Popis epizoda Star Trek: The Original Series

Ovo je kompletni lista epizoda Star Trek: The Original Series. Epizode su navedene na dva načina - redoslijedom originalnog prikazivanja na NBC-u, te redosilijedom kojim su ih producirali Desilu i Paramount. Za oba postupka postoje valjani razlozi.

Redoslijed prikazivanjaUredi

V. Historija Star Treka na NBC-ju

Ovaj metod predstavlja kronološku historiju prikazivanja. Ona pokazuje način na koji je serija prvi put predstavljena publici: Sezona 1 ("The Man Trap" do "Operation: Annihilate!"), Sezona 2 ("Amok Time" do"Assignment: Earth") i Sezona 3 ("Spock's Brain" do "Turnabout Intruder"). Kasnija DVD-izdanja koriste ovaj redoslijed.

Season Epizode Originalno prikazivanje DVD izdanje
Region 1 Diskova
1 29 19661967 31.8. 2004. 8
2 26 19671968 2.11. 2004. 7
3 24 19681969 14.12. 2004. 7


Sezona 1 (1966–1967)Uredi

Naziv Originalno prikazivanje Remasteriran Prod # #
"The Man Trap" 8.9. 1966. n/a 06 1
"Charlie X" 15.9. 1966. 14.7., 2007. 08 2
"Where No Man Has Gone Before" 22.9., 1966. 20.1. 2007. 02 3
"The Naked Time" 29.9. 1966. 30.9. 2006. 07 4
"The Enemy Within" 6.10. 1966. n/a 05 5
"Mudd's Women" 13.10. 1966. n/a 04 6
"What Are Little Girls Made Of?" 20.10. 1966. n/a 10 7
"Miri" 27.10. 1966. 16.9. 2006. 12 8
"Dagger of the Mind" 3.11. 1966. n/a 11 9
"The Corbomite Maneuver" 10.11. 1966. 9.12. 2006. 03 10
"The Menagerie, Part I" 17.11., 1966. 25.11. 2006. 16 11
"The Menagerie, Part II" 24.11. 1966. 2.12. 2006. 16 12
"The Conscience of the King" 8.12. 1966. n/a 13 13
"Balance of Terror" 15.12. 1966. 16.9. 2006. 09 14
"Shore Leave" 29.12. 1966. 26.5. 2007. 17 15
"The Galileo Seven" 5.1. 1967. n/a 14 16
"The Squire of Gothos" 12.1. 1967. 21.7. 2007. 18 17
"Arena" 19.1. 1967. 21.10. 2006. 19 18
"Tomorrow is Yesterday" 26.1. 1967. 5.5. 2007. 21 19
"Court Martial" 2.2. 1967. n/a 15 20
"The Return of the Archons" 9.2. 1967. n/a 22 21
"Space Seed" 16.2. 1967. 18.11. 2006 24 22
"A Taste of Armageddon" 23.2. 1967. n/a 23 23
"This Side of Paradise" 2.3. 1967. 28.7. 2007 25 24
"The Devil in the Dark" 9.3. 1967. 23.9. 2006. 26 25
"Errand of Mercy" 16.3. 1967. 12.5. 2007. 27 26
"The Alternative Factor" 23.3. 1967. n/a 20 27
"The City on the Edge of Forever" 6.4. 1967. 7.10. 2006. 28 28
"Operation: Annihilate!" 13.4. 1967. n/a 29 29

Druga sezonaUredi

# Ime Datum u seriji[1] Direktor Pisac Datum emitiranja [2] Remasteriran datum[3] Produkcijski broj
30 "Amok Time" 3372.7Joseph PevneyTheodore Sturgeon15. septembar 1967 (1967-09-15)February 17, 200734
31 "Who Mourns for Adonais?" 3468.1Marc DanielsGilbert Ralston and Gene L. Coon22. septembar 1967 (1967-09-22)January 12, 200833
32 "The Changeling" 3541.9Marc DanielsJohn Meredyth Lucas29. septembar 1967 (1967-09-29)February 2, 200837
33 "Mirror, Mirror" UnknownMarc DanielsJerome Bixby6. oktobar 1967 (1967-10-06)November 11, 200639
34 "The Apple" 3715.3Joseph PevneyMax Ehrlich13. oktobar 1967 (1967-10-13)March 1, 200838
35 "The Doomsday Machine" 4202.9Marc DanielsNorman Spinrad20. oktobar 1967 (1967-10-20)February 10, 200735
36 "Catspaw" 3018.2Joseph PevneyRobert Bloch27. oktobar 1967 (1967-10-27)October 28, 200630
37 "I, Mudd" 4513.3Marc DanielsStephen Kandel3. novembar 1967 (1967-11-03)October 14, 200641
38 "Metamorphosis" 3219.4Ralph SenenskyGene L. Coon10. novembar 1967 (1967-11-10)November 3, 200731
39 "Journey to Babel" 3842.3Joseph PevneyD. C. Fontana17. novembar 1967 (1967-11-17)February 3, 200744
40 "Friday's Child" 3497.2Joseph PevneyD. C. Fontana1. decembar 1967 (1967-12-01)January 6, 200732
41 "The Deadly Years" 3478.2Joseph PevneyDavid P. Harmon8. decembar 1967 (1967-12-08)November 10, 200740
42 "Obsession" 3619.2Ralph SenenskyArt Wallace15. decembar 1967 (1967-12-15)April 12, 200847
43 "Wolf in the Fold" 3614.9Joseph PevneyRobert Bloch22. decembar 1967 (1967-12-22)March 10, 200736
44 "The Trouble With Tribbles" 4523.3Joseph PevneyDavid Gerrold29. decembar 1967 (1967-12-29)November 4, 200642
45 "The Gamesters of Triskelion" 3211.7Gene NelsonMargaret Armen5. januar 1968 (1968-01-05)October 20, 200746
46 "A Piece of the Action" 4598.0James KomackDavid P. Harmon (story and teleplay)
Gene L. Coon (teleplay)
12. januar 1968 (1968-01-12)April 28, 200749
47 "The Immunity Syndrome" 4307.1Joseph PevneyRobert Sabaroff19. januar 1968 (1968-01-19)April 7, 200748
48 "A Private Little War" 4211.4Marc DanielsJud Crucis (story)
Gene Roddenberry (teleplay)
2. februar 1968 (1968-02-02)May 17, 200845
49 "Return to Tomorrow" 4768.3Ralph SenenskyJohn Kingsbridge9. februar 1968 (1968-02-09)July 7, 200751
50 "Patterns of Force" 2534.0Vincent McEveetyJohn Meredyth Lucas16. februar 1968 (1968-02-16)May 19, 200752
51 "By Any Other Name" 4657.5Marc DanielsJerome Bixby (story and teleplay)
D. C. Fontana (teleplay)
23. februar 1968 (1968-02-23)March 8, 200850
52 "The Omega Glory" UnknownVincent McEveetyGene Roddenberry1. mart 1968 (1968-03-01)June 30, 200754
53 "The Ultimate Computer" 4729.4John Meredyth LucasLaurence N. Wolf (story)
D. C. Fontana (teleplay)
8. mart 1968 (1968-03-08)February 9, 200853
54 "Bread and Circuses" 4040.7Ralph SenenskyGene Roddenberry and Gene L. Coon15. mart 1968 (1968-03-15)June 2, 200743
55 "Assignment: Earth" UnknownMarc DanielsGene Roddenberry (story)
Art Wallace (story and teleplay)
29. mart 1968 (1968-03-29)May 3, 200855

Treća sezonaUredi

# Ime Datum u seriji[1] Direktor Pisac Datum emitiranja[2] Remasteriran datum[3] Produkcijski broj #
56 "Spock's Brain" 5431.4Marc DanielsGene L. Coon (as "Lee Cronin")20. septembar 1968 (1968-09-20)June 9, 200761
57 "The Enterprise Incident" 5027.3John Meredyth LucasD. C. Fontana27. septembar 1968 (1968-09-27)April 5, 200859
58 "The Paradise Syndrome" 4842.6Jud TaylorMargaret Armen4. oktobar 1968 (1968-10-04)February 24, 200758
59 "And the Children Shall Lead" 5029.5Marvin ChomskyEdward J. Lakso11. oktobar 1968 (1968-10-11)April 14, 200760
60 "Is There in Truth No Beauty?" 5630.7Ralph SenenskyJean Lisette Aroeste18. oktobar 1968 (1968-10-18)March 22, 200862
61 "Spectre of the Gun" 4385.3Vincent McEveetyGene L. Coon (as "Lee Cronin")25. oktobar 1968 (1968-10-25)July 19, 200856
62 "Day of the Dove" UnknownMarvin ChomskyJerome Bixby1. novembar 1968 (1968-11-01)January 5, 200866
63 "For the World Is Hollow and I Have Touched the Sky" 5476.3Tony LeaderRik Vollaerts8. novembar 1968 (1968-11-08)January 27, 200765
64 "The Tholian Web" 5693.2Herb WallersteinJudy Burns and Chet Richards15. novembar 1968 (1968-11-15)March 31, 200764
65 "Plato's Stepchildren" 5784.2David AlexanderMeyer Dolinsky22. novembar 1968 (1968-11-22)June 16, 200767
66 "Wink of an Eye" 5710.5Jud TaylorGene L. Coon (as "Lee Cronin") (story)
Arthur Heinemann (teleplay)
29. novembar 1968 (1968-11-29)January 13, 200768
67 "The Empath" 5121.5John ErmanJoyce Muskat6. decembar 1968 (1968-12-06)July 26, 200863
68 "Elaan of Troyius" 4372.5John Meredyth LucasJohn Meredyth Lucas20. decembar 1968 (1968-12-20)March 29, 200857
69 "Whom Gods Destroy" 5718.3Herb WallersteinJerry Sohl (story)
Lee Erwin (story and teleplay)
3. januar 1969 (1969-01-03)May 24, 200871
70 "Let That Be Your Last Battlefield" 5730.2Jud TaylorGene L. Coon (as "Lee Cronin") (story)
Oliver Crawford (teleplay)
10. januar 1969 (1969-01-10)January 19, 200870
71 "The Mark of Gideon" 5423.4Jud TaylorGeorge F. Slavin i Stanley Adams17. januar 1969 (1969-01-17)May 31, 200872
72 "That Which Survives" UnknownHerb WallersteinMichael Richards24. januar 1969 (1969-01-24)March 15, 200869
73 "The Lights of Zetar" 5725.3Herb KenwithJeremy Tarcher i Shari Lewis31. januar 1969 (1969-01-31)June 7, 200873
74 "Requiem for Methuselah" 5843.7Murray GoldenJerome Bixby14. februar 1969 (1969-02-14)June 21, 200876
75 "The Way to Eden" 5832.3David AlexanderMichael Richards21. februar 1969 (1969-02-21)June 14, 200875
76 "The Cloud Minders" 5818.4Jud TaylorDavid Gerrold i Oliver Crawford28. februar 1969 (1969-02-28)July 12, 200874
77 "The Savage Curtain" 5906.4Herschel DaughertyGene Roddenberry7. mart 1969 (1969-03-07)June 28, 200877
78 "All Our Yesterdays" 5943.7Marvin ChomskyJean Lisette Aroeste14. mart 1969 (1969-03-14)April 21, 200778
79 "Turnabout Intruder" 5928.5Herb WallersteinGene Roddenberry3. jun 1969 (1969-06-03)August 2, 200879

Produkcijski brojUredi

Sljedeća lista predstavlja epizode serije po svom produkcijskom, proizvodnom broju[4]


ReferenceUredi

  1. 1,0 1,1 Trimble, Bjo (1976). Star Trek Concordance. New York: Ballantine Books. str. 12–13. ISBN 0-345-25137-7-695. 
  2. 2,0 2,1 Trimble, Bjo (1976). Star Trek Concordance. New York: Ballantine Books. str. 37–89. ISBN 0-345-25137-7-695. 
  3. 3,0 3,1 "TOS Remastered Episode Guide - Season 1". TrekMovie.com. http://trekmovie.com/tos-in-hd/hdtv-star-trek-tos-episode-order/. Pristupljeno 28. 04. 2009.. 
  4. "StarTrek.com: DVD". StarTrek.com. Pristupljeno 28. 04. 2009..  Check date values in: |accessdate= (help)

V. takođerUredi

Vanjske vezeUredi