Cincinnati, Ohio

(Preusmjereno sa stranice Cincinnati)

Cincinnati je grad u jugozapadnom Ohiu u SAD, koji se nalazi na obali Rijeke Ohio. Predstavlja okruga Hamilton.GR6 Cincinnati je treći po veličini grad u Ohiu, iza Columbusa i Clevelanda. Međutim, Širi Cincinnati je druga po veličini metro-regija u Ohiju, odmah iza Clevelanda. Stanovništvo regije Širi Cincinnati je do 2000. godine narasla 4,7 posto - te će uskoro prijeći Metropolitansko područje Cleveland, prema procjenama Biroa za popis stanovništva.[1]

Sinsinati
engl. Cincinnati


Sinsinati

Zastava
Zastava
Osnovni podaci
Država  Sjedinjene Američke Države
Stanovništvo
Stanovništvo (2010) 296.943
Geografija
Koordinate 39°08′00″N 84°30′00″W / 39.133333°N 84.5°W / 39.133333; -84.5
Vremenska zona UTC-5, leti UTC-4
Sinsinati na mapi Sjedinjenih Država
Sinsinati
Sinsinati
Sinsinati (Sjedinjenih Država)
Ostali podaci
Web-stranica www.cincinnati-oh.gov

Godine 2005. Cincinnati je imao 331.310, stanovnika, što gačini trećim po veličini u Ohiou i 56. po veličini u SAD. Ima daleko veće metropolitansko područje, kolokvijalno zvano "Širi Cincinnati", koje pokriva područje Ohioa, Kentuckyja i Indiane. Dana 1.7. 2005. je Biro za popis stanovništva SAD procijenio da Kombinirano statističko područje Cincinnati-Middletown-Wilmington ima 2,113.011 stanovnika (odnosno 20. po broju stanovnika u SAD) te da ima godišnju stopu rasta od 1 %. Širi Cincinnati je 25. najveće metropolitansko područje u SAD. U Cincinnatiju su također smješteni znameniti sportski klubovi, uključujući Cincinnati Reds (koji se smatra svojevrsnim nasljednikom prvog profesionalnog bejzbol klub), Cincinnati Bengals (klub National Football Leaguea), Cincinnati Masters (najstariji teniski turnir u SAD koji se još uvijek igra u originalnom gradu), kao i neki manje poznati klubovi kao Cincinnati Kings (fudbal), Cincinnati Cyclones (hokej),i Cincinnati Jungle Kats (dvoranski football).

Cincinnati se smatra prvim američkim "boomtownom", s obzirom da se naglo proširio u unutrašnjosti SAD početkom 19. vijeka te po veličini i bogatstvu postao rival obalnim metropolama. Kao prvi veći grad u unutrašnjosti SAD, često se smatar prvim čisto američkim gradom, s obzirom da mu nedostaje snažan evropski utjecaj primjetan na Istočnoj obali. Međutim, do kraja 19. vijeka je njegov rast naglo prestao, pa su ga po veličini prestigli mnogi drugi gradovi u unutrašnjosti.

Cincinnati je također poznat po tome što ima najvećih broj zgrada koji pripadaju italijanatskom stilu u SAD, koji su uglavnom koncentrirani u kvartu Over-the-Rhine, sjeverno od centra grada. To je najveći Nacionalni historijski distrikt u SAD.

Reference uredi

Literatura uredi

Vidi još uredi

Vanjske veze uredi