NK Lipik 1925 je nogometni klub iz Lipika.

NK Lipik 1925
Nogometni klub Lipik 1925
Nema grba ? Postavite ga sami.
Općenito
Liga 3. ŽNL Požeško-slavonska
Osnivanje 1925.
Stadion NK Lipik
(1.000 gledatelja)
Dresovi
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Domaći
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Gostujući

Povijest kluba uredi

NK Lipik 1925 svoje djelovanje započeo je početkom prošlog stoljeća. 1925. godine pod imenom "Sportski klub Olimpija", a prvi predsjednik kluba bio je Josip Beck. U prvim danima klub nije bio službeno registriran, niti se natjecao u prvenstvu, no redovno su se odigravale prijateljske utakmice protiv klubova iz susjednih mjesta. U zapisima iz tog vremena kao najbolji igrači tog vremena spominju se Andrija Ivošević, lijevo krilo i Ludva Hort, napadač.

Po završetku drugog svjetskog rata, 1946. godine, osniva se "Fiskulturno društvo Slavonac", u okviru kojega je djelovao i nogometni klub s novim imenom "Slavonac", a osnivači su bili Franjo Frntić, ujedno i prvi predsjednik, te Rudolf Zednik, Stevo Barišić, Gustav Štabler i Vinko Ljevaković. Nakon 27 godina rada, NK "Slavonac" se u sezoni 1952./53. prvi puta uključuje u prvenstveno natjecanje i to u ligi Daruvarskog podsaveza.

Od tada pa do 1994. godine i prijelaza u ligu Požeško-slavonske županije, NK "Slavonac" je igrao s klubovima sjevernog dijela Hrvatske od Međuopćinske lige Daruvar-Pakrac, Grubišno Polje-,Virovitičke zone, Lige Zajednice općina Bjelovar pa do Zagrebačke regionalne lige s klubovima varaždinskog, koprivničkog, virovitičkog i bjelovarskog područja.

NK "Lipik 1925" se danas natječe u 3. ŽNL, a klub radi s sedam kategorija nogometaša; igraonica , limači U-10, početnici U-12, mlađi pioniri U-14, stariji pioniri U-15, juniori U-18 i seniori.

Uspjesi uredi

Poveznice uredi