Ajs Nigrutin (rodno ime Vladan Aksentijević) je srpski reper.

Ajs Nigrutin
Ajs Nigrutin.jpg
Generalne informacije
Alias Ajzak, Čavo Ledeni, Ajzaklija Stomaklija, Savo Teleći, Lazo Medveđi, Svež Nigrutin, Freš Nigrutin, Has MC, Aksentije, Najs Nizbutin
Ime Vladan Aksentijević
Rođenje 12. 8 1977.
Beograd, Srbija
Žanr(ovi) Hip hop, comedy rap
Aktivni period 1996. - danas
Diskografska kuća One Records, Prohibicija

Pjesme su mu uglavnom pune humora (vezanih za npr. seks, drogu, alkohol, itd.). Posebnu humorističnost pjesmama začinjava šatrovačkim govorom.

Poznat je pod raznim nadimcima, ali je također vrlo poznat i kao član hip-hop trojca Bad Copy i kao samostalni izvođač. Visok je oko 2 metara i zbog toga je postao slavoljubljivim igračem košarke. Njegov uzor je američki reper Redman i živi u beogradskom naselju Kotež. Prije nego je posvetio puno radno vrijeme glazbi, radio je 4 godine kao inženjer zvuka na Radiju SKC. 2008. je bio član srpskog reality showa Veliki Brat (Big Brother).

DiskografijaUredi

kao član Bad CopyjaUredi

kao član 43zlaUredi

Samostalni albumiUredi

U njegovim pjesmama se često pojavljuju gosti (Moskri, Mikri Maus, Eufrat, Seven, Bvana, Edo Maajka, ...). Također, Ajs Nigrutin gostuje u njihovim pjesmama.

ZanimljivostiUredi

Broj 43 se često spominje u pjesmama, pa tako i u naslovu albuma. Neki put se u stihovima ili u izjavama zajedno pojavljuju i brojevi 43 i 23. Oni nisu povezani sa magijom i praznovjerjem, nego već sa činjenicom kako je Ajs iz Koteža, i od tamo prema središtu grada vozi gradska linija 43. Kada on i Timbe krenu kod Skaj Viklera, onda sa linije 43 presjedaju na liniju 23. Dakle, ne postoji nikakva numerologija ili slična lažna znanost iza ovoga.

Vanjske vezeUredi