Otvori glavni meni
Disambig.svg Za ostala značenja, v. CBS (razvrstavanje).
CBS
CBS logo.svg
Tip Zemaljska radio i
televizijska mreža
Zemlja Flag of the United States.svg Sjedinjene Američke Države
Dostupnost teritorij SAD; također i u Kanadi i Meksiku
Osnovana (CBS) William S. Paley
Vlasnik CBS Broadcasting Inc. (podružnica Korporacije CBS)
Ključni ljudi Leslie Moonves, predsjednik CBS
Datum lansiranja 1927 (radio); 1939 (televizija)
Bivša imena United Independent Broadcasters (1927), Columbia Phonographic Broadcasting System (1927-28), Columbia Broadcasting System (1928-74 u službenoj upotrebi
Website
www.cbs.com

CBS (bivša skraćenica za Columbia Broadcasting System, njen bivši naziv) je jedna od najvećih televizijskih, te jedna od nekad najvećih radio-mreža u SAD. Nastala kao jedna od pionirskih radio-mreža, CBS je vrlo rano stekla ugled zahvlajujući kvaliteti svog programa; prije nego što je razvoj kablovske televizije doveo do podjele nekoć jedinstvenog televizijskog tržišta, CBS je bila jedna od članica Velike trojke koja je neprikosnoveno dominirala televizijskom produkcijom SAD.

Ponekad se za CBS koristi izraz Mreža Tiffany; taj nadimak se koristi kao aluziju na dragocjenost njenog programa, odnosno kao na referenca na jednu od prvih demonstracija televizije u boji, koju je CBS organizirala u bivšoj zgradi Tiffanyja u New Yorku godine 1950.

Mreža je donedavno bila u vlasništvu medijskog konglomerata Viacom (koji je sam nekoć bio podružnica CBS). CBS kao i drugi tradicionalni radiodifuzni resursi su krajem 2005. postali dio nove korporacije CBS nakon razdvajanja od Viacom. Korporacija CBS i novi Viacom su pod kontrolom Sumnera Redstonea preko tvrtke National Amusements.

Les Moonves je predsjednik CBS-a i Korporacije CBS. Do 1998. Moonves je bio predsjednik CBS-ovog odjela za zabavni program.

Vanjske vezeUredi