In Old Arizona

In Old Arizona

set filma In Old Arizona
Režija Irving Cummings
Raoul Walsh
Producent Winfield Sheehan
Scenario Tom Barry
Uloge Warner Baxter
Edmund Lowe
Dorothy Burgess
Fotografija Arthur Edeson
Alfred Hansen
Montaža Louis R. Loeffler
Distribucija Fox Film Corporation
Datum(i) premijere
25. decembar 1928 (1928-12-25) (Los Angeles)
Trajanje 95 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski

In Old Arizona je američki crno-bijeli vestern film snimljen 1928. godine u režiji Irvinga Cummingsa, poznat kao prvi cjelovečernji zvučni film snimljen u eksterijerima, odnosno na vanjskoj lokaciji umjesto u studiju.

Radnja se temelji na priči The Caballero's Way književnika O. Henryja, u kojoj je predstavljen lik hispanoameričkog razbojnika Cisco Kida. U ovom filmu njegov lik tumači Warner Baxter. Radnja prikazuje kako Cisco Kid, kada dozna kako ga djevojka Tonia Maria (čiji lik tumači Dorothy Burgess) vara sa čuvarem zakona, osmisli i sprovede okrutnu osvetu. Za film In Old Arizona je karakteristično da je bio vjeran književnom predlošku, odnosno u njemu je lik Cisco Kida prikazan kao okrutni negativac, za razliku od većine drugih adaptacija gdje je prikazan kao borac za pravdu.

Film je napravljen u produkciji Fox Film Corporation čiji je sistem Movietone bio mnogo pouzdaniji i praktičniji od Vitaphonea koji je koristio suparnički studio Warner Bros.. Film je originalno trebao režirati veteran Raoul Walsh, ali je njemu u bizarnoj nesreći prije snimanja zec iskopao oko, pa je režiju preuzeo relativno nepoznati Cummings. Film koji je sniman na lokacijama u Utahu i Kaliforniji je dobio pet nominacija za Oscare, a Baxter je osvojio svoj drugi Oscar za najboljeg glumca.

Vanjske vezeUredi