I.B. Tauris

(Preusmjereno sa stranice I. B. Tauris)

I.B. Tauris (često navođen spojeno I.B.Tauris) je britanski nezavisni akademski nakladnik sa sjedištem u Londonu, te podružnicama u američkom New Yorku i australijskom Melbourneu. Utemljen je 1983. i njegov osnivač bio je Iradž Bagerzade, iransko-britanski izdavač i poduzetnik čiji se inicijali kriju u nazivu kompanije. Strategija I.B. Taurisa bila je povezati obične izdavačke kuće i akademske nakladnike s ciljem šire javne dostupnosti kvalitetnih radova o međunarodnim odnosima i kulturi.[1] U svojim ranim danima, kompanija se specijalizirala za orijentalistička izdanja.

I.B. Tauris
Logo I.B. Taurisa
Statusaktivan
Osnovano1983.
OsnivačIradž Bagerzade
Matična država Ujedinjeno Kraljevstvo
SjedišteUjedinjeno Kraljevstvo London
Sjedinjene Američke Države New York
Australija Melbourne
DistribucijaMacmillan Publishers; Palgrave Macmillan
ČelnikIradž Bagerzade
Tip publikacijaknjige
Tematikabiografije, geografija, historija, međunarodni odnosi, orijentalistika, islamistika, politika, religija, putopisi, umjetnost
OtisakTauris Parke Paperbacks, Tauris Academic Studies
Web-stranicawww.ibtauris.com

Kroz sljedećih 30 godina, tematski fokus izdavača proširen je i na biografije, geografiju, historiju, politiku, religiju, putopise, te umjetnost (film, fotografiju i suvremenu umjetnost). Izdane knjige namijenjene su prvenstveno stručnim krugovima poput akademika i studenata, no određena izdanja prilagođena su i široj publici zbog pojačanog interesa za suvremene političke teme.[2] Primjerice, knjiga Taliban od pakistanskog autora A. Rašida neposredno nakon napada 11. 9. prodana je u oko 500.000 primjeraka samo na engleskom jeziku, uz dodatnih 27 licenciranih izdanja na drugim jezicima.[3]

Uredi I.B. Taurisa u New Yorku pridruženi su onima Palgrave Macmillana koji djeluje kao njegov sjevernoamerički distributer. Taurisov otisak Tauris Parke Paperbacks djeluje kao ogranak specijaliziran za putopise, historiju i biografije, a Tauris Academic Studies za akademska izdanja. U maju 2011. I.B. Tauris otkupio je kompaniju Philip Wilson Publishers koja se fokusira na djela o umjetnosti.[4] U junu 2013. Tauris je najavio spajanje s izdavačem American University in Cairo Press (AUCP) s ciljem distribucije njihovih izdanja izvan SAD-a i Egipta, čime je izrazio novu strategiju uzdizanja do ključnog nakladnika na temu Bliskog Istoka.[5] Ranih 2010-ih I.B. Tauris izdavao je preko 300 novih naslova godišnje.

Izvori uredi

  1. Zeitchik, Steven (7. 1. 2002.). „Mideast Studies House Hits Its Stride”. Publishers Weekly (Reed Business Information). Arhivirano iz originala na datum 2008-07-24. Pristupljeno 6. 10. 2014. 
  2. Bagherzade, Iradj; The Book Depository. „Publisher of the week—IB Tauris”. Pristupljeno 6. 10. 2014. 
  3. McDonnell, Jonathan (6 October 2004). „Hardlines in the headlines”. The Bookseller. Pristupljeno 6. 10. 2014. 
  4. Page, Benedicte (9 May 2011). „I B Tauris buys PWP”. The Bookseller. Pristupljeno 6. 10. 2014. 
  5. Bookseller Staff (26. 6. 2013.). „I B Tauris links with AUCP”. The Bookseller. Pristupljeno 6. 10. 2014. 

Vanjske veze uredi