Razgovor:Vijenac (arhitektura)

Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Vijenac (arhitektura).
Rad na člancima


Vitek, u čemu je problem s prethodnom izmjenom? --Conquistador (razgovor) 11:59, 17. novembra 2015. (CET)

Izvini kolega bio sam poprilično brzoplet, pa ni nisam vidio gornji dio teksta koji je sasvim OK (Vijenac (ijek.) ili venac (ek.), odn. korniš (od franc. corniche < tal. cornice: okvir, prema lat. cornix < grč. κόραξ: gavran),[1]) već samo aliniju koja mi se zabola u oči - u arhitekturu (a to je vjerojatno lapsus calami), horizantalna istaka na zidu, koja pokriva (sakriva) stropne grede. [2] Vijenac pored dekorativne ima i praktičnu funkciju, jer čuva drvene grede od oborina.[3] - pa sam onako seljački vratio stvar na staro.
Ma da se ne ljutiš popravit ću stvar i vratiti tvoj doprinos.
PS Ti si faca i dosta kužiš te wiki odnose, hajd mi pomogni da promjenim svoj status, meni se još uvijek hr wiki vodi kao moja matična wiki, a ja to neželim - kako da to promjenim u sh wiki.
--Vitek (razgovor) 23:06, 17 студени-novembar 2015 (CET)
Vitek, isprika nije potrebna. Dobro si uočio da je umjesto u arhitekturu trebalo pisati u arhitekturi i da je riječ o lapsusu. Doduše, prije lapsus plectri nego lapsus calami. :) I ja sam brzopleto uredio članak bez da sam protrčao kroz ostatak sadržaja i ispravio pogreške. Budući da sam se posve koncentrirao na leme i etimološki dio, potpuno sam zanemario sve ostalo; već sljedeća riječ bila je napisana s pogreškom (horizantalna!), a da je nisam primijetio.
P. S. O temi postskriptuma nastavit ćemo na tvojem SZR-u, a korniš ćemo staviti ad acta. :) --Conquistador (razgovor) 14:13, 18. novembra 2015. (CET)
Nazad na stranicu "Vijenac (arhitektura)".