Our Gang (sh. Naša banda); također poznat kao i kao The Little Rascals (sh. Mali lupeži) ili Hal Roach's Rascals (sh. Lupeži Hala Roacha) je serija američkih kratkih igranih filmova koja se snimala u Hollywoodu od 1922. do 1944. godine, a koja je za temu imala pustolovine djece iz siromašnih gradskih četvrti. Pokrenuo ju je producent Hal Roach, za čiji je pristup, zajedno sa režiserom Robertom F. McGowanom, bilo karakteristično da inzistira na prirodnom ponašanju djece-glumaca. Filmovi su ispočetka bili nijemi, da bi od 1929. bili zvučni; godine 1938. su autorska prava prodana studiju MGM. Ukupno je snimljeno 220 kratkih i jedan cjelovečernji film pod naslovom General Spanky, a u seriji je u glavnim ulogama nastupilo preko 41 djece glumaca.

Za Our Gang je bilo karakteristično da su među dječjom glumačkom postavom zajedno nastupali bijelci i crnci, a što je bila prilična rijetkost za tadašnji Hollywood, odnosno SAD u eri institucionalne rasne segregacije.

Od završetka snimanja serije bilo je nekoliko pokušaja da se Our Gang ponovno pokrene ili snimi remake, od kojih je najpoznatiji igrani film The Little Rascals iz 1994. godine.

Glumci i ekipa Our Ganga uredi

Dolje je naveden glavni popis djece-glumaca u komedija Our Gang. Navedeni su prema eri u kojoj su se priključili seriji.

Roachov nijemi period uredi

Roachovo zvučni period uredi

MGM period uredi

Najznačajnije komedije iz serije Our Gang uredi

Dolje je naveden popis najboljih komedija iz serije Our Gang, prema navodima kritičara i historičara Leonarda Maltina i Richarda W. Banna u njihovoj knjizi The Little Rascals: The Life and Times of Our Gang).

Vanjske veze uredi