Wikivoyage [ˌwɪkiˈvɔɪ.ɪdʒ] (od engl. wiki + voyage: putovanje), slobodni vodič za putovanje zasnovan na webu na kojem autori volonteri pišu o turističkim destinacijama i temama. Bratski je projekt Wikipedije koji podržava i hosta isti neprofitni Wikimedia Foundation. Wikivoyage katkad zovu »Wikipedia vodičâ za putovanjâ«.[1]

Wikivoyage
Screenshot of Wikivoyage's portal
Screenshot of Wikivoyage's portal
URLwikivoyage.org
Komercijalan?no
Tip stranice/sajtawiki
Registracijaopcionalna
Korišteni jezik/ci7 aktivnih izdanja (engleski, nizozemski, francuski, njemački, italijanski, ruski, švedski)
Licenca sadržajaCC-BY-SA 3.0
VlasnikWikimedia Foundation
TvoracWikivoyage e.V. association

Projekt je nastao razdvajanjem od njemačke verzije Wikitravela u septembru 2006. sa specifičnim ciljem da se izbjegnu komercijalni interesi. Financiralo ga je njemačko udruženje Wikivoyage e.V., a aktiviran je 10. decembra 2006. Sadržaj je objavljen pod copyleft licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike.

Sredinom 2012. većina urednika engleske verzije Wikitravela, uključujući većinu administratora, odlučila je objediniti Wikitravel i Wikivoyage zajednice u novi ne-komercijalni projekt. Podnijeta je molba Fondaciji Wikimedia sa ciljem da istraži njihov interes za hosting, a što je potaklo uspješni prijedlog o vodiču za putovanja, odobren od strane WMF u oktobru 2012.

Reference uredi

  1. „WikiVoyage, Wikipedia of travel guides, leaves beta to take on the travel industry”. Huffington Post. 1. januara 2013. Pristupljeno 11. marta 2015. 

Vanjske veze uredi