VOX TV je ugašena lokalna televizija s koncesijom na razini grada Zadra. Službeno je započela emitiranje 12. svibnja 2007., javljanjem uživo sa zadarskog Narodnog trga, a do konačnog prekida emitiranja došlo je u svibnju 2016.[1] Televizija je emitirala u digitalnim regijama D6 (54. kanal) i D7 (31. kanal)[2]. Bila je smještena u industrijskom dijelu grada, točnije u Gaženici, na adresi Uvala Bregdetti 23. Vlasnik televizije je bio Reno Sinovčić, a glavna urednica Ivana Vukić.

Televizija VOX
Početak emitiranja 12. svibnja 2007.
Završetak emitiranja svibanj 2016.
Vlasnik Reno Sinovčić
Zemlja  Hrvatska

Program uredi

Televizija VOX svakodnevno ima tri do četiri sata vlastitog programa. Ujutro se emitira emisija "Dobro jutro Zadre", koju vode Zorana Vrčić, Damir Granić, Kristina Štorić i Renato Babić. Babić ujedno vodi i dnevnu glazbenu emisiju "Mjuza". Četiri puta dnevno na rasporedu su vijesti.

Svakoga dana navečer prikazuju se specijalizirane emisije. Tako se ponedjeljkom prikazuje sportska emisija "Zakucavanje", a vode je Slavica Vulin i Igor Jelenić-TOTO, koji je ujedno i urednik emisije. Utorkom je na rasporedu politički magazin "Fortunal", koji vodi i uređuje Neven Pavelka. Srijedom je emisija "VI?MI!", a vodi ju i uređuje Ivana Vukić. Četvrtkom se izmjenično prikazuju turističko-gospodarski magazin "Potencijal" i emisija "Aktualno", voditelja Nevena Pavelke i urednice Ivane Vukić. Petkom je na rasporedu je emisija "Moje skitnje", koju uređuje i vodi Igor Jelenić-TOTO. Subotom je emisija o moru, "Arti" , koju uređuje Ivan Bačinić. Magazin "ZOOM" osmislila je novinarka Ivana Rašić Tomić. Emisiju je uređivala i vodila sve do rujna 2008. godine, a danas je voditeljica i novinarka Nove TV. Nova urednica je kolegica Sandra Profaca, a na mjesto voditeljice dolazi Maja Draganić. Nedjeljom navečer prikazuje se emisija "1 na 1". Uređuje ju i vodi hrvatski novinar Šenol Selimović.

Prestanak emitiranja uredi

VOX TV je 6. svibnja 2016. u 14:10 privremeno na 30 dana isključen iz sustava odašiljanja OiV-a.[3] No, zbog poznatih problema koje televizija ima u financijskom smislu več godinama ovo privremeno isključenje će vjerojatno biti u konačnici kao trajno.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi