Pozdrav, Wikiwind! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

LGBT portal uredi

Rado ću pomoći. S druge strane, ti se svakako oseti slobodnim za saradnju na portalu na sh wikipediji. :) Ovde ima još milion i po poslova...

-- Id 15:57, 30 decembar-просинац 2010 (CET)

Re:Pozdrav uredi

"Drago mi je da se nisi u potpunosti povukao sa Vikipedije."

Hvala.--Antidiskriminator 15:45, 17 siječanj-јануар 2011 (CET)

Naravno da mi ne dosađuješ i da ponekad pregledam uređivanje na sr wiki (ne znam da li imaš nešto konkretno u vidu?). Nakon isteka bloka (mislim da ima još mnogo dana do tada) ću naravno nastaviti da uređujem i na sr wiki (u kojoj meri je to moguće po tebi posle dužeg uređivanja na en wiki, imajući u vidu da imaš i to iskustvo?).
Ukoliko smatraš za shodno, možeš koristiti moj mejl Antidiskriminator@Gmail.com.
Vidim da si prisutan i ovde i na en wiki i na sr wiki. Ne pratim redovno tvoje aktivnosti ali na osnovu onoga što sam video mogu ti reći da ih veoma cenim. --Antidiskriminator 00:44, 18 siječanj-јануар 2011 (CET)

templejti uredi

Gde mogu da nadjem templejte za poruke tipa: Na strani za razgovor clanka xzy sam vam ostavio poruku... hvala sto ucestvujete..... Mislim da sam video da ti koristis takve templejte, a ne mogu da ih nadjem. Mislim na en wiki.--Antidiskriminator 16:54, 11 februar-вељача 2011 (CET)

Na primer diskutujem sa nekim korisnikom na strani za razgovor nekog članka. I on odjednom prestane da učestvuje u razgovoru, pretpostavljam zato što ne prati članak o kojem je reč, a ja očekujem njegov/njen stav. Mislim da sam primetio da u takvim slučajevima postoje templejti koji se postave na njihove korisničke stranice pa onda kažu: hvala što ste učestvovali u uređivanju članka xzy. budite ljubazni pogledajte poruku koju sam ostavio na strani za razgovor tog članka....--Antidiskriminator 17:12, 11 februar-вељача 2011 (CET)
Hvala.--Antidiskriminator 17:45, 11 februar-вељача 2011 (CET)


Da ti se pohvalim. Upravo je prvi put jedan članak kojem sam značajno doprineo promovisan u GA. Autonomous Albanian Republic of Korçë..--Antidiskriminator 02:24, 22 ožujak-март 2011 (CET)

Izvinjavam se. Pogrešio sam. Nije to bilo prvi put. Есад Паша Топтани je bio prvi dobar članak. Čitavih osam dana. Oduzet mu je status dobrog članka jer je osmi korisnik koji je glasao za dobar članak glasao minut posle isteka vremena za glasanje. --Antidiskriminator 14:32, 22 ožujak-март 2011 (CET)
Slažem se, naravno. Posle određenog iskustva sa en.wiki možda bih mogao da zaključim da je način na koji se tamo odlučuje o statusu članaka kao i svemu drugom mnogo bolji. Jednostavno postoje pravila koja određeni članak ispunjava ili ne, što neko ko vrši preispitivanje (review) ustanovljava. Isto je i za sve ostalo. Kao što ti je poznato, administratori koji zaključuju glasanja o bilo čemu se ne rukovode isključivo brojem glasova za ovu ili onu opciju, već kvalitetom iznetih argumenata, što je pretpostavljam u skladu sa pravilom da vikipedija nije demokratija. Nikada nije moguće potpuno eliminisati "faktor čovek" ali je moguće umanjiti rizik da dođe do njegovog negativnog ispoljavanja.
Naravno da bi to moglo da funkcioniše postoje određeni preduslovi, t.j. potrebno je:
  1. postojanje zajednice (i duboke i široke, t.j. veliki broj korisnika koji se bave različitim poslovima koji bi pokrili sve bitne elemente funkcionisanja)
  2. koja bi konsenzusom ustanovila, sprovodila i unapređivala određena pravila na bazi stubova vikipedije i odluka fondacije wikimedije
  3. postojanje administratora kojima su u skladu sa pravilima dodeljena ovlašćenja čije je korišćenje moguće transparentno i neutralno preispitati i posle preispitivanja ih ograničiti ili oduzeti ukoliko se zaključi da su ih prekršili
Mislim da bez ispunjena sva tri gore navedena preduslova nije moguće postići osnovni cilj, stvarati kvalitetne članke koji koriste velikom broju čitalaca.
Mislim da na sr.wiki ne postoji ni jedna od tri pretpostavke, pa samim tim projekat ne ostvaruje osnovni cilj.
Verovatno ti je poznato da je poslednjih nekoliko godina višestruko povećan broj korisnika interneta u Srbiji i regionu u kojem značajan broj stanovnika govori srpski jezik. Uprkos tome broj aktivnih korisnika sr.wiki stagnira, ili čak opada po nekim analizama. To znači da opada procenat stanovnika koji govore srpski i imaju pristup internetu a bave se uređivanjem na sr.wiki. Mislim da smo veoma blizu momenta kada će svako ko govori srpski i želi da ima pristup internetu, to i moći da ostvari. Tada će pad procenta stanovnika koji govore srpski i imaju pristup internetu i bave se uređivanjem na sr.wiki biti praćen i značajnim padom broja aktivnih korisnika. Posledica tog pada će biti nastavak sunovrata sr.wiki i njeno dalje marginalizovanje.
Iako se ponekad postidim i zažalim zbog truda, vremena, emocija i energije koju sam tamo potrošio, uglavnom mi je drago što sam jedan od veoma malobrojnih koji su pokušali da ostvare suštinska unapređenja i promene kako bi sr.wiki bila ono što ima potencijala (u pogledu broja, obrazovanja i kulture onih koji govore srpski jezik) da bude.
Pošto su moje (i ne samo moje) aktivnosti na uspostavljanju saradnje sa južnoslovenskim vikipedijama u cilju animiranja većeg broja korisnika da uređuju sr.wiki, ustanovljavanju i unapređivanju pravila kao i zalaganju na njihovom poštovanju i sankcionisanju njihovog kršenja bile potpuno uzaludne a stanje na sr.wiki ostalo isto ili verovatno još i gore (administratori se i dalje postavljaju kršenjem propisa, glasanja se i dalje organizuju kršenjem propisa, zajednica se osipa, uređivanje je znatno otežano ličnim napadima i trolovanjima a rad brojnih urednika nezaštićen od upropašćavanja i izložen samovolji pojedinih korisnika, osećam obavezu da ti kažem da sam sada siguran da ono što sam ti rekao da ću po isteku blokade "naravno nastaviti da uređujem i na sr wiki" nije istina. Naravno da neću ograničavati sebe da napravim možda neku izmenu (ako mi to bude dozvoljeno), ali u ovom trenuku smatram, imajući u vidu sve gore navedeno, da bi svaki aktivan rad na sr.wiki bio "vezivanje za mrca". Plašim se da su šanse da se dogodi nešto što bi stvorilo određenu perspektivu tom projektu i uticalo da promenim svoju odluku veoma male.--Antidiskriminator 12:24, 24 ožujak-март 2011 (CET)
Još jedan dobar članak! :) --Antidiskriminator 23:44, 29 ožujak-март 2011 (CEST)
„...kome će biti bolje,meni tamo ili vama ovdje to niko ne zna…“ :-)--Antidiskriminator 08:10, 30 ožujak-март 2011 (CEST)


born by the medieval orgy storms of nations uredi

Interesantan tekst. Osetio sam potrebu da podelim sa nekim utiske.

Detrez, Raymond Pieter Plas (2005) Developing cultural identity in the Balkans: convergence vs divergence Brussels: P.I.E. Peter Lang S.A. p. 204 ISBN 90-5201-297-0 

  • " No one in the Balkans, nor even the Serbs, escaped this painful review of history... in the early twentieth century... They were "bastard" nations in terms of geography and anthropology, born by the medieval orgy storms of nations, by-products of lewdness, scourges like so many other peoples who had passed and no longer existed." --Antidiskriminator 00:09, 5 april-травањ 2011 (CEST)
Nije ni čudo što se nisi pretrgao od čitanja kada organizuješ RfC-ove unaokolo. :) Imao sam plan da sve one izvore lepše upakujem, profiltriram, nadogradim i tek predložim ono kompromisno rešenje koje sam u ovom trenutku pomalo ishitreno i nepripremljeno predložio. Pristup "the winner takes it all" može da bude nezgodan ako nisi winner. Pogledaj samo moje iskustvo sa Hodgkinsonom ovde. Znači čovek se nikada nije bavio Skenderbegom u životu. Nije bio istoričar. Tokom 50tih godina prošlog veka pisao neke opskurne knjge nevezane za istoriju srednjeg veka. Bio obaveštajni oficir Britanske vojske. Poznat po antisrpskim stavovima. Nikada nije ušao ni u jednu arhivu, kako je navodno izjavio Oliver Šmit. Član nekog udruženja prijatelja Albanaca ili nešto slično. E taj i takav je objavio knjigu o Skenderbegu nekoliko godina posle svoje smrti (!). U izdanju koje sam finansira predsednik Centra za Albanske studije albanac Bejtula Dostani. Znači nema pravila koje nije prekršeno. Nema neutralnosti, samofinansirajuće izdanje kompromitovane osobe bez kredibiliteta, objavio nekrdibilan i pristrasan izdavač. Nije naučnik... I uprkos tome je jedan broj korisnika zaključio da je u pitanju RS. U odnosu na Hodkinsona su Marin Barleti (za kojeg mnogi istoričari tvrde da je prepisivao od Franka), Demetrio Franco (kojem mnogi istoričari osporavaju autorstvo nad biografijom o Skenderbegu, kao i uopšte autentičnost iste, a poneki tvrde i da je falsifikat i prepisan Barleti) i Kristo Frasheri (o istoriji u doba Envera Hodže ne treba trošiti reči) su Nobelovci.
Ali da se pohvalim još nečim. Moj članak Myth of Skanderbeg je imao 7.300 čitanja kada je bio na DYK juče (očekujem da će cifra biti i veća kada se dodaju čitaoci od danas, što ću znati tek sutra). To znači da se plasirao u Wikipedia:DYKSTATS na još bolju poziciju od mog prethodnog plasmana (Marburg's Bloody Sunday. :). --Antidiskriminator 21:58, 6 april-травањ 2011 (CEST)
Izvini sad te već davim, ali moram da podelim i ovo sa nekim. Vidim ja danas u nadgledanim izmenama promenu ovog članka Univerzalna istorija. Pogledam članak i prilično mi se dopadne. Pomislim, da vidim u istoriji ko je ovo napisao, kad ono ja. Hahahahaha. Neverovatno kako mozak može da napravi otklon od nečega što nije u trenutnom fokusu. Uzgred, to me je podsetilo na još jedan moj članak. Šta misliš o ovom članku (Nationalization of history), prvom koji sam napisao na en wiki. --Antidiskriminator 22:16, 6 april-травањ 2011 (CEST)


Komons uredi

Jel bi bio ljubazan da mi pomogneš i prebaciš ovu fotografiju na komons [1]. Hvala unapred.--Antidiskriminator 00:00, 25 april-травањ 2011 (CEST)

Hvala lepo.--Antidiskriminator 01:15, 26 april-травањ 2011 (CEST)

Bot oznaka uredi

Obavljeno. --OC Ripper 17:40, 4 maj 2011 (CEST)Odgovori

Duklja - pomoč uredi

Moram da se zahvalim za pomoč uređivanja Duklje na srbskohrvatskom jeziku. Pokazali ste neutralnost. jedino vidim, da ne volite da uključujete hrvatsku teoriju o Crvenoj Hrvatski. Potrebno je ljudima dati i tu teoriju.

Pozdrav, marko

Obavješten uredi

Čovjek je vrlo kulturno obavješten iako sam ga već sada mogao blokirati. Neka se sada sam "objesi" ako to stvarno toliko želi..........--Rjecina2 13:16, 6 srpanj-јул 2011 (CEST)

Hvala... uredi

Na dobrodoslici... :)--Maduixa 12:36, 18 srpanj-јул 2011 (CEST)

videh pre neki dan da je i sr wiki stekla LGBT portal. moram priznati da sam bio pomalo iznenađen jer znam kako se ranije reagovalo na slične članke. anyway, svaka čast na trudu:) --Mladifilozof 22:44, 11 rujan-септембар 2011 (CEST)

takođe. voleo bih otvoriti nekoliko novih portala, ali nemam vremena ni za jedan. ali rado bih pomogao oko portala ateizam ukoliko krene. --Mladifilozof 00:41, 12 rujan-септембар 2011 (CEST)

Šablon "Izvori" uredi

Budem prebacio verziju sa sr.wiki. Javi ako nešto nije u redu. --OC Ripper 09:19, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)

Da li je sada OK? --OC Ripper 09:44, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)
Kopirao sam sa en.wiki. Ako opet ima problema, javi. --OC Ripper 10:07, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)
Pogledaj u tekstu Rat u Libiji kako sam tamo rješio pitanje izvora dok kasnije nije došao treći administrator i to maknuo--Rjecina2 10:15, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)
OK. --OC Ripper 11:14, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)
Jeste li uspeli? --BokicaK 01:19, 24 rujan-септембар 2011 (CEST)

Botovski unos uredi

Jedini problem je bio {{Popis stanovništva Jugoslavije}} ("godina" ostala na ćirilici), ali je to brzo rješeno. Sada se čini sve OK. --OC Ripper 09:35, 4 oktobar-листопад 2011 (CEST)

pitanje uredi

Korisnik:Node ue tvrdi da clanci koji su napisani na cirilici moraju da imaju duplu verziju na latinici(npr.Либерални конзервативизам on je napravio Liberalni konzervativizam) da li je to tacno da mora da postoji dupla verzija u slucaju cir/lat?--Serb1914 17:41, 22 oktobar-листопад 2011 (CEST)


Kratke stranice uredi

Nešto sam slično imao u vidu i počeo sam malo sređivati članke bez kategorija. I to je dobar početak za čišćenje nataloženog smeća. --OC Ripper 10:56, 10 studeni-новембар 2011 (CET)

George uredi

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Birimisa Kad nađeš vremena :)-- 67.23.237.105 02:28, 13 siječanj-јануар 2012 (CET)

Gledaću da prevedem do kraja mjeseca. Pozdrav!--В и к и в и н др е ц и 19:20, 13 siječanj-јануар 2012 (CET)
Imaš i kompletniju (kurentnu) varijantu -- 184.22.125.24 02:51, 23 februar-вељача 2012 (CET)
Konačno sam pronašao vremena da završim :)--В и к и в и н др е ц и 21:49, 29 februar-вељача 2012 (CET)

Rešeno, a moram priznati da me baš zanima što sam učinio....--Rjecina2 21:44, 10 februar-вељача 2012 (CET)

Thanks :)--Rjecina2 22:18, 10 februar-вељача 2012 (CET)

Mićko uredi

Točno to i radim. Svaki njegov članak kojeg je napisao ja sam pobrisao i ponovo napisao i pridodao ga svojim člancima jer je s originalom imao jednake veze kao i ja s vanjskom politikom Vijetnama. Ne znam što radi na sr.wiki, ali ovdje ja njegove gluparije više neću tolerirati jer, iako mi je drago da dobivamo nove članke na Wiki, članci napisani onako apsolutno su beskorisni i samo mi stvaraju dodatni posao prilikom uređivanja i pisanja svakog od njih nanovo. Pregledao sam sve njegove izmjene na svakom accountu i redovito ga pratim i blokiram sve. Upozoravao sam ga, sada sam ga blokirao na 2 tjedna, ako se ne varam, a svakog sljedećeg Mikija blokiram trajno. Jedino trebam s Ripperom vidjeti postoji li kakav mehanizam trajnog blokiranja tog IP-a, da se više ne javlja. A dotad, ostaje samo pregledavati članke i blokirati ga. Hvala na brizi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:00, 19 svibanj-мај 2012 (CEST)

Hvala uredi

Hvala ti Viki na dobrodošlici, jeste malo sam prešao ovde, dosta je mirnije i ima dosta posla da se uradi, ali tu sam, pratim šta se dešava i na srpskoj. Pozdrav.--Soundwaweserb (razgovor) 12:55, 1 jun-липањ 2012 (CEST)

The Signpost: 30 July 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 13:17, 31 srpanj-јул 2012 (CEST)

The Signpost: 06 August 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 10:57, 7 avgust-коловоз 2012 (CEST)

The Signpost: 13 August 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 12:07, 14 avgust-коловоз 2012 (CEST)

The Signpost: 20 August 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 10:12, 21 avgust-коловоз 2012 (CEST)

The Signpost: 27 August 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:11, 29 avgust-коловоз 2012 (CEST)

The Signpost: 03 September 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 20:11, 5 rujan-септембар 2012 (CEST)

Vikend uredi

Zamolio bih te da ne bude više takvi preusmjeravanja jer kako kod da ispadne loše izgleda to jest ili šalješ korisnike koji su nas našli (što nije jednostavno) na drugi wiki projekat ili mi s njega moramo kopirati tekst.

U mojoj logici bolje je ne imati ništa. Tvoje mišljenje ?--Rjecina2 (razgovor) 21:39, 8 rujan-септембар 2012 (CEST)

Sorry nisam gledao.....
Vreme kada su korisnici stavljali takva preusmjeravanja je na sreću završilo :)--Rjecina2 (razgovor) 21:47, 8 rujan-септембар 2012 (CEST)

Brzo Brisanje uredi

Meni je Rječina rekao da to pogledam i da sredim ako mogu i dodam kategorije. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 00:17, 9 rujan-септембар 2012 (CEST)

Ne mogu odmah prebacujem sad neke slike na Commons. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 00:33, 9 rujan-септембар 2012 (CEST)

The Signpost: 10 September 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:31, 11 rujan-септембар 2012 (CEST)

Slike uredi

To svakako stoji, jer fair use rationale uglavnom vrijedi za sve slike koje nisu portreti živih osoba ili općenito ilustracije ličnosti ili događaja (dakle, logo, posteri, screenshotovi, ...), ali, problem ovdje, kog ja imam, je dvojak:

1) U slučaju brisanih slika 1, korisnici koji su ih postavili su danas neaktivni i nema apsolutno nikakve šanse da ih srede (osim ako se nekako ne vrate, ali lako je vratiti izbrisane slike), a ja nemam vremena pregledavati svaki poster kog je netko postavio i onda ga sređivati; to bi bio Sizifov posao 2) U slučaju brisanih slika 2, linkovi koji su navedeni kao izvori (najčešće en.wiki), više ne sadrže tu datoteku, što znači da je jedna od bitnih komponenti (a to je svakako izvor) manjkava, dakle slika se mora brisati i zamijeniti novom

Kao što možeš vidjeti ovdje, za svakog korisnika koji ima "nesređene slike" sam napravio popis kog ću, kad završim sa sređivanjem, poslati svim navedenim korisnicima s molbom da srede slike u skladu s nekakvom praksom, a tu ima i dosta postera filmova i logotipova koji su dobro označeni, ali ih treba srediti, dakle nisam ih brisao nego sam (zasad je to najviše Ripper) napravio popis da se one srede da ne bi bilo problema :)

Dakle, da nekako sistematiziram: brišem samo one slike čiji ih postavljači ne mogu srediti i one čiji su izvori nedostupni (od onih koje bi mogle proći, naravno, slike bez licence odmah lete), dok sve ono što se još da srediti i popraviti ostavljam sa strane kako bi se sredilo. Da bi slika bila "prihvatljiva" za wiki, treba imati, od najbitnijeg, izvor, licencu, navesti vlasnika autorskih prava (ukoliko je poznat, a kod postera svakako jest) i objašnjenje zašto je slika potrebna Wikipediji (ja se nastojim držati tog primjera na svojim slikama, ali dobar drugi primjer je slika za članak Sailor Moon koju je postavila Vatrena ptica, koja je super sređena), dok su datum i opis sekundarni. Sve slike koje nemaju te kriterije, a nemoguće je da ih korisnik koji ih je postavio sredi, nažalost, moraju ići, a sve one koje su mogu srediti dobit će priliku. Nezgodna je to birokracija, ali nekako smatram da je bolje da se ponovo postavi neki poster s adekvatnim podacima, nego da netko tuži Wikipediju --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:55, 15 rujan-септембар 2012 (CEST)

Politički aktivan uredi

Ti ono nisi politički aktivan na wiki ?

Sada kada su predsednik, premijer i šef vojske Libije američki državljani to uživam naglašavat moralistima koji su podržavali pobunjenike u ratu. Možeš li tu "sitnu činjenicu" ubaciti o libijskom ratu na sr wiki ?--Rjecina2 (razgovor) 23:38, 15 rujan-септембар 2012 (CEST)

Tekst o Siriji na sr wiki je deo od moga i deo što je netko preveo s en. wiki ovo leto.
Po pitanju Libije mislio sam samo u onaj duuugi uvod da se ubaci nešto u stilu:
"Nakon smrti Gadafija na vlast u Libiji su došli Libijci koji su desetljećima živjeli u SAD".
U političkom smislu sam protiv svih vojnih intervencija.--Rjecina2 (razgovor) 00:22, 16 rujan-септембар 2012 (CEST)
Gledajući iz moje perspektive ne postoji ispravan demokratski režim osim Švicarskog.
Kaži ti meni da li vidiš kakvu razliku između naših (Hrvatska, Srbija) demokratskih režima i diktatura ?
Iz moje hrvatske perspektive razlike nema pošto imamo dvije partije koje vode identičnu unutrašnju i vanjsku politiku. Jedina razlika između partija je ime.--Rjecina2 (razgovor) 00:47, 17 rujan-септембар 2012 (CEST)
Moja vremenski zadnja promena na wiki bi mogla biti interesantna i drugim južnoslovenskim wiki projektima ?--Rjecina2 (razgovor) 10:49, 20 rujan-септембар 2012 (CEST)

The Signpost: 17 September 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 17:57, 18 rujan-септембар 2012 (CEST)

The Signpost: 01 October 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22:12, 2 oktobar-листопад 2012 (CEST)

The Signpost: 08 October 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 21:47, 9 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Obavijest o slikama uredi

Shodno s objavljenim izvještajem na Pijaci i odrađenim poslom, ovom prilikom obaviještavam Vas kako jedan dio vaših postavljenih datoteka ne zadovoljava sve kriterije. Radi se o 9 datoteka koje možete pronaći ovdje. Shodno broju vaših slika i procjeni o uštedi vremena, rok za sređivanje vaših slika je 9 dana, odnosno 22. listopada 2012..

Slike morate srediti sukladno naputcima objašnjenima na Pijaci. Ukoliko niste u mogućnosti srediti slike u doglednom roku ili imate kakvih poteškoća i nejasnoća ili Vam je potrebna pomoć, slobodni ste kontaktirati me za pomoć na mojoj stranici za razgovorom. --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:06, 12 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Promijenit ću naziv, nema problema. Što se poruka tiče, hvala na upozorenju :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:32, 19 oktobar-листопад 2012 (CEST)

The Signpost: 15 October 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22:27, 16 oktobar-листопад 2012 (CEST)

The Signpost: 22 October 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 11:52, 24 oktobar-листопад 2012 (CEST)

The Signpost: 29 October 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 08:09, 31 oktobar-листопад 2012 (CET)

The Signpost: 05 November 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:49, 6 studeni-новембар 2012 (CET)

The Signpost: 12 November 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 12:29, 14 studeni-новембар 2012 (CET)

The Signpost: 19 November 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 01:59, 21 studeni-новембар 2012 (CET)

The Signpost: 26 November 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 10:59, 28 studeni-новембар 2012 (CET)

Jehovini svjedoci uredi

Hvala na pravodobnoj intervenciji. Članak je uistinu predugo bio loš. --OC Ripper (razgovor) 11:12, 2 decembar-просинац 2012 (CET)

Izmjena uklonjena uredi

[2] Suzdrži se od tematike s kojom nisi temeljito upoznat. --Orijentolog (razgovor) 06:58, 3 decembar-просинац 2012 (CET)

brljati uredi

Dobro, ako će samo slati dobrodošlice onda nemam ništa protiv, pošto je tu vrlo teško nešto zabrljati.--W i k iR 15:31, 3 decembar-просинац 2012 (CET)

Dal se moze podesiti da nove korisnike niko ne smara pre nego napisu nesta?--Поезд (razgovor) 22:53, 4 decembar-просинац 2012 (CET)

The Signpost: 03 December 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 20:15, 5 decembar-просинац 2012 (CET)

The Signpost: 10 December 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 21:24, 11 decembar-просинац 2012 (CET)

The Signpost: 17 December 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:44, 19 decembar-просинац 2012 (CET)

The Signpost: 24 December 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:58, 26 decembar-просинац 2012 (CET)

Ako je sam to problem, svakako :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:43, 30 decembar-просинац 2012 (CET)

Vratio sam pa ti ukloni "brisanje" i sredi što treba :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:47, 30 decembar-просинац 2012 (CET)
Nema na čemu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:16, 30 decembar-просинац 2012 (CET)

The Signpost: 31 December 2012 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:23, 2 siječanj-јануар 2013 (CET)

The Signpost: 07 January 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 12:59, 9 siječanj-јануар 2013 (CET)

The Signpost: 14 January 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 14:24, 16 siječanj-јануар 2013 (CET)

The Signpost: 21 January 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:10, 23 siječanj-јануар 2013 (CET)

Jel ti odgovorio? --BokicaK (razgovor) 21:47, 29 siječanj-јануар 2013 (CET)

Ja imam isto takvo mišljenje, potpuno je besmisleno navoditi takve podatke, jer je krucijalno ono što si ti naveo da se oni sami nisu izjasnili o tome. Ne znam kome je u interesu da unosi taj podatak koji je potpuno nebitan (srećom tu glupost je uneo anonimac a ne ozbiljan korisnik) a i nije potkrepljen pravim i nezavisnim referencama, ali znam da je dobro što i ti i Rjecina2 imate slično mišljenje o ovome. Jako je važno da se ovde ne dozvoli nekim pojedincima da stvaraju poligon za nacionalističke parole i samim tim dovode u pitanje kvalitet i neutralnost članaka.--Soundwaweserb (razgovor) 23:30, 29 siječanj-јануар 2013 (CET)

The Signpost: 28 January 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 18:05, 30 siječanj-јануар 2013 (CET)

The Signpost: 04 February 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 01:45, 6 februar-вељача 2013 (CET)

The Signpost: 11 February 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:55, 13 februar-вељача 2013 (CET)

The Signpost: 18 February 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 18:50, 20 februar-вељача 2013 (CET)

The Signpost: 25 February 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:26, 28 februar-вељача 2013 (CET)

Ne. Samo koristimo alatke odatle. --BokicaK (razgovor) 16:39, 7 ožujak-март 2013 (CET)

The Signpost: 11 March 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 08:12, 13 ožujak-март 2013 (CET)

The Signpost: 18 March 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:42, 22 ožujak-март 2013 (CET)

Wikidata Faza 2 test uredi

Izgleda da radi. :) --OC Ripper (razgovor) 20:39, 27 ožujak-март 2013 (CET)

The Signpost: 25 March 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:22, 28 ožujak-март 2013 (CET)

Institut za političke studije uredi

Poštovani urednici, recenzenti, administratori, molim Vas da tekstu Institut za političke studije dodelite Semi - Protected status (ako tekst zadovoljava). Ovo je potrebno zbog zaštite od Vandalizma, brisanja I zloupotreba. Zahvalni rukovodioc IPS

Narančasta revolucija uredi

Par sitnica kada se već sitničari... Da li je stvarno potrebno dati izvore da je Otpor/CANVAS bio upleten u Narančastu revoluciju (i onu u Gruziji) ?

To pitam radi stila pisanja Traynor je rekao to i to,a isto vredi i za Endgahla !

Činjenica da je američki ambasador u Beogradu prebačen u Tbilisi je neupitna pa radi toga tvrdnja Traynor je to rekao uopće ne stoji.

Po pitanju izvora:Assessing Democracy Assistance:Ukraine slobodno to ubaci u google pa ćeš dobiti PDF dokument--Rjecina2 (razgovor) 12:59, 2 april-травањ 2013 (CEST)

Teško je naći na internetu gotovo 10 godina stare podatke, ali .....
"The Bush administration has spent more than $65 million in the past two years to aid political organizations...U.S. officials say the activities don't amount to interference in Ukraine's election....But officials acknowledge that some of the money helped train groups and individuals opposed to the Russian-backed government candidate – people who now call themselves part of the Orange Revolution"....[3] --Rjecina2 (razgovor) 14:01, 2 april-травањ 2013 (CEST)
Pazi ja nisam uopće tražio podatke o ambasadoru nego sam samo skinuo izvor s engleske wikipedije (znam da nije bio u Beogradu i da su ga prebacili najbliže moguće Srbiji). Čovek je bio ambasador u samo tri države i u sve 3 došlo je do promene vlasti. 100 % učinak :)
Po pitanju Otpor-a poanta je da Pora nije osnovana po Otpor modelu nego su njeni članovi "školovani" od strane Otpora i da su u samoj revoluciji sudjelovali i članovi otpora. S ovim želim samo reći da je to puno, puno više od običnog kopiranja modela.
Svaka poslovna ili društvena organizacija i kampanja je tvorevina onog tko ju financira (moj komentar na rečenicu:Ukrajinska organizacija demokratske mladeži zvana Pora (Vrijeme je) stvorena po beogradskom modelu, dok je čitava kampanja, po Traynoru, američka kreacija)
Neupitna činjenica oko koje ćemo se 100 % složiti je da ih je SAD financirao.
Općenito govoreći u celoj priči o Narančastoj Revoluciji "smrdi" već sam uvod u nju svakome tko čita podatke, a ne samo zapadni PR. Sve je tobože počelo ubojstvom Georgiy Gongadze 2000. godine. Po zapadnim medijima to ubojstvo je naredio Kučmin ministar unutrašnjih poslova Jurij Kravčenko. Cela priča smrdi do zla Boga. Zašto ?
Jurij Kravčenko je bio ministar unutrašnjih poslova u vladi premijera Juščenka koji navodno nije imao baš ništa s tim (gde je dokaz da je ubojstvo naredio predsednik, a ne premijer ?). Manje od 2 mjeseca nakon što je Juščenko postao predsednik Kravčenko je izvršio "samoubojstvo" pucajući si dvaput u glavu !!--Rjecina2 (razgovor) 15:10, 2 april-травањ 2013 (CEST)
Po pitanju strane upletenosti na izborima moje razmišljanje ti ide ovako:
Rusija je pružila medijsku pomoć
SAD je pružio medijsku, financijsku i organizacijsku (osnivanje Pora i drugih manje važnih organizacija za "promicanje demokracije") pomoć.
Dok za pružanje SAD financijske pomoći se može naći bezbroj američko-engleskih izvora koji govore o direktnim ciframa za financijsku pomoć Rusije je teško naći ijedan sličan podatak, a kamo li konkretan broj (a da ne govorimo o ruskim izvorima).
Slažeš li se s ovom analizom ?? --Rjecina2 (razgovor) 18:55, 2 april-травањ 2013 (CEST)
Tablica ti ima jedan big problem.
Uspoređivanje prvog i drugog kruga nema nikakve logike. Trebalo bi usporediti drugi krug i ponovljeni drugi krug.
Želim reći da trenutačno uspoređivanje nema logike jer u njemu nema manjih stranaka. Kao što znaš Ukrajina nije Srbija gdje je komunistička partija stupila u nacionalistički savez i gdje to birači podržavaju.
U prijevodu kao što vrlo dobro znaš Januković je u prvom krugu dobio 39 % glasova. S druge strane Komunistička Partija SSSR-a ili kako se tada nazivala Socijalistička Partija Ukrajine je dobila 5.82 %, Komunistička Partija Ukrajine je dobila 4.97 %,a Progresivna Socijalistička Partija je dobila 1.53 % (sveukupno više od 12 % glasova).
Po onome kako piše en wiki samo ova zadnja je dala direktnu podršku Janukoviću, ali to je realno govoreći nevažno. Gledaj iz naše jugoslovenske perspektive:Koliko glasača "partizana" u drugom krugu glasa za "četnike/ustaše" ?
Ako mi ne vjeruješ pogledaj što se dogodilo s Komunistička Partija SSSR-a/Socijalistička Partija Ukrajine nakon što je 2006. godine pokušala formirati postizbornu koaliciju s Timošenko protiv Janukovića. To govori više nego išta drugo o mišljenju birača te stranke !!--Rjecina2 (razgovor) 21:24, 3 april-травањ 2013 (CEST)
Nisam uopće još pogledao jer sada malo pomažem filozofu. Slobodno ostavi izlasnost,ali bez glasova ili s glasovima oba kandidata ?
Mislim da sam u mom ranijem komentaru "dokazao" da je Januković "pošteno pobjedio" u drugom krugu uopće bez gledanja tadašnjih rezultata drugog kruga (Januković + komunističke partije= 50%+)?--Rjecina2 (razgovor) 21:53, 3 april-травањ 2013 (CEST)

Da li si odustao od teksta ili proučavaš izvore ? Na žalost našao sam samo 2 službena, ali tajna državna komentara koji procjenjuje kako će završiti drugi krug predsjedničkih izbora.

Kanadsko je glasilo:pomoćnik ministra vanjskih poslova za istočnu evropu kaže da je njegov odjel optimističniji od drugih (kanadske vlade ?) u dobar završetak izbora to jest pobjedu Juščenka.

Slovačko je glasilo:savjetnik premijera prognozira pobjedu Juščenka, dok ministarstvo vanjskih poslova prognozira pobjedu Janukovića--Rjecina2 (razgovor) 10:16, 5 april-травањ 2013 (CEST)

The Signpost: 01 April 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 14:52, 5 april-травањ 2013 (CEST)

Moja pristranost uredi

Gledajući ostale tematike po onome što si napisao na pijaci o mojoj pristranosti pretpostavljam da si vidio da su svi "moji tekstovi" kontrolirani od drugih administratora ili birokrata. Spomenuo si primjer teksta totalitarizam pa budi ljubazan pokaži u čemu je činjenična razlika između moje verzije teksta i one od našeg birokrata ? Kao drugi primjer mogu spomenuti "moj tekst" Rat u Libiji oko kojeg se čudiš su prekontrolirali administrator Dejvid i ponovno naš birokrat i nisu imali konkretne primjedbe na njega ili su iz teksta izbacili ono što je POV (birokrat). Iskreno govoreći ja očekujem da birokrat provjeri i ispravi moje potencijalne POV izjave.

Želim s time reći da ako je nešto kazano 1000 puta u medijima to ne znači da je tako nešto istina ili djelomična istina. Moja poanta bi glasila da ako ih gledaš iz percepcije medija oni su POV, ali ako ih gledaš iz percepcije činjenica osnovna slika je istinita--Rjecina2 (razgovor) 16:24, 8 april-травањ 2013 (CEST)

Zdravo uredi

Imaš mail --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:54, 8 april-травањ 2013 (CEST)

Ne znam koliko pratiš ili vidiš mailove, ali poslao sam ti još jedan. Ako vidiš redovito, javi mi slobodno da znam da ne moram dosađivati na dva mjesta :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:59, 12 april-травањ 2013 (CEST)

The Signpost: 08 April 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 08:47, 10 april-травањ 2013 (CEST)

Velimirović uredi

Sređujem članak do moguće objektivnosti, prebacio sam deo sa srpske Wikipedije gde ima manje tabloida kao reference. -- Kolega2357 Razgovor 22:22, 11 april-травањ 2013 (CEST)

Kako si ovo uradio sa svojim botom? -- Kolega2357 Razgovor 22:58, 11 april-травањ 2013 (CEST)

Pa hoću i ja da imam taj spisak, ali kako to preko Jave da uradim? -- Kolega2357 Razgovor 23:02, 11 april-травањ 2013 (CEST)

Kako preko Jave napraviti spisak koji si napravio preko bota? -- Kolega2357 Razgovor 15:24, 9 svibanj-мај 2013 (CEST)

Nisi mi poslao samo si mi rekao da se to radi u Javi. -- Kolega2357 Razgovor 15:28, 9 svibanj-мај 2013 (CEST)

Kako sad pokrenuti bota u Javi? -- Kolega2357 Razgovor 16:25, 9 svibanj-мај 2013 (CEST)

Trebaš samo generisati spisak u Javi u kopirati ga na odgovarajuću podstranicu. Prati uputstva. Jesi li kompilirao sve one programe?--W i k iR 16:51, 9 svibanj-мај 2013 (CEST)

Sve sam uradio. Samo kako da kompajliram sve te programe? -- Kolega2357 Razgovor 22:29, 11 svibanj-мај 2013 (CEST)

Objasni ukratko ako je moguće. -- Kolega2357 Razgovor 22:42, 11 svibanj-мај 2013 (CEST)

Pomoć uredi

Evo učinio sam kako sam pretpostavio da treba pa ti pregledaj i javi je li sve uredu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:08, 17 april-травањ 2013 (CEST)

The Signpost: 15 April 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 21:52, 17 april-травањ 2013 (CEST)

The Signpost: 22 April 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 14:12, 25 april-травањ 2013 (CEST)

The Signpost: 29 April 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:47, 2 svibanj-мај 2013 (CEST)

The Signpost: 06 May 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 19:52, 10 svibanj-мај 2013 (CEST)

The Signpost: 13 May 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 03:47, 16 svibanj-мај 2013 (CEST)

The Signpost: 20 May 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 09:37, 23 svibanj-мај 2013 (CEST)

Kronologija istospolnog braka uredi

Da, naravno. Namjera mi je i bila da ažuriram kronologiju do današnjeg dana. Uradit ću to čim složim postojeći tekst. Pozz ;) --Francis Christian (razgovor) 16:08, 28 svibanj-мај 2013 (CEST)

Retroaktivno skidanje statusa izabranih članaka uredi

Ne bih se sa time zalijetao, barem prije nego što se o tome postigne konsenzus. A mislim da je u listu izabranih članaka zalutalo i nekoliko njih koji uopće nisu nisu bili izabrani članci. Pogledaj arhivu. --OC Ripper (razgovor) 14:34, 29 svibanj-мај 2013 (CEST)

The Signpost: 27 May 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 09:13, 31 svibanj-мај 2013 (CEST)

Evo, dakle, učinio sam izmjene sukladno onome što si predložio, ako sam te ja dobro shvatio. Ti pregledaj pa javi treba li još što dodati ili izmijeniti. Svakako, moguće da mi je prilikom procesa sređivanja neki članak "ispao", pa ako uočiš slobodno ubaci :) Pozdrav --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:11, 1 jun-липањ 2013 (CEST)

The Signpost: 05 June 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 00:13, 7 jun-липањ 2013 (CEST)

Nove korisničke grupe uredi

Kako zatražiti aktivaciju na BugZilli kad se izglasaju? -- Kolega2357 Razgovor 12:31, 8 jun-липањ 2013 (CEST)

Isprika uredi

Kao administrator, želio bih ti uručiti službenu ispriku zbog iznesenih (nebuloznih) optužbi i teških riječi izgovorenih u toku diskusije. --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:05, 14 jun-липањ 2013 (CEST)

Na što točno misliš? Na same članke ili na autore članaka? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:42, 14 jun-липањ 2013 (CEST)
Jao jao... ali doista, ovome se nekako mora stati u kraj... ja nemam ništa protiv istine, protiv činjenica, nikada nisam ni imao, ali ovakve kvalifikacije? Pa onda cijela ta neka paranoja oko SSSR-a kao da je to pitanje najvažnije na svijet... ne znam jesi uočio, ali Trocki se u članku o Staljinu spominje tek jednom, i to u kontekstu ranijeg perioda... organizirani atentat na njega se nigdje ne spominje... sve žrtve čistki su navedene tu isključivo taksativno (kao, jest, ajde, ubio je tamo neke Kamenjeva, Zinovjeva et alia) što je apsolutna sramota... ja sam ovdje došao da naučim, na Wikipediju, da proširim svoje znanje, a na taj način i znanje drugih. Nisam apsolutno objektivan (dio tekstova i prevodim pa se tu objektivnost nužno gubi) i desilo mi se na hr.wiki par "indicenata" (Truman i Franco), ali su to bile toliko sitne stvari i više nekakvi pokušaji opravdavanja nego izostavljanje činjenica (u moju obranu oboje su prijevodi), ali ovo... ne znam... ali doista, ovome se valja stati na kraj, da se Wikipedija koristi kao platforma za iznošenje originalnih istraživačkih radova i vlastitih mišljenja... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:13, 14 jun-липањ 2013 (CEST)

The Signpost: 12 June 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 08:18, 14 jun-липањ 2013 (CEST)

To kome i šta ja pišem u mailu je privatna stvar i ako misliš da si ti spomenut nisam te spomenuo. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 13:16, 16 jun-липањ 2013 (CEST)

The Signpost: 19 June 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:13, 20 jun-липањ 2013 (CEST)

Nisam zainteresovan. Samo mi se gomila posao, a ja bih da ga smanjim. --BokicaK (razgovor) 20:31, 24 jun-липањ 2013 (CEST)

The Signpost: 26 June 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22:18, 27 jun-липањ 2013 (CEST)

Šablon Obavijesti-Obavještenja uredi

Javi ako ima nekih problema. --OC Ripper (razgovor) 11:33, 29 jun-липањ 2013 (CEST)

Meni se čini dobro rješenje. --OC Ripper (razgovor) 11:58, 29 jun-липањ 2013 (CEST)

Riješeno uredi

[4]. Objasnio sam na SZR da to svejedno nije moja opaska nego iz knjige. --Orijentolog (razgovor) 11:49, 29 jun-липањ 2013 (CEST)

The Signpost: 03 July 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 00:08, 5 srpanj-јул 2013 (CEST)

Spisak korisnika po broju napravljenih članaka u mesecu uredi

Da li imaš tu mogućnost to da praviš kao za izmene? Nebi bilo loše da i ovako nešto može. -- Kolega2357 Razgovor 14:35, 5 srpanj-јул 2013 (CEST)

Postavio sam ovde zahtev na BugZilli je sam li dobro uradio? Najbolje rešenje za patrolere je da neko promeni glas što bi bila najbolja varijanta. -- Kolega2357 Razgovor 15:51, 5 srpanj-јул 2013 (CEST)

Patroler uredi

Jel možeš da se prijaviš za patrolera ima dosta nepatrolisanih stranica da se patroliju ako si zainteresovan? -- Kolega2357 Razgovor 14:01, 9 srpanj-јул 2013 (CEST)

Samo da znaš Autopatroler ovde na sh wiki ti znači samo da ti se nepatroliraju stranice. -- Kolega2357 Razgovor 14:11, 9 srpanj-јул 2013 (CEST)

Izmene se ne mogu patrolirati jer ovo $wgUseRCPatrol = false; stavljeno sistemski na sh wiki ali to bi trebalo da bude ovako $wgUseRCPatrol = true;. -- Kolega2357 Razgovor 14:22, 9 srpanj-јул 2013 (CEST)

Bolje je da glasamo za to da se patroliraju sve izmene ovde nego da odmah tražimo na BugZilli. Moje mišljenje je da to trenutno nije potrebno jer imamo veliki vroj nepatrolisanih stranica ovde na sh wiki, inače ovde se slabo patroliraju i nove stranice. -- Kolega2357 Razgovor 14:32, 9 srpanj-јул 2013 (CEST)

Ovde skoro da nema zainteresovanih korisnika da budu patroleri pitao sam neke ali nisu zainteresovani. Trebao bi nam barem još jedan korisnik koji će da bude Vraćač ovde. -- Kolega2357 Razgovor 14:42, 9 srpanj-јул 2013 (CEST)

The Signpost: 10 July 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 09:33, 12 srpanj-јул 2013 (CEST)

The Signpost: 17 July 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 18:18, 18 srpanj-јул 2013 (CEST)

Pozivam te da se izjasniš ovde ako hoćeš. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 01:58, 23 srpanj-јул 2013 (CEST)

The Signpost: 24 July 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 21:58, 25 srpanj-јул 2013 (CEST)

The Signpost: 31 July 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 04:09, 2 avgust-коловоз 2013 (CEST)

The Signpost: 07 August 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 01:39, 10 avgust-коловоз 2013 (CEST)

The Signpost: 14 August 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 11:44, 16 avgust-коловоз 2013 (CEST)

11.8. uredi

Što je, u suštini, bila moja poanta cijelo vrijeme :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:07, 18 avgust-коловоз 2013 (CEST)

I hvala, dakako, prekrasno sročeno :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:09, 18 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Pokušao sam napraviti nekakvu kraću konstrukciju pa samo poviri i javi ti je ok :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:13, 19 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Troll uredi

  • 1) "Trolling is a violation of the implicit rules of Internet social spaces and is often done to inflame or invite conflict. It necessarily involves a value judgment made by one user about the value of another's contribution"
  • 2) "Another form of trolling can occur in the form of continual questions with obvious or easy-to-find answers"
  • 3) "Some trolls are critical of the project, its policies, its users, its administration, or its goals. Often, this criticism comes in the form of accusations of cabals, ilks, or campaigns that are typically invested in a particular POV, invested in maligning a specific user"

6.4.2013. si napisao o korisniku Rjecina2:

"Selektivno uklanjaš sadržaj koji ti ne odgovara bez obzira da li ima reference i najčešće ubacuješ razne fringe teorije u članke. Mnoge članke si tako "sredio" ili pokušao da "središ", evo samo nekih primjera tvoje "kontrole" članaka u praksi: Totalitarizam[5], Narančasta revolucija[6], Rat u Libiji (lol!), Rat u Siriji, Oda Staljinu itd. može se naći još mnogo primjera. Mene uopšte ne zanimaju ove teme, ali kada sam vidio šta radiš morao sam da reagujem. Ono što ti radiš je potpuna negacija enciklopedijskog pisanja"

[7]

Kaži ako je potrebno ovdje dodati linkove o svojim potezima kojima kritiziran i napadan wikipedija rad "POV korisnika" Rjecina2 jer to nije nikakav problem počevši od revertiranja u tekstu Holodomor, preko optužbi da rjecina2 zloupotrebljava administratorske ovlasti, pa do bacanja komentara kojima je ponovno pokrenuta ranije sređena rasprava o ustava Weimarske Republike (preskočio sam puno stvari).

Wikiwind ti si školski primjer trola pošto si prvo izjavio da smatraš kako korisnik piše POV tekstove, potom si počeo napadat rad korisnika + a na ovom wiki projektu je teško naći tekst koji si ti napisao. Bolje primjer ne može postojati.

Pošto wikipedija pravila kažu da je OK zamoliti trola da prestane s svojim ponašanjem, ovim putem si zamoljen da prestaneš "komentirati" wiki poteze korisnika Rjecina2. Ako ti to nije moguće onda mogu samo s žaljenjem konstatirati da ćeš biti zamoljen da napustiš ovaj wiki projekt.--Rjecina2 (razgovor) 00:56, 23 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Blokada uredi

Bojim se da je (ponovno) riječ o nesporazumu i(li) prilično originalnom tumačenju pravila i administratorskih ovlasti na ovoj Wikipediji. Ako si uistinu učinio nešto što zaslužuje blokadu, zbog toga bi trebao biti blokiran mnogo ranije. I blokada bi na snagu stupila odmah, a ne nakon određenih rokova.

Blokade bi na sh.wiki trebale biti *posljednja* mjera koju poduzimaju administratori, a kada su u pitanju neki iskusniji i konstruktivniji korisnik, one bi se trebala obrazložiti daleko temeljitije nego što je to učinio Rječina. --OC Ripper (razgovor) 10:39, 23 avgust-коловоз 2013 (CEST)

U skladu s pravilima o ponašanju s trolovima ili korisnicima koje se pogrešno ili ispravno ocjeni trolovima zamoljen si da ignoriraš korisnika koji se osjeća napadnutim tvojim komentarima.
Normalno blok ne bi bio odmah zauvjek, nego bi sve išlo po redovnoj proceduri u strogom skladu s wiki pravilima (svaki sledeći prekršaj duži blok).
Ovdje ponovno ne smetam jer to volim ili želim učiniti nego strogo u skladu s wikipedija pravilom koje si prekršio.
U skladu s wikipedija pravilom na kojem insistira administrator Edgar Allan Poe "Sadržaj stranice za razgovor se ne uklanja i ne briše" obavještavam te ovim putem da je zabranjeno brisati sadržaj stranice za razgovor što si ti danas učinio.
Pošto osobno nisam oduševljen tim pravilom neću vraćati tekst koji si pobrisao na stranicu za razgovor.
Čudi me kako Edgar koji forsira to pravilo i blokira korisnike koji ga krše nije reagirao ....--Rjecina2 (razgovor) 20:06, 23 avgust-коловоз 2013 (CEST)

The Signpost: 21 August 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:22, 26 avgust-коловоз 2013 (CEST)

The Signpost: 28 August 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 14:43, 31 avgust-коловоз 2013 (CEST)

The Signpost: 04 September 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:03, 6 rujan-септембар 2013 (CEST)

The Signpost: 11 September 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:28, 13 rujan-септембар 2013 (CEST)

The Signpost: 18 September 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:58, 20 rujan-септембар 2013 (CEST)

The Signpost: 25 September 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 08:12, 27 rujan-септембар 2013 (CEST)

Sunny Leone uredi

Wiki, hoćeš li mi pomoći da sredim i formatiram reference. Imaš li neki predlog, bilo šta da bi bio bolji? Stavljen je ponovo na glasanje, ima dovoljno vremena da se sredi sve što može.--Soundwaweserb (razgovor) 13:07, 27 rujan-септембар 2013 (CEST)

Šta misliš jel dobro ovako? Uradio sam probni test za jednu referencu, rekao bih da je ok.--Soundwaweserb (razgovor) 13:30, 27 rujan-септембар 2013 (CEST)

Ručno. Videću da ja sredim što više tih referenci, a ti kad budeš mogao večeras pogledaj može li se nešto dodati i popraviti.--Soundwaweserb (razgovor) 13:43, 27 rujan-септембар 2013 (CEST)

Wiki, sredio sam reference i sve su formatirane. Vraški težak posao je formatiranje referenci, i to sve ručno, verovatno najteži koji korisnik može da radi na vikipediji (sad razumem botove :)). Pogledaj i dodaj ako želiš nešto, ja sam završio za sada. Verovatno neće biti izabran, ali nema veze, sad izgleda super i mogu reći da sam ponosan na ovaj članak najbolji koji sam uradio ovde. Pozdrav od mene.--Soundwaweserb (razgovor) 18:46, 27 rujan-септембар 2013 (CEST)

The Signpost: 02 October 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 02:58, 6 oktobar-листопад 2013 (CEST)

The Signpost: 09 October 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 15:22, 10 oktobar-листопад 2013 (CEST)

The Signpost: 16 October 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:52, 18 oktobar-листопад 2013 (CEST)

The Signpost: 23 October 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 03:08, 27 oktobar-листопад 2013 (CET)

The Signpost: 30 October 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22:12, 2 studeni-новембар 2013 (CET)

The Signpost: 06 November 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:18, 9 studeni-новембар 2013 (CET)

The Signpost: 13 November 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:28, 16 studeni-новембар 2013 (CET)

The Signpost: 20 November 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 12:03, 24 studeni-новембар 2013 (CET)

The Signpost: 04 December 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:34, 5 decembar-просинац 2013 (CET)

Glasanje o skidanju prava bi trebalo da ide na Sitenotice. Šta misliš o tome? --Kolega2357 Razgovor 13:25, 8 decembar-просинац 2013 (CET)

Ne. Poruka na vrhu spiska nadgledanja je sasvim dovoljna.--W i k iR 13:31, 8 decembar-просинац 2013 (CET)

The Signpost: 11 December 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:19, 12 decembar-просинац 2013 (CET)

The Signpost: 18 December 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:57, 19 decembar-просинац 2013 (CET)

The Signpost: 25 December 2013 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:09, 28 decembar-просинац 2013 (CET)

The Signpost: 01 January 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:29, 4 siječanj-јануар 2014 (CET)

The Signpost: 15 January 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 00:34, 20 siječanj-јануар 2014 (CET)

The Signpost: 22 January 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 01:59, 25 siječanj-јануар 2014 (CET)

The Signpost: 29 January 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 21:31, 1 februar-вељача 2014 (CET)

The Signpost: 29 January 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 11:34, 3 februar-вељача 2014 (CET)

The Signpost: 12 February 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · MediaWiki message delivery (razgovor) 05:10, 13 februar-вељача 2014 (CET)

The Signpost: 15 February 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · MediaWiki message delivery (razgovor) 16:23, 21 februar-вељача 2014 (CET)

Pročitaj na pijaci poruku [8].--Soundwaweserb (razgovor) 00:26, 27 februar-вељача 2014 (CET)

The Signpost: 26 February 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 04:20, 28 februar-вељача 2014 (CET)

</source>

Da li možeš da vidiš kao Autopatroler nepatrolirane izmene? --Kolega2357 Razgovor 12:47, 6 ožujak-март 2014 (CET)

The Signpost: 05 March 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:48, 10 ožujak-март 2014 (CET)

The Signpost: 12 March 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:44, 15 ožujak-март 2014 (CET)

The Signpost: 19 March 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 04:14, 23 ožujak-март 2014 (CET)

The Signpost: 26 March 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 09:18, 29 ožujak-март 2014 (CET)

The Signpost: 02 April 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 01:01, 7 april-травањ 2014 (CEST)

The Signpost: 09 April 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:05, 13 april-травањ 2014 (CEST)

The Signpost: 23 April 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:39, 23 april-травањ 2014 (CEST)

The Signpost: 30 April 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 17:23, 1 svibanj-мај 2014 (CEST)

The Signpost: 07 May 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 21:56, 9 svibanj-мај 2014 (CEST)

The Signpost: 14 May 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22:43, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)

The Signpost: 21 May 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 03:02, 24 svibanj-мај 2014 (CEST)

The Signpost: 28 May 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 14:50, 1 jun-липањ 2014 (CEST)

The Signpost: 04 June 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:01, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

The Signpost: 11 June 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 14:25, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

The Signpost: 18 June 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 02:57, 22 jun-липањ 2014 (CEST)

The Signpost: 25 June 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:50, 29 jun-липањ 2014 (CEST)

The Signpost: 02 July 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:23, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

The Signpost: 09 July 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:53, 13 jul-српањ 2014 (CEST)

The Signpost: 16 July 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 20:25, 18 jul-српањ 2014 (CEST)

The Signpost: 23 July 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 04:29, 26 jul-српањ 2014 (CEST)

The Signpost: 30 July 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:06, 2 avgust-коловоз 2014 (CEST)

The Signpost: 06 August 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 14:50, 9 avgust-коловоз 2014 (CEST)

The Signpost: 13 August 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 03:55, 18 avgust-коловоз 2014 (CEST)

The Signpost: 20 August 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22:09, 23 avgust-коловоз 2014 (CEST)

The Signpost: 27 August 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 12:37, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

The Signpost: 03 September 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 10:03, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

The Signpost: 10 September 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:55, 14 rujan-септембар 2014 (CEST)

The Signpost: 17 September 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:36, 18 rujan-септембар 2014 (CEST)

The Signpost: 24 September 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:50, 28 rujan-септембар 2014 (CEST)

The Signpost: 01 October 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 21:25, 4 oktobar-листопад 2014 (CEST)

The Signpost: 08 October 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 02:41, 11 oktobar-листопад 2014 (CEST)

The Signpost: 15 October 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 07:48, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)

The Signpost: 22 October 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 10:21, 24 oktobar-листопад 2014 (CEST)

The Signpost: 29 October 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 17:29, 31 oktobar-листопад 2014 (CET)

The Signpost: 05 November 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:01, 6 студени-novembar 2014 (CET)

The Signpost: 12 November 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 03:45, 17 студени-novembar 2014 (CET)

The Signpost: 26 November 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22:21, 28 студени-novembar 2014 (CET)

The Signpost: 03 December 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22:30, 6 decembar-просинац 2014 (CET)

The Signpost: 10 December 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:51, 13 decembar-просинац 2014 (CET)

The Signpost: 17 December 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 11:07, 19 decembar-просинац 2014 (CET)

The Signpost: 24 December 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 03:25, 25 decembar-просинац 2014 (CET)

The Signpost: 31 December 2014 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:10, 2 januar-сијечањ 2015 (CET)

Članak uredi

Prvo, zdravo! :D Dugo te nije bilo, mogu čak reći da si mi zafalio i da sam ti se mislio javiti u doglednom vremenu čisto da vidim što ima :) Pa eto - što ima? :D I sve najbolje u novoj godini ^^

Što se službenog dijela tiče... očigledno je da postoji problem oko sadržaja i vaših mišljenja u samom članku, što je potpuno uredu i legitimno. No, volio bih samo napomenuti kako za to postoje odgovarajuća mjesta i kako je rasprava oko sadržaja određenog članka off-topic u odnosu na glasovanje za oduzimanje ovlasti. Došlo je do nepotrebnog optuživanja i konflikta kojemu nije mjesto ne tamo, nego na Wiki. Istina, prozvan si i imao si potpuno pravo replicirati na sve, pri čemu nije došlo do daljnje eskalacije, ali mislim da, sukladno onome što je Vitek spomenuo na par mjesta, nema potrebe musti ovu temu. Imao si prigovor na članak, što je uredu, on je sada, vjerujem korigiran i to je to. Ripper je izmijenio članak i referencirao neutralniju tvrdnju pa mislim da nema daljnje potrebe da se raspravlja o situaciji. Obje strane su, vjerujem, dobile pravednu kokluziju :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:46, 6 januar-сијечањ 2015 (CET)

Ma sve je ok, samo nisam htio da dalje eskalira i da netko u žaru nečega kaže nešto neprimjereno :) Ta se rasprava tamo nije trebala ni potegnuti, ali dobro, bitno je da je riješeno :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:08, 6 januar-сијечањ 2015 (CET)

The Signpost: 07 January 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 21:38, 9 januar-сијечањ 2015 (CET)

The Signpost: 14 January 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 20:26, 16 januar-сијечањ 2015 (CET)

The Signpost: 21 January 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 11:13, 22 januar-сијечањ 2015 (CET)

The Signpost: 28 January 2015 uredi

The Signpost: 04 February 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 01:41, 6 februar-вељача 2015 (CET)

The Signpost: 11 February 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 11:44, 12 februar-вељача 2015 (CET)

The Signpost: 18 February 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 04:23, 20 februar-вељача 2015 (CET)

The Signpost: 25 February 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:37, 27 februar-вељача 2015 (CET)

The Signpost: 25 February 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 10:59, 27 februar-вељача 2015 (CET)

The Signpost: 04 March 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 21:43, 5 mart-ожујак 2015 (CET)

The Signpost: 11 March 2015 uredi

Pomoć uredi

Korisnik:Edgar Allan Poe me napada bez razloga, nikoga nisam uvredio svojim komentarom, samo izneo svoj stav [9], koji se njemu ne sviđa. Zbog njega se ovde neprekidno sprovodi cenzura, tražim pomoć da se zaustave takvi napadi koji samo štete sh.wikipediji.--Soundwaweserb (razgovor) 22:48, 15 mart-ожујак 2015 (CET)

The Signpost: 18 March 2015 uredi

 
News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 04:38, 21 mart-ожујак 2015 (CET)

The Signpost: 25 March 2015 uredi

The Signpost, 1 April 2015 uredi

 
News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Ed [talk] [en] 07:19, 1. Apr. 2015 (CEST)

The Signpost: 01 April 2015 uredi

The Signpost: 08 April 2015 uredi

The Signpost: 15 April 2015 uredi

The Signpost: 22 April 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 00:43, 24 april-травањ 2015 (CEST)

The Signpost: 29 April 2015 uredi

The Signpost: 06 May 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:52, 8 maj-свибањ 2015 (CEST)

The Signpost: 13 May 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 05:06, 16 maj-свибањ 2015 (CEST)

The Signpost: 20 May 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 01:48, 21 maj-свибањ 2015 (CEST)

The Signpost: 27 May 2015 uredi

The Signpost: 03 June 2015 uredi

The Signpost: 10 June 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 20:09, 13 jun-липањ 2015 (CEST)

The Signpost: 17 June 2015 uredi

The Signpost: 24 June 2015 uredi

The Signpost: 01 July 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 23:00, 3 jul-српањ 2015 (CEST)

The Signpost: 08 July 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:51, 11 jul-српањ 2015 (CEST)

The Signpost: 15 July 2015 uredi

The Signpost: 22 July 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 01:17, 24 jul-српањ 2015 (CEST)

The Signpost: 29 July 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 16:59, 31 jul-српањ 2015 (CEST)

The Signpost: 05 August 2015 uredi

The Signpost: 12 August 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 06:48, 14 avgust-коловоз 2015 (CEST)

The Signpost: 19 August 2015 uredi

The Signpost: 26 August 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 03:58, 28 avgust-коловоз 2015 (CEST)

The Signpost: 02 September 2015 uredi

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 01:07, 4 rujan-септембар 2015 (CEST)