1999. na televiziji

1999. na televiziji
< · 1997 · 199819992000 · 2001 · >
na filmu

TV-serije (premijere)  / TV-filmovi 

Zgrada Mastera RTS u Beogradu uništena u bombardiranju 1999.

Globalni televizijski događaji uredi

  • 23. april - Prilikom bombardiranja SR Jugoslavije zračne snage NATO pakta izvode napad na studio Radio-televizije Srbije u trenutku kada se odatle emitirao program, a pri čemu gine 16 ljudi; RTS ubrzo nakon toga nastavlja emitirati sa rezervne lokacije, a NATO-va akcija kasnije postaje jedna od najkontroverznijih događaja vezanih uz ratove na području bivše Jugoslavije.
  • 26. april - Jill Dando, popularna BBC-jeva televizijska voditeljica, ubijena u Londonu hicem iz pištolja na ulici; iako je kasnije za taj zločin uhapšen i osuđen Barry George, presuda je kasnije oborena te se ubistvo službeno smatra neriješenim, te je predmetom brojnih špekulacija, uključujući one o odmazdi za napad na studio RTS.
  • 16. septembar - U Nizozemskoj na programu kanala Veronica počinje emitiranje reality emisije Big Brother koja će sljedeće godine pod licencom biti emitirana u nizu zemalja i tako stvoriti istoimenu globalnu franšizu.
  • 4. oktobar - Na programu BBC-ja premijerno prikazana Walking with Dinosaurs, dokumentarna TV-serija koja uz pomoć kompjuterske grafike rekonsturira floru i faunu iz doba mezozoika, a koja će postići izuzetan uspjeh, i potaći snimanje sličnih serija kako od strane BBC-ja, tako i od drugih TV-kuća u svijetu.
  • 25. oktobar - Na programu kolumbijskog TV-kanala RCN Television se počinje emitirati Yo soy Betty, la fea, humoristička telenovela koja će postati jedna od najpopularnijih latinoameričkih TV-serija, te potaći snimanje niza adaptacija po licenci širom svijeta, uključujući Ne daj se, Nina u Hrvatskoj 2007. godine.

Premijere TV-serija i redovnih emisija uredi

TV-serije i redovne emisije prestale s emitiranjem uredi

Izvori uredi