English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

PozdravUredi

Uz uobičajenu dobrodošlicu, moram iskazati zadovoljstvo što ova Wikipedija dobija novog korisnika s prethodnih vikipedijskim iskustvom.

A što se preuzimanja vlastitih materijala s drugih Wikipedija tiče, to neće nimalo škoditi. Naprotiv. :)

--OC Ripper 11:04, 20 decembar-просинац 2006 (CET)

Rozalin, dobrodošla. Bez problema je moguće prebacivati sadržaje sa drugih srednjojužnoslovenskih Vikipedija. Isto tako, sve se i odavde može preuzimati. Pozdrav i svako dobro. --Poki 15:23, 20 decembar-просинац 2006 (CET)

ČestitkaUredi

Sve najbolje u 2007. godini. --OC Ripper 12:19, 29 decembar-просинац 2006 (CET)

Takođe, i ja tebi želim sve najbolje u nastupajućoj godini. Puno pozdrava! :)) --Poki 00:44, 30 decembar-просинац 2006 (CET)

MolbaUredi

Pozdrav, Rozalin. Želeo bih te zamoliti, ako imaš vremena, da pogledaš članak Arhita, odnosno njegove odeljke pod naslovom "Matematika" i "Arhitina kriva". Taj članak, koji zapravo nisam sam napisao, nego sam ga samo preveo s drugih Wikipedija, govori o jednom antičkom filozofu, koji se međutim bavio i matematikom. Kako o matematici ne znam ništa, sasvim je moguće da ti delovi članka, onako kako sam ih ja razumeo (i preveo), možda i nemaju baš nekog smisla zbog mog nepoznavanja tematike. Naime, one formule sam samo prekopirao, ali objašnjenje tih formula možda nisam dobro razumeo, pa bi bilo dobro da, kad budeš mogla, baciš pogled i ispraviš eventualne greške. Hvala mnogo i pozdrav još jednom. --Igor Windsor 17:57, 24 siječanj-јануар 2007 (CET)

Hvala! --Igor Windsor 10:53, 26 siječanj-јануар 2007 (CET)