Pozdrav, Amkowiki1! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

--E.A.Poe 12:37, 23 rujan-септембар 2020 (CEST)

Brisanje uredi

Nema potrebe da ovo odrađujemo preko maila. Mogu i ovdje.

Dakle, činjenica da je Wikipedija "slobodna enciklopedija" ne znači da svatko može pisati na njoj što želi. To je pogrešna interpretacija termina slobode u ovom slučaju. Slobodna enciklopedija znači da je sadržaj ove enciklopedije slobodan za korištenje pod GFDL licencom, odnosno da Wikipedija nije zaštićena autorskim pravima. Dakle, moje brisanje onog nazovičlanka nema nikakve veze s time je li Wikipedija slobodna ili nije. Da je tebe netko od autora Wikipedije tužio za kršenje autorskih prava zbog korištenja nekog Wikipedijinog teksta, onda bi ti mogao govoriti da je Wikipedija slobodna enciklopedija i tek ako sud ne bi usvojio tvoj argument, onda bi mogao reći da zaista nije slobodna. Brisanje teksta s tim nema nikakve veze, što vam ja garantiram kao pravnik, administrator i urednik Wikipedije više od 15 godina.

Ajmo dalje. Ova rečenica - "Standardi su ispoštovani maksimalno i dosta linkova je postavljeno kroz tekst." - djelovala mi je prilično smiješno. Ja uređujem Wikipediju 15 godina i teško da bih mogao reći da je ta rečenica točna. Uzmimo primjer članaka Talk Talk ili w:en:John Lennon, da se pozovemo i na englesku Wikipediju. To su članci o muzičarima, jedan o bendu, jedan o pojedincu. Hajde sada pogledaj kako ti članci izgledaju i usporedi s "onim" što si ti napisao... jesu li doista "standardi [su] ispoštovani maksimalno"? Ovo s linkovima nisam uopće siguran što bi trebalo biti... ako stavimo Facebook linkove, onda je to okej? Nije. Uz to, članak je izrazito tendenciozno i neobjektivno napisan, kao reklamni proizvod za neki novi sapun.

No, međutim, recimo da možemo čak i prihvatiti koncept da bi se ovaj članak mogao popraviti, onda dolazimo do drugog problema, a taj je - da navedeni "momak", kako piše u nazovičlanku, ne zadovoljava kriterije relevantnosti da ima članak na Wikipediji. Dakle, ne može svaka persona imati članak na Wikipediji samo zato što za nju zna netko osim njenih roditelja, babe i susjede s kata iznad. Bilo je puno "poznatijih faca" koje su bezuspješno pokušale progurati članke o sebi na ovom projektu, tako da ovaj "momak" nema nekih velikih izgleda. Dakle, sve i da se članak dovede do savršenstva, tu se nažalost radi o nedovoljno značajnoj ličnosti koja naprosto ne zaslužuje članak na Wikipediji, shodno čemu je brisanje bilo opravdano i to je to :) Pozdrav --E.A.Poe 12:37, 23 rujan-септембар 2020 (CEST)