Ljubav u zaleđu

Ljubav u zaleđu je hrvatska telenovela napisana od strane Dijane Pečkaj Vuković i Martine Vukoje. Glavni redatelji su bili Branko Ivanda, Zoran Budak i Stanislav Tomić.

Ljubav u zaleđu
Formattelenovela
KreatorZoran Budak i Branko Ivanda
NastupajuIva Visković
Filip Juričić
Jelena Veljača
Nenad Stojmenović
Zemlja porijekla Hrvatska
Broj epizoda175
Produkcija
Trajanje40 min. po epizodi
Producentska kompanija/eAva Television Production
Emitiranje
Originalni kanalHRT
Originalno prikazivanje3. 10. 2005. – 7. 6. 2006.

Sinopsis uredi

Dramska serija svojevrsna je obiteljska saga koja se odvija u prepoznatljivoj urbanoj sredini grada Zagreba. U središtu priče tri su obitelji (dvije generacije u svakoj), a sve ih povezuje nogomet. Priča je to o četvorici mladića iz predgrađa koji su odrasli uz nogomet; dvojica od njih napravili su profesionalne karijere, jedan je završio kao uspješan trener, a četvrti u menadžerskim vodama. U mladosti, na vrhuncu karijere, dogodila se tragedija u kojoj je jedan od mladića izgubio život, a ostale je potom život odnio na različite strane.

Serija zapravo započinje 25 godina kasnije kada su svi ponovo u Zagrebu. Glavna se priča odvija između dvoje mladih, nogometaša Marka Marušića i slikarice Nine Radić, čiji je prvi susret rezultirao svađom. Nina Radić dolazi iz imućnije obitelji, kćer je poduzetnika Franje Fishera i glavne urednice tračerskog časopisa Stars, Ksenije Fisher. Distancirana od svoje obitelji, živi u malom stanu zajedno sa svojim dečkom, DJ-em, Teom. Marko Marušić je pak poznati nogometaš zagrebačkog nogometnog kluba, čija je djevojka manekenka i jettsetterica, umišljena Maja Župan. Marko je u djetinjstvu ostao bez oca, koji je poginuo u prometnoj nesreći, što je ostavilo Markovu majku, Mariju Marušić, udovicom. Uskoro, u klub dolazi novi trener, Petar Malek, koji je uvelike povezan s Markom, i nesrećom njegova oca, kao i Franjo Fisher i Vlado Cukić, otac Markova najvećeg suparnika, nogometaša Ognjena. Uskoro, Marko počne osjećati nešto prema Nini... no, hoće li promijeniti mišljenje kad sazna kako je Ninin otac jedan od osumnjičenih za smrt njegova oca?

Zanimljivosti o seriji uredi

  • Ispočetka, serija se trebala zvati samo "Nina", a od opcija pričalo se i o naslovima "U zaleđu ljubavi" i "Ljubav u offsideu". Naposljetku, izabran je i postojeći naslov - Ljubav u zaleđu.
  • Glumica, Jelena Veljača, koja je u prvoj AVA-inoj telenoveli "Villa Maria", tumačila lik pozitivke, u ovoj se telenoveli okušala u drugoj ulozi, ulozi negativke.
  • Špekuliralo se kako Roman Majetić nije bio zadovoljan likom Marije Marušić, koju je tumačila glumica Nada Gačešić-Livaković, te je namjeravao "ubiti" taj lik, na što je glumica zamolila producenta da bude milostiv i da ostavi Mariju "bar u komi". Želja glumice nije poslušana, te je njen lik, Marija Marušić, umrla u seriji nakon prometne nesreće u kojoj se našla.
  • Glumica Bojana Gregorić (Anita) bila je trudna u vrijeme snimanja serije, što je navelo producente da nakon 40-ak epizoda serije, izbace Bojanin lik, i uvedu novi lik, Anitinu zamjenicu, također novinarku, Ivanu, koju je tumačila glumica i voditeljica Kristina Krepela.
  • Nakon ogromnog uspjeha telenovele "Villa Maria" u Srbiji, ovaj je put angažirano dvoje glumaca iz Beograda za stalnu postavu. Maja Noveljić-Romčević i Nenad Stojmenović su glumili majku i sina obitelji Cukić.
  • Roman Majetić bio je na čelu audicije u Meksiku gdje je izabrao dvoje glumaca za ulogu dvoje Argentinaca u telenoveli. Odluka je pala na meksičke glumce, Paolu Toyos i Juana Pabla Medinu, kojima je ovo bila prva uloga izvan granica Latinske Amerike.
  • Glumica Mirela Brekalo-Popović (Ljerka) i Siniša Popović (Hojak) su u stvarnom životu muž i žena, dok su njihovi kolege-glumci, Zlatko Ožbolt (Petar Malek) i Sanja Marin (inspektorica Hiš) bivši muž i žena.
  • Lik gradonačelnika Sinkovića, kojeg tumači glumac Pero Juričić, se pojavio i u prvoj AVA-inoj telenoveli "Villa Maria". Osim toga, glumci Pero Juričić (Sinković) i Filip Juričić (Marko) su u stvarnom životu otac i sin.
  • Lik Dalmatinke Mare, kojeg je tumačila Ines Bojanić, se također pojavljuje u srpskom sitcomu "Agencija za sve i svašta".
  • Specijalno pojavljivanje u seriji imao je i fotograf, Stefan Lupino.
  • 4. lipnja 2007., na HRT 1, započelo je repriziranje telenovele u terminu 17:10.

Uloge uredi

Glumac/ica Lik
Iva Visković Nina Radić
Filip Juričić Marko Marušić
Ksenija Pajić Ksenija Fisher
Zijad Gračić Franjo "Frenky" Fisher
Jelena Veljača Maja Župan
Nada Gačešić-Livaković Marija Marušić †
Maja Noveljić Romčević Gordana "Goga" Cukić
Ljiljana "Lili" Libert
Nenad Stojmenović Ognjen "Ogi" Cukić
Zlatko Ožbolt Petar Malek
Darko Janeš Vladimir "Vlado" Cukić
Robert Kurbaša Duje Kaliterna
Ines Bojanić Marijana "Mare"
Tamara Garbajs Lana Gruden
Helena Minić Tanja
Robert Bošković Teo
Kristina Krepela Ivana Majdak
Paola Toyos Alejandra Castillo
Juan Pablo Medina Enrique Castillo
Mirela Brekalo Ljerka
Siniša Popović Hojak †
Slaven Knezović Mirko Lučić
Adam Končić Krešimir "Krešo" Kovač
Mladen Čutura Valent Marković
Milo Ostović Ivica
Radovan Periša Gudelj

Gostujuće uloge uredi

Glumac/ica Lik
Bojana Gregorić Anita Bilić
Lukrecija Brešković Agatha
Mia Oremović Janica
Pero Juričić Sinković
Petra Dugandžić Seka Žuvela
Zvonko Novosel Lovrić
Sanja Marin inspektorica Kiš
Saša Buneta inspektor Hršak
Tena Jeić Gajski Vanda
Dušan Bućan Joža Farkaš
Davor Garić Zvonko
Tomislav Ćurković Stjepan "Stiv" Marić
Kristina Sesar Dunja
Ivica Kovačević novinar Starsa
Edvin Liverić Ivica Kausurić/Claude
Đorđe Kukuljica Davor Leiner
Franjo Kuhar Magaš
Željko Mavrović Vidović
Stephan Lupino Stephan Lupino
Marko Majstorović Ivek
Otokar Levaj svećenik
Jadranka Matković gazdarica
Marija Borić prostitutka

Eksterni linkovi uredi