UTC+3 se kao vremenska zona koristi na sljedećim lokacijama:

UTC+3: plavo (decembar), narančasto (jun), žuto (cijela godina), svjetlplavo - morska područja

Kao standardno vrijeme (cijelo godinu) uredi

Istočnoafričko vrijeme uredi

Dijelovi Arabije i Bliskog Istoka uredi

Napomene:

  1. Najzapadnija točka gdje se UTC+3 koristi bez ljetnog vremena je najzapadniji dio Sudana, u državi Zapadni Darfur, na granici s Čadom. Geneina, glavni grad Zapadnog Darfura, smješten blizu te točke, ima geografsku dužinu 22 27' E. Vrijeme koje se koristi ovdje (odgovarajući prea 45 E) je 22 33' W fizičkog vremena, tj. otprilike 1 1/2 sata iza fizičkog vremena, što čini najveći nesrazmjer korištenog i fizičkog vremena za UTC+3 bez ljetnog vremena, ali ne za UTC+3 u potpunosti (zapadnoruska točka ljeti, istočnoruska točka zimi; v. dolje)
  2. Najistočnija točka UTC+3 bez ljetnog vremena je je najistočnija točka Saudijske Arabije, u Istočnoj provinciji, na granici s Omanom, s geografskom dužinom koja iznosi otprilike 55 20' E

Kao standardno vrijeme (samo na sjevernoj hemisferi zimi) uredi

Moskovsko vrijeme uredi

Kao ljetno vrijeme (Samo na sjevernoj hemisferi ljeti) uredi

Istočnoevropsko ljetno vrijeme- Teritorije u kojima se koristi Pravila u ljetnom vremenu EU uredi

Bliski Istok - različita ljetna vremena uredi

Ruska pravila o ljetnom vremenu uredi

Napomene:

  1. Najzapadnija točka na kojoj se UTC+3 koristi uz ljetno vriejeme je najzapadnija točka Rusije, kraj Lavrija u Pskovskoj oblasti (27 19' E). Za vrijeme ljeta je tamo korišteno vrijeme (koje odgovara 60 E) je 33 41' E fizičkog vremena, tj. 2 sata i 14 minuta ispred fizičkog vremena, što čini najveći nesrazmjer fizičkog i korištenog vremena za UTC+3 bez ljetnog računanja. To je najveći nesrazmjer za UTC+3 čak i kada se uključi UTC+3 bez ljetnog vremena.
  2. Najistočnija točka na kojoj se koristi UTC+3 s ljetnim vremenom je Rt Željanija, Otok Severnij, Nova Zemlja u Rusiji (69 06′ E). Za vrijeme zime ovdje korišteno vrijeme (koje odgovara 45 E) je 24 06' W fizičkog vremena, tj. oko 1 sat i 36 minuta iza fizičkog vremena, što čini najveći nesrazmjer korištenog i fizičkog vremena za UTC+3 bez ljetnog računanja, ali ne općenito (v. gore)

V. također uredi