Judging Amy
Judging Amy.jpg
Format Dramska serija
Kreator Amy Brenneman
Bill D'Elia
John Tinker
Nastupaju Amy Brenneman
Dan Futterman
Tyne Daly
Kevin Rahm
Richard T. Jones
Marcus Giamatti
Jessica Tuck
Karle Warren
Jillian Armenante
Timothy Omundson
Zemlja porijekla  SAD
Broj serijala 6
Broj epizoda 138
Produkcija
Trajanje 60 minuta s reklamama
Emitiranje
Originalni kanal CBS
Originalno prikazivanje 19.9. 1999. – 3.5. 2005.

Judging Amy je američka dramska TV serija koja se emitirala na programu CBS-a od 19.9. 1999 do 3.5. 2005. Po užem žanru je bila sudska drama, a glavne zvijezde su bile Amy Brenneman i Tyne Daly. Naslovna junakinja je bila Amy Gray (Brenemman), mlada njujorška advokatkinja koja se nakon razvoda vratila u rodni grad Hartford u Connecticutu gdje je dobila posao sutkinje porodičnog suda, a u kome joj je pomagala majka (Daly), inače socijalna radnica.

Judging Amy se od sličnih pravosudnih serija na američkoj televiziji razlikovala po tome što se radnja velikim dijelom bavila dotada u tom žanru relativno zanemarenim porodičnim pravom. Autentičnost je seriji trebala dati činjenica da je majka glavne glumice i ko-kreatorice serije Amy Brenemman bila sutkinja porodičnog suda. Osim pravnim i socijalnim problemima, serija se bavila i ljubavnim životima majke i kćerke.

Iako je bila hvaljena i prilično gledana, CBS se nakon pet sezona odlučio prestati sa snimanjem, uvjeren da će bolju gledanosti imati druge serije.

Seriju je u Hrvatskoj emitirala Hrvatska radiotelevizija pod nazivom Sutkinja Amy.

Eksterni linkoviUredi