Emmelie de Forest

Emmelie Charlotte-Victoria de Forest (Randers, 28. veljače 1993.), danska pjevačica koja je, predstavljajući svoju zemlju, pobijedila na Eurosongu 2013. u Švedskoj, s pjesmom "Only Teardrops".

Emmelie de Forest
Lični podaci
Datum rođenja28. veljače 1993.
Mjesto rođenjaDanska Randers, Danska,
Zanimanjepjevačica
Muzički rad
Period aktivnosti2013 —
ŽanrPop
Diskografska kućaUniversal Music

Rani život uredi

Emmelie de Forest je rođena u Randersu, 28. veljače 1993. godine. Njezin otac je Šveđanin, a majka Dankinja. Pjevati je počela s 9 godina. U dobi od 14 godina, surađivala je sa škotskim muzičarem Fraserom Neillom, što je uključivalo nastupe na festivalima i kulturnim manifestacijama. Godine 2011., preselila se u Kopenhagen i upisala pjevanje na pjevačkoj školi Katrine Sadolin.

Glazbena karijera uredi

2013. - danas: Eurosong i Only Teardrops uredi

 
Nastup Emmelie de Forest na Eurosongu u Švedskoj.

Emmelie de Forest je karijeru započela kao jedna od 10 kandidata na danskom nacionalnom izboru za Eurosong. Dana 26. siječnja 2013. godine, odnijela je pobjedu na nacionalnom izboru i postala danska predstavnica u Švedskoj sa svojom pjesmom "Only Teardrops". Nedugo nakon izbora, Emmelie de Forest je izbila na sam vrh ljestvice favorita, kako među medijima i fanovima, tako i na kladionicama.

Dana 14. travnja 2013., Emmelie de Forest je objavila kako će joj debitanstki album, Only Teardrops, izići 6. svibnja 2013. godine, tek tjedan dana prije Eurosonga. Na albumu se nalazi 12 pjesama, među kojima su i originalna (studijska) i orkestralna verzija hita "Only Teardrops".

Danska je nastupala u prvom polufinalu, održanom 14. svibnja. Tamo je, nakon glasovanja, ostvarila prvo mjesto i plasirala se u finale gdje je nastupala kao 18., poslije Mađarske i prije Islanda. Nakon prebrojenih glasova, Danska je osvojila ukupno 281 bod, što je bilo dovoljno za prvo mjesto. Pobjedu je ostvarila prije nego što su sve zemlje prezentirale svoje glasove.

Diskografija uredi

Albumi uredi

Naslov Detalji Ljestvice
DAN
[1]
Only Teardrops 13
History

Singlovi uredi

Only Teardrops

Problemi sa slušanjem datoteke? Pogledajte pomoć.
Godina Naslov Ljestvice Album
DAN
[1]
NIZ
[2]
2013. "Only Teardrops" 2 36 Only Teardrops

References uredi

  1. 1,0 1,1 Hung, Steffen. „Discography Emmelie de Forest”. Danish Charts Portal. Hung Medien (Steffen Hung). Arhivirano iz originala na datum 2015-09-13. Pristupljeno 2013-05-18. 
  2. Hung, Steffen. „Discografie Emmelie de Forest”. Danish Charts Portal. Hung Medien (Steffen Hung). 

Vanjske veze uredi

Nagrade i postignuća
Prethodi:
Soluna Samay s
pjesmom "Should've Known Better"
Danska na Eurosongu
2013.
Slijedi:
Basim s
pjesmom "Cliche Love Song"
Prethodi:
  Loreen s
pjesmom "Euphoria"
Pobjednica Eurosonga
2013.
Slijedi:
  Conchita Wurst s
pjesmom "Rise Like a Phoenix"