Razgovor:Hrvatsko proljeće – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 23:
:Kakva je sad ovo argument o neobjektivnosti izvora koji cak i nisu svi srpski? Prvobitno ste pricali ste o srpskim izvorima kao da se samo oni koriste u clanku. Ako postoji smetnja zbog upotrebe samo srpske literature to je donekle razumljivo u slucaju da ona naginje na jednu stranu i ako bi se samo ona koristila, ali odjednom smetaju svi izvori koji se koriste u ovom clanku i to uz neodredjen prigovor oko termina koji ranije niko nije pominjao da su neodgovarajuci. Ako je emigracija bila ustaska, sta fali da se ona tako i nazove? Ako to vama signalizira da iza upotrebe tih reci postoji POV to ne znaci da ona nije enciklopedijska. Mozda vi imate POV. I ako vam smeta neobrazlaganje tadasnje situacije u SFRJ slobodni ste da to unesete u clanak, to nije izgovor da nesto ne valja sa nepristrasnoscu clanka.
*[[Korisnik:OC Ripper|OC Ripper]]. na zalost. ima strogo misljenje o necemu o cemu nema mnogo znanja. Otud takve fraze kao sto su "dan-danas kontroverznu temu prikazuje", "predstavljaju [[šibolet]] koji bi ozbiljno doveo u pitanje enciklopedijski karakter". Sta je "ustaška pobuna" ili "ustaška emigracija" predlazem ovoj osobi da udje u diskusiju sa akademski dokazanim autorima koje sam je citirao, pa kad dokaze da su njegovi stavovi tj stavovi anonimnog vikipedijanca prihvaceni akademski od kritikovanih a i od drugih.--[[Korisnik:Vujkovica brdo|Vujkovica brdo]] ([[Razgovor sa korisnikom:Vujkovica brdo|razgovor]]) 18:48, 28 juli 2016 (CEST)
 
:Jesu li to "fraze" ili ne, ostaje činjenica da je Hrvatsko proljeće/MASPOK, kao i svaka tema koja se tiče bliže prošlosti ovih prostora, kontroverzna. I da prilikom njihovog prikaza treba uložiti određen napor da se izbjegne bilo kakva pristranost. To svakako nije selektivno korištenje izvora koji promoviraju isključivo jednu stranu ili neki događaj nastoje prikazati iz jedne vrlo ograničene perspektive. Bili oni "akademski" ili ne. A pogotovo, ako je suditi prema naslovima, neki od njih za temu imaju progone srpskih nacionalističkih i drugih disidenata u SFRJ umjesto teme samog članka. --[[Korisnik:OC Ripper|OC Ripper]] ([[Razgovor sa korisnikom:OC Ripper|razgovor]]) 10:59, 29 juli 2016 (CEST)
Nazad na stranicu "Hrvatsko proljeće".