2000. na televiziji

2000. na televiziji
< · 1998 · 199920002001 · 2002 · >
na filmu

TV-serije (premijere)  / TV-filmovi 

Globalni televizijski događaji uredi

  • 9. april - Na programu američke TV-mreže CBS prikazan Failsafe, TV drama koja predstavlja remake istoimenog filma iz 1964. godine, a koja je napravljen na isti način kao Tv-drame u tzv. Zlatnom dobu 1950-ih, te postaje jedna od posljednjih TV-drama prikazanih u crno-bijeloj tehnici i uživo.
  • 6. oktobar - U Beogradu dan nakon rušenja režima Slobodana Miloševića sa emitiranjem započinje emitiranje programa nezavisne TV-stanice TV B92.
  • 6. oktobar - Na programu američke TV-mreže CBS prikazana prva epizoda kriminalističke TV-serije CSI: Crime Scene Investigation koja će privuči pažnju dotada neuobičajenim naglaskom na forenzički aspekt policijske djelatnosti, te tokom sljedećih godina potaći snimanje istoimene franšize, ali i brojnih sličnih serija u SAD i ostatku svijeta.
  • 3. novembar - U Hrvatskoj sa redovnimm emitiranjem započinje Nova TV, prva privatna TV-stanica sa redovnom nacionalnom licencom.
  • 7. novembar - CNN na početku večernjeg izvještavanja o rezultatima predsjedničkih izbora proglašava potpredsjednika i demokratskog kandidata Ala Gorea pobjednikom strateški važne države Floride, i to sat vremena prije zatvaranja birališta u njenom zapadnom dijelu, gdje tradicionalno podršku uživa Republikanska stranka; iako CNN nedugo potom povlači tu vijest, ona će postati predmetom špekulacija i optužbi za medijsku manipulaciju, odnosno doprinijeti kontroverzama vezanim za pobjedu republikanskog kandidata Georgea W. Busha; američke TV-mreže će sljedećih godina uložiti izuzetan napor da izbjegnu prerano proglašavanje izbornih pobjednika.
  • tokom godine - Hrvatski poduzetnik Ivan Ćaleta otkupljuje OBN televiziju, bosanskohercegovački TV-kanal koji je dotada bio u vlasništvu Visokog predstavnika za BiH i EU.

Premijere TV-serija i redovnih emisija uredi

TV-serije i redovne emisije prestale s emitiranjem uredi

Izvori uredi