Moj prilog raspravi o zvijezdi i križu


Wikipedia:Babel
Wikipedia:Бабел
sh
cx
Ovom korisniku srpskohrvatski
jezik je maternji.
Овом кориснику српскохрватски
језик је матерњи.
en-2
en-2
This user is able to contribute with an intermediate level of English.


de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
it-2
it-2
Questo utente può contribuire con un italiano di livello intermedio.
ru-2
ru-2
Этот участник неплохо знает русский язык.
bg-1
bg-1
Тоэи потребител има начални познания по български език.
mk-2
Корисникот средно зборува македонски.

Ja sam suradnik Vitek iz Zagreba, dosad sam surađivao na hrvatskoj wiki, engleskoj wiki, makedonskoj wiki i još ponekoj. I nadalje napišem štogod na svima - osim na hrvatskoj iz koje sam - istjeran (makar su mi skinuli crveni karton) - ja se tamo ne vraćam, dok oni tamo provode svoju uređivačku politiku - u kojoj se svako pitanje tumači kao wp napad i ometanje rada.

Što da Vam dodam o sebi, ja sam iz Zagreba u kojem se govorilo kad sam bio mali; haustor a ne kuće veža (zapravo to nismo ni znali kaj je), šuster a ne postolar, i mleko a ne mlijeko koje su donosili turopoljski seljaci sa kolima koja su vukli konji. Taj Zagreb - polako ali sigurno nestaje (samo mijena vječna jest) i postaje nešto što ja više ne prepoznajem kao svoj grad.

Sjetio sam se jedne riječi partviš ona čak ni danas nema dostojne zamjene u bilo kojoj varijanti južnoslavenskih jezika, iako ima pokušaja da se je zamjeni nekom neimportiranom riječi, tako da nemaju pravo oni koji tvrde ne postoji hrvatskosrpski (ili viceversa) postoji i svi ga razumiju (i govore po doma) a službeno komuniciraju sa naredbodavnim (trenutačnim jezikom po političkoj modi). Kad netko kaže da je hrvatskosrpski jezik JNA, meni dođe da umrem od smijeha - jer sam ja u JNA prvi put čuo za riječ pajalica, i nisam znao što je to ?, tek kad su mi rekli uzmi partviš - znao sam što trebam uzeti.

i vukovi-samotnjaci znaju za bubamare ;-)
Bubamara
Dodelio: Biblbroks
Za Afriku i mnogo,mnogo drugog
Rad i trud
Dao/la:
Rjecina2
Veliki doprinos u geografiji/zemljopisu
Rad i trud
Dao/la:
Alekol
Za ogroman trud :)
Rad i trud
Dao/la:
Duma
Za sve tvoje doprinose
Rad i trud
Dao/la:
Kolega2357
Gold medal world centered.svg Nagrada za Izabrani članak
Za doprinos Wikipediji na srpskohrvatskom jeziku i rad na članku Roy Orbison, koji je zajednica odabrala kao najbolji članak za mart 2011.
Gold medal world centered.svg Nagrada za Izabrani članak
Za doprinos Wikipediji na srpskohrvatskom jeziku i rad na članku Code civil, koji je zajednica odabrala kao najbolji članak za januar 2012.