The Return of Bulldog Drummond

The Return of Bulldog Drummond
Režija Walter Summers
Producent Walter C. Mycroft
Scenario Walter Summers
Predložak The Return of Bulldog Drummond; autor:
H. C. McNeile
Uloge Ralph Richardson
Ann Todd
Claud Allister
Fotografija Jack Parker
Montaža Bert Bates
Distribucija Wardour Films
Datum(i) premijere
8. oktobar 1934 (1934-10-08)
Trajanje 73 min.
Zemlja  Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezik engleski

The Return of Bulldog Drummond (sh. Povratak Bulldoga Drummonda) je britanski crno-bijeli triler film snimljen 1934. godine u režiji Waltera Summersa. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana H. C. McNeilea, odnosno prvi britanski zvučni film o pustolovu i bivšem vojniku Bulldogu Drummondu. Njegov lik tumači Ralph Richardson, a radnja prikazuje kako otkriva zavjeru bogatih proizvođača oružja da sabotiraju mirovnu konferenciju u Londonu, te, u nastojanju da je suzbije mobilizira svoje nekadašnje drugove iz Prvog svjetskog rata.

The Return of Bulldog Drummond je, za razliku od većine kasnijih, "laganih" ekranizacija romana o Bulldogu Drummondu, imalo prilično ozbiljan ton, odnosno politički naboj. Glavni zaplet je odražavao tada izuzetno popularan stav o tome da je Prvi svjetski rat posljedica zavjere bogatih industrijalaca, odnosno da se novi sukob može izbjeći samo razoružanjem. Kasnijim se kritičarima mnogo kontroverznijim učinio detalj u kome Drummond i njegovi drugovi nose crne košulje, pa je zato film prepoznat kao veličanje fašizma, odnosno Mosleyevog pokreta. Jedna od stvari u kojima se The Return ističe je i taj da se držao književnog predloška na način da je Drummond oženjen za svoju partnericu Phyliss iz prvog romana, a čiji lik tumači Ann Todd.

Richardson će se sljedeće godine pojaviti u Bulldog Jack, još jednom filmu o Drummondu, ali će u njemu tumačiti sporednu ulogu, dok će Drummonda tumačiti australijski glumac Atholl Fleming.

UlogeUredi

IzvoriUredi

Vanjske vezeUredi