2001. na televiziji

2001. na televiziji
< · 1999 · 200020012002 · 2003 · >
na filmu

TV-serije (premijere)  / TV-filmovi 

Globalni televizijski događaji uredi

  • 9. septembar - HBO počinje emitirati Band of Brothers, desetodijelnu miniseriju posvećenu četi američkih padobranaca u Drugom svjetskom ratu, a koja je, s obzirom na budžet, postavila rekord kao najskuplja televizijska serija u historiji.
  • 10. septembar - Charles Ingram, major britanske vojske, osvaja milion funti pobijedivši u kvizu Who Wants to Be a Millionaire?; kasnije će biti osuđen za prevaru kada se otkrije da mu je supruga potajno slala točne odgovore na pitanja.
  • 11. septembar - Teroristički napad na New York i Washington zabilježen je i direktno prenošen na televizijskim stanicama širom svijeta; u napadu su uništeni njujorški odašiljači mreža CBS i NBC, ali Njujorčani njihov program mogu gledati preko satelita i kablovskih sistema; Fox News događaje prati uz pomoć tickera sa vijestima koje će druge TV-stanice i mreže brzo prihvatiti kao stanardnu metodu praćenja takvih dramatičnih događaja; napadi bitno utiču na sadržaj programa na američkim televizijama u sezoni 2001/02, s obzirom da se sadržaj mnogih emisija mora prilagoditi novim događajima i okolnostima.

Premijere TV-serija i redovnih emisija uredi

TV-serije i redovne emisije prestale s emitiranjem uredi

Izvori uredi