All That Jazz (film)

(Preusmjereno sa Sav taj jazz)
All That Jazz
Režija Bob Fosse
Producent Robert Alan Aurthur
Daniel Melnick
Wolfgang Glattes
Kenneth Utt
Scenario Robert Alan Aurthur
Bob Fosse
Uloge Roy Scheider
Jessica Lange
Leland Palmer
Ann Reinking
Muzika Ralph Burns
Fotografija Giuseppe Rotunno
Montaža Alan Heim
Studio 20th Century Fox
Columbia Pictures
Distribucija 20th Century Fox (Sjeverna Amerika)
Columbia Pictures (međunarodna distribucija)
Datum(i) premijere
20. decembar 1979 (1979-12-20)
Trajanje 123 min.[1]
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 12 mil. $[2]
Bruto prihod 37,8 mil. $[3]

All That Jazz (sh. Sav taj jazz) je američki filmski mjuzikl snimljen 1979. godine u režiji Boba Fossea, poznat kao jedan od najboljih filmova u Fosseovoj filmografiji i jedno od najboljih ostvarenja žanra 1970-ih.

Film je velikim dijelom autobiografskog karaktera, odnosno inspiriran Fosseovim iskustvima nekoliko godina ranije, kada je istovremeno režirao igrani film Lenny i prestižnu broadwaysku predstavu Chicaga. Protagonist, čiji lik tumači Roy Scheider, je Joseph "Joe" Gideon, uspješni broadwayski koreograf i teatarski režiser koji istovremeno pokušava režirati film i spektakularnu broadwaysku predstavu i pri tome se ne obazire na to da napori uništavaju njegovo zdravlje, već načeto nezdravim životnim stilom kojim dominiraju alkohol, duhan, amfetamini i seks. Radnja prikazuje kako ga njegovi prijatelji i porodica pokušavaju nagovoriti da se počne brinuti o sebi, ali da on prkosno nastavlja po starom čak i kada doživi srčani udar i završi u bolnici, gdje je počinje imati vizije Smrti (koju personificira lik koji tumači Jessica Lange).

Fosseov film, u kojem se na brutalno realističan način prikazuju lice i naličje industrije zabave, odnosno kombiniraju raskošne plesno-muzičke točke sa crnohumornim prikazom života ljudi koji ih stvaraju, je dobio uglavnom dobre kritike, pri čemu je posebne pohvale dobio Scheider, kojem se uloga Gideona smatra najboljom u karijeri. All That Jazz je ušao u nominaciju Oscara za najbolji film, te je bio posljednji mjuzikl kome je to uspjelo u 20. vijeku. Sljedeće je godine prikazan na Kanskom festivalu gdje je podijelio Zlatnu palmu sa Kurosawinom Kagemushom.

UlogeUredi

MuzikaUredi

SoundtrackUredi

Plesni brojeviUredi

IzvoriUredi

  1. ALL THAT JAZZ (X)”. British Board of Film Classification. 1980-01-28. http://www.bbfc.co.uk/releases/all-jazz-1970-3. Pristupljeno 29. I 2013. 
  2. Aubrey Solomon, Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History, Scarecrow Press, 1989 p258
  3. „All That Jazz, Box Office Information”. The Numbers. http://www.the-numbers.com/movies/1979/0LLTH.php. Pristupljeno 28. I 2012. 

Vanjske vezeUredi