-novembar 2015 (CET)

Brisanje stranice.

Zdravo. Zasto je obrisana staranica. Wikipedija mi je nudila da napravim starnicu na temu TRAG PROHUJALOG VREMENA. I napravio sam a vi ste obrisali. Koji je razlog?

https://sh.wikipedia.org/wiki/Trag_prohujalog_vremena

Ja sam kolekcionar od 1999. i imam preko 3000. predmeta a uskoro ce biti otvoren muzej. Pozdrav


www.facebook.com/tpvmuseum

hocu da napravim sopstvenu muzičku biografiju da li je to modguce i kako? vidim da si mi obrisao prvi pokušaj...

Lea i Darija

Zahvaljujem ti što si u izabrani promovirao članak o filmu s ovih prostora, što je prilična rijetkost. Primjerice, Ko to tamo peva je domaći klasik, a opet ima toliko malo raspoloživih izvora da se vjerojatno ni ne može napisati opširan, izabrani članak o njemu, što je šteta. Ipak, primjetio sam da Lea i Darija - koje su izabrane prije mojeg dolaska ovdje - imaju par problematičnih izvora. Konkretno, izvori br. 11, 19, 25, 33, 34, 35, 43 i 44 su nepravilno formatirani, imaju samo "sirovi" link. Pa te molim da ispraviš te manjkavosti, pošto se ipak radi o novijem izabranom članku, te je stoga poželjno da budu "ispeglani". Hvala. --Seiya (razgovor) 11:29, 9 decembar-просинац 2015 (CET)


Zasto je obrisana staranica? Wikipedija mi je nudila da napravim starnicu na temu Onlajn urednik i napravila sam je. Koji je razlog za brisanje?

Stranica "Vitomir Vasić" je obrisana

Sinoć sam postavio stranicu "Vitomir Vasić" a ti si je obrisao sa obrazloženjem da se krše "autorska prava". Vitomir Vasić je pisac kome ja uređujem sajt i sav tekst i fotografija su kopirani sa sajta koji sam ja napravio na adresi koja je u mom vlasništvu (www.vita-vasic.com). Registrovao sam se na Wikipediji sinoć sa razlogom da postavim tu stranicu na zahtev Vitomira Vasića i nisam se nadao ovakvom ponašanju sa tvoje "administratorske" strane. Možeš li da mi objasniš koja i čija autorska prava sam prekršio i kako si ti došao do tog zaključka?

Unapred hvala na odgovoru i nadam se da ćeš mi dozvoliti da postavim tu stranicu a i naredne koje sam planirao.

Pozdrav Dejan Svilajnac


Nataša Kondić Pozdrav.. Moj tekst "onlajn urednik", koji sam pisala za Wikipediju je obrisan. Kad sam ga ponovo napisala, opet je predložen za brisanje. Koji je razlog toga i šta treba da uradim da mi ne brišete tekst? Unapred zahvalna..

Rekli ste mi da je tekst uredu ali da ne predstavlja temu koja zaslužuje samostalan enciklopedijski članak. Takođe, ste mi rekli ukoliko kolege budu za da se ostavi tekst, da će tako i biti. Zanima me kada ću znati da li će tekst ostati ili će biti izbrisan. I da li mi možete konkretno reći šta da promijenim da bi tekst bio prihvaćen? Hvala!

"U najgorem ćete slučaju morati uklopiti tekst svog članka u neki općenitiji pojam, poput urednika ili nešto slično". ovo ste mi odgovori na prethodno pitanje. Da li to znači da ću svoj tekst morati ubaciti u neki već postojeći članak o uredniku ili to znači da moram promijeniti naziv svoje odrednice? Hvala! Takođe, tekst "TV INTERVJU" mi je obrisan. Naveli ste mi obrazloženje sledeće:"Besmislen sadržaj: sadržaj je bio: 'Intervju je sastavni dio svakog priloga u televizijskim vijestima. Intervju je razgovor novinara sa izvesnom ličnošću radi objavljivaja na televiziji. Intervju jeste razgovor, ali svaki razgovor nije intervju". Ukoliko izbacim taj dio da li će tekst tada biti prihvatljiv, iako su to riječi autora koga sam navela u literaturi. Hvala!

Jedini link u koji bih mogla uklopiti svoj tekst "Onlajn urednik" jeste: https://sl.wikipedia.org/wiki/Urednik , ali je ovaj tekst na slovenskom jeziku. Tema urednik nije obrađena na srpskom jeziku da bih mogla svoj tekst uklopiti.

T-64

Korisniče Edgar Allan Poe vidim da si pokušao da promijeniš članak T-64 (koji sam ja napisao). Tekst koji pokušavaš da ukloniš sam ostavio tu đe jeste da bi neki drugi korisnik obratio pažnju i dodao sliku tenka. U redu. Međutim nije mi jasno zašto su uklonjene moje izmjene na članku o ratu u Afganistanu.

Budući da ste mi rekli da je "Onlajn urednik" članak predložen za brisanje,a sam razlog predlaganja za brisanje je: Čisto pitanje - je li ovo domoljno za samostalan članak? Nakon toga poslali ste mi dva teksta unutar kojih bih mogla dodati svoj tekst i budući da ni to nije prihvaćeno u nastavku vam iznosim obrazloženje zašto smatram da tekst "Onlajn urednik" zaslužuje da bude samostalan članak. Tekst "Onlajn urednik" na srpskohrvatskom jeziku ne postoji, na fakultetu učimo iz knjige koju sam navela kao literaturu i kao izvor, za sve one koje zanima šta je posao i koje su obaveze urednika moći će naći upravo u tom tekstu ukoliko bude objavljen. Kao poseban predmet Internet novinarstvo koje izučavamo na fakultetu, unutar koga posebnu pažnju poklanjamo upravo odjeljku "Onlajn urednik" smatram da uporavo iz tog razloga tekst zaslužuje da bude samostalan članak a ne obrađen ili pridodat nekom drugom tekstu. Srdačno!

uklonjena Kostana

tebra ako nije problem, radim ovu stranicu kostana zbog obavezza na ispitu, ako je moguce da mi je ne obaras, ja cu je skloniti sutra nakon ispita cim se zavrsi, cim je profesor pogleda

Radio-stanice

Kao što je ranije napisao OC Ripper, radio-stanice ne bi se trebale brisati pod izgovorom nedovoljnog značaja. One su isto što i TV-stanice samo još starije, i najdostupniji medij (više ljudi ima radio nego internet), ponekad i jedini (otoci nekad, zabačena mjesta, itd.). Nema tog projekta koji je proglasio radio-stanice nedovoljno značajnim. Takve članke treba brisati samo ako su nesređeni. --Orijentolog (razgovor) 09:00, 25 decembar-просинац 2015 (CET)

Milica Todorović

Sviđalo se nekome to ili ne, kao pobjednica muzičkog natječaja zadovoljava kriterije o značaju (plus pokušaj karijere u Hollywoodu, s IMDb filmografijom, doduše nešto manje impresivnom nego u slučaju Petre Sanader, ali tu blizu). --OC Ripper (razgovor) 08:19, 26 decembar-просинац 2015 (CET)

Kršenje autorskih prava?

Dhadzi (razgovor) 00:09, 30 decembar-просинац 2015 (CET)

Postovani prijatelju,

Molim te objasni mi po kom kriterijumu o autorskim pravima si obrisao datoteke koje sam postavio o Nikoli Hadži Nikoliću. Objavljene fotografije su porodične fotografije porodice Hadži Nikolić (od fotogafa koji su umrli pre 100 godina) davane na korišćenje svim autorima izvora koji su u biografiji pomenuti! Objava ove biografije se nalazi na srpskom izdanju Vikipedije. Možda gresim u nečemu, ali tekst i fotosi su postavljeni po pravilima i stoga mislim da objava ne zaslužuje brzo brisanje bez mogućnosti da se nešto ispravi!

problem sa unosom teksta

Poštovani Edgar Allan Poe,

pokušao sam ostaviti svoj stav na str. za razgovor Igor Janev., ali mi se javlja poruka: "Ova akcija je automatski identificirana kao štetna, pa je stoga onemogućena. Ako vjerujete da je uređivanje konstruktivno, molimo kontaktirajte administratora i obavijestite ga o tome što ste pokušali učiniti..."

Pozdrav, Sretna Nova 2016.Matthew Nimetz (razgovor) 13:16, 7 januar-сијечањ 2016 (CET)

Izabrani članci

Vrijeme je da se ovo već napokon dovrši.--Seiya (razgovor) 13:47, 7 januar-сијечањ 2016 (CET)

Uredovanje

Zamolio bi te da ureduješ po ovom pitanju jer članak ne samo da ne udovoljava pravilima značaja nego je još i nesređen, pseudonaučnog karaktera, teško POV samoreklamiranje (autor piše sam o sebi i referencira se na svoj sajt), i još uz sve neprestalno uklanja šablon za predloženo brisanje. Stvar je prilično jasna, Wolmar i ja smo se već izjasnili za uklanjanje. --Orijentolog (razgovor) 08:52, 11 januar-сијечањ 2016 (CET)

VIZIONAR RADE ŽIVANOVIĆ

POŠTOVANI, MOLIM VAS DA MI OBJASNITE ZAŠTO STE OBRISALI STRANICU I ČLANAK O VIZIONARU RADETU ŽIVANOVIČU. UKOLIKO MISLITE DA BI STE GA VI BOLJE UREDILI I POSTAVILI KAKO TREBA, BIO BIH VAM ZAHVALAN NA SARADNJI. JAKO MI JE BITNO DA TAJ ČLANAK LJUDI VIDE I DA SE UPOZNAJU SA NJEGOVIM ŽIVOTOM I RADOM. AKO MISLITE DA BILO ŠTA SPADA POD REKLAMU OVJASNITE MI ŠTA TO SPADA POD REKLAMU, JER JA ČLANAK NISAM POSTAVIO ZBOG REKLAME, VEĆ ZBOG NJEGOVOG ŽIVOTA I RADA. UNAPERD VAM SE ZAHVALJUJEM I OČEKUJEM VAŠ BRZ ODGOVOR.

Spajanje

Spoji ove dvije historije: [3] i [4] i izbriši besmisleno preusmjeravanje Islamska Država (ID). Nažalost ne mogu ispraviti što je pametnjaković za*rao. --Orijentolog (razgovor) 09:26, 13 januar-сијечањ 2016 (CET)

Onda izbriši Islamska Država Irak i Levant pa sadržaj iz Islamska Država (ID) preusmjeri na Islamska Država Irak i Levant, te konačno izbrišeš besmisleni Islamska Država (ID). --Orijentolog (razgovor) 13:22, 13 januar-сијечањ 2016 (CET)
Jeste. --Orijentolog (razgovor) 13:27, 13 januar-сијечањ 2016 (CET)

Odluči što će biti sa stranicom Igor Janev. – ostavio sam poruku na SZR da nemam ništa protiv da članak ostane (tj. preusmjeri se na Igor Janev), ali s druge strane nemam ništa protiv ni da se i izbriše uzimajući u obzir otvaranje članka s točkom bez prethodne rasprave, "argumentaciju" da je najvažniji od svih politologa koje imamo na projektu, uklanjanje šablona za brisanje, itd. Malo previše za moj ukus. --Orijentolog (razgovor) 15:59, 1 februar-вељача 2016 (CET)

Ipak favoriziram brisanje. --Orijentolog (razgovor) 14:17, 3 februar-вељача 2016 (CET)

Objašnjenje. --Orijentolog (razgovor) 17:57, 3 februar-вељача 2016 (CET)

Dobivam prijetnje i uvrede, čiča Edgare, pomagaj! :( --Orijentolog (razgovor) 23:18, 3 februar-вељача 2016 (CET)

Evo kaže da hoće da me kolje, a ja već crko od smijeha. --Orijentolog (razgovor) 23:34, 3 februar-вељача 2016 (CET)

Molimo Vas da budete toliki kreten da vas blokiramo, ili da budete još veći i odete na Edgarovu SZR. Mala škola FYROM diplomatije. --Orijentolog (razgovor) 23:55, 3 februar-вељача 2016 (CET)

Pa tu politiku provodim s tobom već dvije godine, oću da napravim vichy-korisnika, al svirep si ti Žabar. --Orijentolog (razgovor) 00:09, 4 februar-вељача 2016 (CET)

Diplomata svih diplomata. I veliki muzikolog, melem za uši. --Orijentolog (razgovor) 01:14, 4 februar-вељача 2016 (CET)

Pazi lika, ubacio četiri slike vlastitog psa (Boss) u isti članak i nazvao ga "šampionom Srbije i Crne Gore" (najdonja slika). Ako je osvojio neki natječaj onda možda zadovolji kriterije za članak, kad već gazda nije. --Orijentolog (razgovor) 01:38, 4 februar-вељача 2016 (CET)

Gledaj to s vedrije strane, upravo sam pregledao članak o ajvaru i nigdje ne stoji da se "najbolji rade u selu Janevovo u Bivšoj Jugoslavenskoj Republici Makedoniji". Čovjek ipak ima mjeru. --Orijentolog (razgovor) 01:52, 4 februar-вељача 2016 (CET)

Evo nam ga opet. :) Čvrst je to momčina, ko od Šar-planine odvaljen, nema tu mjesta za poraz. --Orijentolog (razgovor) 17:26, 4 februar-вељача 2016 (CET)

Ako nisi znao imamo posla s "tajnim agentom". XD --Orijentolog (razgovor) 22:52, 4 februar-вељача 2016 (CET)

Šesnaeste, šesnaeste, Bugar navalio... (februara Edgar pobedio?)   --Orijentolog (razgovor) 20:05, 8 februar-вељача 2016 (CET)

Eto ipak je dobio svoj članak. --Orijentolog (razgovor) 03:28, 9 februar-вељача 2016 (CET)

Dodao sam reference i nadam se da sad zadovoljava kriterije za kandidaturu izabranog članka. Ne znam što će reći drug Seiya koji je inače stroži kad su bajtovi i reference u pitanju, ali ovakva renesansna ličnost svakako zaslužuje svojih deset dana na naslovnici. --Orijentolog (razgovor) 17:55, 9 februar-вељача 2016 (CET)

Uvećanje

Ne znam da li je to moj kompjuter, ali u članku The Royal Tenenbaums su odjednom masovno uvećani stavci "Uredi / Уреди" - koji se k tome ne mogu urđeivati zbog nekog razloga. Na drugim filmovima naizgled sve štima, normalne su veličine, ali za ovo ne znam što se dogodilo.--Seiya (razgovor) 14:49, 1 februar-вељача 2016 (CET)

Ne, i dalje mi pokazuje da je stavak "Uredi / Уреди" ogroman. Daj probaj pokušati uređivati odlomke (ne cijeli članak) "Radnja", "Glavne uloge" ili "Produkcija", jer ja ih zbog nekog razloga ne mogu tako uređivati.--Seiya (razgovor) 12:19, 2 februar-вељача 2016 (CET)
I kod mene je isto kao kod Seiye, na tri različita preglednika. --Orijentolog (razgovor) 18:33, 2 februar-вељача 2016 (CET)
Dakle, Seiya i Patko, jeste nešto dirali u postavkama i jel' vam se to i dalje javlja samo u tom članku ili u nekim drugima? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:59, 2 februar-вељача 2016 (CET)
Pa sasvim logično je da bi Seiya, Duma i ja baš isti dan na isti način petljali s postavkama i dobili isti problem, Žabaru. Čuvena francuska praktičnost na djelu! Ne, kod ostalih članaka je u redu. --Orijentolog (razgovor) 23:49, 2 februar-вељача 2016 (CET)
I Dumi je baš taj članak? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:52, 2 februar-вељача 2016 (CET)

Ja sam našao još jedan primjerak-1970-e na filmu ima istu anomaliju, ali začudo, recimo, 1960-e i 1980-e na filmu su u uredu. Ali Edgare, zanima me da li si bio u stanju uređivati odlomke ("Radnja", "Glavne uloge", "Produkcija"...) Tenenbauma?--Seiya (razgovor) 11:08, 3 februar-вељача 2016 (CET)

Također, ista stvar kao kod Seiye. --Orijentolog (razgovor) 17:59, 3 februar-вељача 2016 (CET)
Sad mi prikazuje u normalnoj verziji. Ne znam kako si to napravio, ali je uspjelo. Hvala.--Seiya (razgovor) 11:23, 4 februar-вељача 2016 (CET)

Blokiranje SZR-a

Zdravo, Edgare!

Slobodno možeš smanjiti vrijeme isteka bloka na mjesec dana ili manje. Bez obzira na to tko što pisao, ne želim da zbog jednog korisnika trpe svi neprijavljeni korisnici. Želim da mi SZR bude otvoren svima. Hvala. Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 05:55, 5. februara 2016. (CET)

Slobodno i meni smanji na 10 dana, ne više. Mislim da nema potrebe.--Seiya (razgovor) 13:31, 5 februar-вељача 2016 (CET)

Projekt države

Vjerojatno nešto u subsaharskoj Africi. Možda Angola? --OC Ripper (razgovor) 11:54, 6 februar-вељача 2016 (CET)

Zašto baš mora biti Afrika? Ako baš mora, onda ja predlažem Južnoafričku Republiku, Keniju ili Egipat. Ako ne mora, i može i drugi kontinent, onda predlažem Češku.--Seiya (razgovor) 11:56, 6 februar-вељача 2016 (CET)
To je previše. Recimo 10-ak.--Seiya (razgovor) 11:37, 7 februar-вељача 2016 (CET)
Da li je 20-ak nekakva pomoć? Mislim, ako uzmeš 50 članaka, ti napraviš 30, ja 20, i to bi bilo to. Nema potrebe ići previše u širinu kad je već imamo članaka na tu temu.--Seiya (razgovor) 11:49, 8 februar-вељача 2016 (CET)

Donekle razumijem zašto bi bilo poželjno koristiti domaći šablon za članak Češka Socijalistička Republika, gdje se miješaju engleske i naše riječi, ali smatram da je apsolutno nebitno ako se koristi engleski šablon u člancima Svoboda i Nemcova kada su ionako programirani da se automatski prevedu na naš jezik. Ispraviti ću ČSR, ali bi bilo dobro kad bi se i taj šablon programirao da prevodi automatski. Što se tiče duljine i opsežnosti članaka, koji je normativ?--Seiya (razgovor) 12:07, 13 februar 2016 (CET)Odgovori

Možeš li ti preuzeti članke Poslanički dom (Češka), Ustav Češke, Ustavni sud (Češka), Vrhovni sud (Češka) kao i sve one sportaše koje si stavio?--Seiya (razgovor) 12:22, 17 februar 2016 (CET)Odgovori
Kad ćeš se ti aktivirati oko čeških sportaša?--Seiya (razgovor) 14:49, 24 februar 2016 (CET)Odgovori

Kategorizacija vojski

Tako je i kod ostalih. --Orijentolog (razgovor) 23:48, 6 februar-вељача 2016 (CET)

Banje, Toplice, Spa ili Terme

Poštovani kolega Edgare

Molim Vas da ubijete dvostruka preusmjerenja kod članka Rimske terme, želio bih sadašnji članak Spa (nekadašnja Бања) prebaciti na Terme, a sad to nemogu jer se i Rimske terme odazivaju na njih.

--Vitek (razgovor) 02:40, 8 februar-вељача 2016 (CET)

하지 않습니다

Nije ti ovo Šanzelize da se na taj način igraš s takvom gospodom. --Orijentolog (razgovor) 22:30, 18 februar 2016 (CET)Odgovori

:) --Orijentolog (razgovor) 22:44, 18 februar 2016 (CET)Odgovori

Letonija

Odlučit ćemo što će biti, nije ništa definitivno. Ali ne sad, jer hrpa se nakupila i trudim se da mi nepatrolirane izmjene ne "pobjegnu" (nakon 30 dana se brišu). --Orijentolog (razgovor) 12:17, 22 februar 2016 (CET)Odgovori

Križarski ratovi

Bok, bi li mogao srediti Šablon:Križarski ratovi tako da izgleda kao ovaj? --Duma (razgovor) 15:56, 22 februar 2016 (CET)Odgovori

Hvala, pa da se abd zaplavi u nekom idućem periodu :) --Duma (razgovor) 22:55, 22 februar 2016 (CET)Odgovori

Janko Rakuša

Pliz Edgare, bi li mogao zaštititi članak "Janko Rakuša"? Imamo jednog korisnika koji uporno mijenja nazive mjeseci u hrvatsku varijantu. Hvala.--Wolmar (razgovor) 01:26, 24 februar 2016 (CET)Odgovori

Brisanje slika

Pretpostavljam da je to do Wikimedia softvera. --OC Ripper (razgovor) 08:48, 27 februar 2016 (CET)Odgovori

Ako ne radi brisanje slika mogu se konktirati sistemski administratori koji odrzavaju baze podataka i server Wikimedije. --Kolega2357 (razgovor) 11:29, 27 februar 2016 (CET)Odgovori

Slike

Nije problem da ih kontaktiramo nego mozes li posalti screenshot poruke sta konkretno izbaci kada zelis da obrises slike? Vrlo je bitno kada napisem zahtev na [5] Phabricatoru. --Kolega2357 (razgovor) 16:06, 2 mart 2016 (CET)Odgovori

Ako budes hteo da posaljes screenshot okaci ga ovde. Moguce je da menjaju servere za datoteke jer je sve kod Wikimedije posebno ili je moguce da na serverima podesena zastita na folderima gde su slike tako da niko ne moze da brise nista. --Kolega2357 (razgovor) 17:15, 2 mart 2016 (CET)Odgovori

Izgleda su promenili putanju skladista datoteka kada se radi upload. Kontaktiracu sada jednog od sistemskih administratora pa ti javim sta se desava. --Kolega2357 (razgovor) 00:29, 3 mart 2016 (CET)Odgovori

Koja je druga slika koja treba da se obrise? --Kolega2357 (razgovor) 00:55, 3 mart 2016 (CET)Odgovori

Kontaktirao sam vise njih ali mi se samo jedan javio. Iz toga zakljucujem da im nije stalno da rese sitan problem kod nas jer mi nismo njima prioritetni. Sta mislis o tome da se slike pregaze jedna verzije preko druge pa da tako pokusamo? --Kolega2357 (razgovor) 01:17, 3 mart 2016 (CET)Odgovori

Pokusaj da preimenujes slike ali to uradi bez ostavljanja preusmerenja i onda pokusaj da ih obrises. --Kolega2357 (razgovor) 01:30, 3 mart 2016 (CET)Odgovori

Jesi probao da prethodno slike uklonis iz clanaka pa da onda probas da ih obrises? --Kolega2357 (razgovor) 01:41, 3 mart 2016 (CET)Odgovori

Sacekacemo 3 dana pa ce mo videti hoce li tada ili nece da se obrisu slike koje su nepotrebne. Jedan mali predlog sto se tice wiki projekta drzave, kada zavrsis sa Ceskom mogla bi da se uradi jedna drzava iz Okeanije ja predlazem Novi Zeland. Za sada nismo imali drzavu iz Okeanije. --Kolega2357 (razgovor) 02:53, 3 mart 2016 (CET)Odgovori

[6] Pokusaj sa ovom opcijom da mu obrises slike daje mogucnost biranja imenskog prostora. --Kolega2357 (razgovor) 23:57, 3 mart 2016 (CET)Odgovori

To je zadnje sto mi palo napamet da se nuke brisu samo 2 slike. [7] Uvek se mogu preko API-ja brisati slike ako zagusti. --Kolega2357 (razgovor) 00:36, 4 mart 2016 (CET)Odgovori

Re:Nova molba

Kao što si primijetio osnovni članak je napravljen (Univerzitet Agostinha Neta). Treba provjeriti za greške u pisanju jer nisam još čitao cijeli članak. Nikakvu sliku kampusa ili aktivosti nisam uspio naći (stavio sam samo logo). Ipak i ovo je osnova koju ko zna ko i kada može odlučiti i doraditi na radost svih vođa. Lijep pozdrav.--MirkoS18 (razgovor) 00:16, 4 mart 2016 (CET)Odgovori

Molba

Goran Kresnik

de postavi Elf(band) wikipediju s boljim tekstom i infokutijom.hvala Poštovani kolega, pošto ja nemam administratorska prava, pa to nemogu izvesti molim Vas da ubijete dvostruka preusmjerenja kod stranice Vittorio Veneto (koja je kod nas razdvojbena), jer postoji samo jedan grad a to je Vittorio Veneto, Treviso ostali su zapravo kvartovi, jest da i ostale wiki imaju tu razdvojbenu stranicu (ali za brodeve i slične stvari) - dakle osnovna stranica je Vittorio Veneto (ali ne razdvojba nego grad) a onda onu koja je razdvojbena - treba tako i nazvati.

Slična je stvar i sa zbrčkom oko Salzburga, mi sad imamo bedastoću - Salzburg (grad), a to bi trebao biti samo - Salzburg (koji je kod nas razdvojbena stranica).

--Vitek (razgovor) 00:39, 4 mart 2016 (CET)Odgovori

[8] Ajde premesti ovo na [9]. --Kolega2357 (razgovor) 02:09, 4 mart 2016 (CET)Odgovori

[10] Obrisi ovo. --Kolega2357 (razgovor) 02:19, 4 mart 2016 (CET)Odgovori

[11] Da li da premestim Apulija na Puglia? --Kolega2357 (razgovor) 17:59, 7 mart 2016 (CET)Odgovori

Redirect

Severna AmerikaSjeverna Amerika. --Orijentolog (razgovor) 22:41, 7 mart 2016 (CET)Odgovori

[12] Please obrisi ovo. --Kolega2357 (razgovor) 18:53, 8 mart 2016 (CET)Odgovori

Češka

Da, naravno. Usput, možeš li pogledati šablon Settlement? Imaš na primjeru Središnja Češka sitne viškove engleskih riječi (npr. "Coat of arms", ili "sq mi") pa me zanima da li se to nekako ispraviti na šablonu?--Seiya (razgovor) 13:28, 12 mart 2016 (CET)Odgovori

Slike

Pozdrav,

Zanima me zašto su obrisane slike Agana Bostandžića i Adolfa Muka koje sam postavio. Siguran sam da ni jedna ni druga nisu predstavljale kršenje autorskih prava, ali je moguće da to nisam dobro naznačio, pošto sam nov na Wikipediji, i to je deo koji me najviše zbunjuje. Hvala unapred na pomoći. --Stefanguzvica (razgovor) 00:54, 23 mart 2016 (CET)Odgovori

Hvala. Staviću ih na Commons. --Stefanguzvica (razgovor) 17:15, 23 mart 2016 (CET)Odgovori

Infokutije

Želja je dodana na listu kao br. 23. :) Uzgred, moram te upozoriti da se prije desetak dana netko kriomice ulogirao na tvoj korisnički račun i ostavio neke racionalne, pragmatične, logički smislene opaske ([13][14]). Ne znam o kome je riječ i distanciram od takvog provokatorskog rovarenja, ali imaš moju apsolutnu podršku da se to nacifašističko-frankofobno đubre identificira, locira i blokira. :P --Orijentolog (razgovor) 14:28, 25 mart 2016 (CET)Odgovori

Za države mislim ostaviti, eventualno ubaciti onaj parametar za engleski naziv države (sa hr.wiki) tako da dodaje kartu jer su tvojom intervencijom jednostavno "popapane" u desetinama članaka. Ali što je tu je, inače smo kod članaka o državama katastrofalni (sr.wiki prednjači). --Orijentolog (razgovor) 14:41, 25 mart 2016 (CET)Odgovori

Mick Ronson

Htio bih pitati, koji je bio razlog za brisanje ovog članka? --Seiya (razgovor) 13:24, 27 mart 2016 (CEST)Odgovori

Kolika je bila veličina članka? Mogu li nekako pogledati kako je izgledala ta verzija koja je sada izbrisana? Slažem se da nema smisla stavljati masovno mrve od članaka, ali isto tako smatram da neke treba ostaviti i dati im šansu da ih možda zainteresirani korisnici prošire.--Seiya (razgovor) 13:42, 27 mart 2016 (CEST)Odgovori

Jovan Simić Bobovac Portrait

Dobar dan,

Molio bih Vas ljubazno za objasnjenje zasto ste uklonili portrait kneza Jovana Simića Bobovca koji sam danas postavio?

Unapred hvala na odgovoru.

Pozdrav

Marko

Goran Krešnik

Zašto si izbrisao Gorana Todića.

Pozdrav,


Molim Vas da obrazložite zažto ste obrisali starnicu Mladegs Pak? Stranica ima odobrenje autora o stvaranju.

Poštovani,

Na Wikipediji sam naišla na potpuno iste vrste članaka koje nisu obrisane, poput Podravke, Knorr i slično te u skladu sa tim ne shvatam Vašu namjeru.

Tekst je uređen, i to nije trgovačka radnja, već kompanija. U pravilima korištenja Wikipedije dozvoljvaju ovakve tekstove, a obzirom da sam nova na Wikipediji, potrebno mi je više vreemna da bih uredila izvore, reference. Ako niste upoznati sa kompanijom, rado ću Vam objasniti nejasnoće. Takođe, na zavničnoj stranici možete vidjeti o kakvoj se kompaniji radi.

Kriteriji

Trebamo utvrditi kriterije za kompanije tako da potencijalni reklamatori budu upoznati s pravilima. Po meni, jedan od ovih uvjeta bio bi dovoljan:

  1. ako je jedna od 100 najvećih u državi
  2. ako je među 10 najvećih u branši (državni nivo)
  3. ako zapošljava više od 1000 ljudi (može i 500, ili min. 250)
  4. ako ima godišnja primanja veća od 10 mil. eura
  5. ako je stara preko 100 godina
  6. ako ima bitan monopol, brend ili izum

OK? Vrijedi čuti i nekog s više utakmica u nogama. --Orijentolog (razgovor) 16:13, 30 mart 2016 (CEST)Odgovori

Odgovor:

1. Vrijedi i za lokalne zemlje i Somaliju, osim eventualno država tipa Tuvalu gdje je 98. na listi neki frizeraj. Za Kinu, Japan i SAD se može komodno povećati na 500.
3. Provjerljivo je i to na registrima poslovnih subjekata. Također uzmi u obzir da se radi o velikim igračima kojih ima jako malo i najčešće zadovoljavaju bar jedan od ostalih kriterija (osobito 4.)

Još dodatno 7. pravilo ako je na nekoj burzi i to je to. --Orijentolog (razgovor) 23:52, 30 mart 2016 (CEST)Odgovori

Prilično jesam, radi se o porodično-stočarskom društvu "ibn Jusuf d.o.o" sa 5478 grla deva. --Orijentolog (razgovor) 00:30, 31 mart 2016 (CEST)Odgovori

Svakako važniji kriterij nego tvoje žabe, žive il' frigane. --Orijentolog (razgovor) 00:35, 31 mart 2016 (CEST)Odgovori

A ja ću ostaviti ovo, čisto da se nađe. :P --Orijentolog (razgovor) 02:08, 31 mart 2016 (CEST)Odgovori

Članak ne zadovoljava kriterije. --Orijentolog (razgovor) 00:21, 2 april 2016 (CEST)Odgovori

Znao sam ja da šala neće proći jer iako zakašnjela, u carstvu Sunce nikad ne zalazi i prvi aprilili još uvijek traje. :( Seiya kao vrstan astronom će mi oprostiti kašnjenje jer takvi ne priznaju ljetno računanje vremena. --Orijentolog (razgovor) 02:14, 2 april 2016 (CEST)Odgovori

Prijedlog za raspravu

Osnova za raspravu je postavljena ovdje.--OC Ripper (razgovor) 09:32, 31 mart 2016 (CEST)Odgovori

Goran Krešnik

De dodaj wikipediju Ratt (grupa).

Poštovani,

Obzirom da govorite o relevantnosti kriterijuma, vjerujem da imatate i znanje i pravo koje dajete sebi za pojašnjenje. Voljela bih čuti konkretne primjere kriterija koji ova stranica ne zadovoljava i po kom se sadržaju razlikuje o drugim kompanijama o proizvodnji hrane koji se već nalaze na ovoj stranici. Stranice poput Survivoar i Big brothera su po svom sadržaju u skroz drugoj konotaciji i ne vidim jasnu usporedbu.


Srdačan pozdrav!

Musgrave Ritual

Hello, this film is a famous early adaptation. I have indicated 2 links. Cheers, — Racconish 📥 14:09, 2 april 2016 (CEST)Odgovori

Thank you for your reply. I suggest it would be better to add a brief section on film adâptations. You may use this source. Cheers, — Racconish 📥 14:16, 2 april 2016 (CEST)Odgovori

Upit

Dobar dan.

Gospodine sada definitivno konstatujem da Vi sa mnom imate neki problem...Ne razumem doduse o cemu se radi stoga se dobronamerno obracam radi razjasnjenja.

Naime: po treci put mi u realnom vremenu (citaj u 72 sekundi od postavljanja) brisete, bez razloga fotografije koje downloadujem. Radi se danas o jpg-u: Asilije M. Simić, 1899. Atelier Milan Jovanović, Beograd.jpg a prosla dva puta pod imenom Vasa M. Simic jpg itd.

S obzirom da ste od 2005 clan, te da jos uvek verujem da iza Vas stoji uredjivacki poriv a ne neki drugi, molim Vas mi pojasnite o cemu se ovde zapravo radi? Zasto mi brisete ODMAH fotose?

Unapred hvala.

Jedan priuceni vikipedijanac iz SRBIJE.

Pozdrav

DanhauserJ

Izabrani članci

Pošto izgleda Richard Dawkins neće biti izabran jer je glasovanje završilo u pat poziciji, pretpostavljam da nam onda opet treba još jedan članak da upotpunimo niz ovog mjeseca. Hoćeš ti nešto nominirati ili da ja?--Seiya (razgovor) 12:30, 16 april 2016 (CEST)Odgovori

Slika

Bio sam u brzini, jel ovako bolje?--DobarSkroz (razgovor) 15:06, 22 april 2016 (CEST)Odgovori

Historija Češke

Ne čudi me, postoji stara njemačka "organiziran si ko francuska/češka armija". Trpaj sve u Historiju Češke, pa kad dođe vrijeme rekategorizirat će se. --Orijentolog (razgovor) 18:39, 23 april 2016 (CEST)Odgovori

OK, najvjerojatnije početkom idućeg mjeseca (ili kad se projekt-država završi). To bi trajalo 2-3 dana jer prvo uključuje sate i sate pregledavanja brojnih članaka, a kada se u glavi posloži kronološko-geografsko-tematska 3D kockica, onda započinje pravi rad. --Orijentolog (razgovor) 02:19, 25 april 2016 (CEST)Odgovori

Administrator

Zdravo,podneo sam zahtev za administratora,već sam administrator na srpskoj vikipediji,pa sam mislio i ovdje da budem ako možeš da glasaš.--Vojvoda Živojin Mišić  razgovorstranica 01:11, 25. april 2016. (CEST)

Rad

Kako vam se sviđa,moj rad na vikipediji? --Vojvoda Živojin Mišić  razgovorstranica 13:37, 26. april 2016. (CEST)

Čini se da dotični i dalje tjera po svom, nabacuje nesređene članke i pokušava "zadiviti" copy-pasteanjem čime krši autorska prava. --Orijentolog (razgovor) 00:10, 28 april 2016 (CEST)Odgovori

Tolna

Čuj ni sam ne znam što je tu spetljano... Sve mi izgleda kao moj rad (kad pogledaš sve ostale županije) vidjet ćeš da sam ih radio po šparnci - ali i sve njihove glavne gradove, e sam odjednom ispada da to ja nisam ni počeo raditi, - vjerovatno je to premještano, pa se izgubio trag tko je to napravio... Koliko sam vidio članak je lopata, ne samo zbog mlaćenja prazne slame - već i zbog aljkavosti, gubljenja ispravnih linkova - (ja sam nešto ispravio na brzinu), a nije bilo ni linka na ostale wiki + reference su bile bez podloge, a one su definitivno moje...Ali ti imaš više mogućnosti pa možeš istražitti - što se zbivalo sa tim člankom.

--Vitek (razgovor) 01:07, 29 april 2016 (CEST)Odgovori

Uklanjanje članaka

Da li je bilo potrebno brisati sve te članke koje je Živojin kopirao sa Hr Wiki (Pomorski promet, Državna uprava u Hrvatskoj, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Međunarodna konvencija o sprječavanju onečišćenja s brodova...)? S jedne strane je korisnik doista potpuno zanemario pravilo atribuiranja kopiranja članaka sa drugih Wikipedija (je li tako teško napisati "Preuzeto sa Hr Wiki" u sažetku?), međutim ovaj tvoj potez mi se čini prilično radikalnim, pa bi htio čuti pojašnjenje.--Seiya (razgovor) 12:38, 29 april 2016 (CEST)Odgovori

Mislim da je bilo dobro i pojasniti korisniku što je krivo napravio kada je neselektivno kopirao sadržaj i izvore upitnog sadržaja, kako bi mu bilo sasvim jasno što je točno pogriješio te se time uklonile eventualne nejasnoće. Obrazloženje nije na odmet, jer možda nije dobro razumio. Treba uzeti mogućnost dobre volje i priskočiti korisnicima ako su u nedoumici. Nadam se da je sada to pojašnjeno - međutim, ako i dalje nastavi zanemarivati kriterije, pretpostavljam da će onda biti sve jasno.--Seiya (razgovor) 13:29, 29 april 2016 (CEST)Odgovori

Spisak problematicnih sajtova

Da li mozes da napravis spisak problematicnih sajtova sa hrvatske strane pa da se blokira novajlijama da prave clanke sa tim izborima? --Kolega2357 (razgovor) 21:43, 29 april 2016 (CEST)Odgovori

Kane Hodder

Ako možeš de malo bolje uredi stranicu Kane Hodder.

Discanto

[15] Korisnik je potpuno upravu sto se tice ovoga. --Kolega2357 (razgovor) 12:45, 6 maj 2016 (CEST)Odgovori

Obrisi razgovor i clanak to je sve. --Kolega2357 (razgovor) 13:08, 6 maj 2016 (CEST)Odgovori

[16] To sto je trazio da se spaja je bilo spojeno u clanku. Obrisi slobodno ono sto je trazio na stranici za razgovor. --Kolega2357 (razgovor) 14:06, 6 maj 2016 (CEST) Ono što treba brisati ne izbrišeš, a on što sam ja jučer napravio i uložio puno truda i volje izbrišeš, nisi fer! Radi se o 6 sati Spa utrci!Odgovori

Nazad na stranicu korisnika "Edgar Allan Poe/Arhiva 9".