Niña amada mía

(Preusmjereno sa stranice Moja voljena)

Niña amada mía je meksička telenovela producentice i redateljice Angelli Nesme originalno emitirana 2003. godine Riječ je o meksičkoj preradi uspješne venecuelanske telenovele "Las Amazonas".

Niña amada mía
Formattelenovela
KreatorAngelli Nesma
NastupajuSergio Goyri
Karyme Lozano
Eric del Castillo
Otto Sirgo
Mayrin Villanueva
Ludwika Paleta
Zemlja porijeklaMeksiko
Broj epizoda109
Emitiranje
Originalno prikazivanje27. 1. 2003. – 27. 6. 2003.

U Hrvatskoj je prikazivana na programu Nova TV pod naslovom Moja voljena, a u Srbiji na Trećem kanalu Radio-televizije Srbije tokom 2004. i 2005. godine.

Godine 2013. će se emitirati nova venezualensko-kolumbijaks verzija pod naslovom Las bandidas.

Sinopsis

uredi

U središtu priče nalazi se Isabela Soriano, prelijepa, ponosna i samovoljna mlada žena koju krase i odlike darežljive i plemenite. Završila je poduzetništvo i bavi se ulaganjima i poslovima svojega oca Clementea, bogatog zemljoposjednika. Radišan i tvrdoglav Clemente postao je udovac kada su njegove tri kćeri bile još djevojčice pa mu je sada jedina želja da sve tri dobro uda i da mu, jednoga dana, podare unuke. Nakon smrti njihove majke, za Isabelu, Dianu i Carolinu brinula se odana domaćica Paz Guzman. Jedinu smetnju i opasnost za obitelj Paz vidi u Clementeovoj novoj, upola mlađoj ženi Karini, za koju vjeruje da se udala iz koristoljublja. No bez obzira na njezine spletke, djevojke odluče ignorirati njezine i želje njihova oca te voditi vlastite živote.

Isabela je u vezi s Cesarom, trenerom konja svoga oca, ali je zaljubljena u Victora Izaguirrea, zgodnog i priznatog veterinara koji je od nje stariji punih deset godina. Iako je njihova ljubav svakim danom sve jača i Isabela ostavlja Cesara pred oltarom, Victor ostaje u braku s Consuelo, majkom svojih dviju djevojčica - Ximene i Pili. Velike probleme u njihovoj vezi stvarat će im Karina, koja je opsesivno zaljubljena u Victora, baš kao i Cesar koji nije spreman odreći se Sorianova bogatstva koje bi naslijedio brakom.

Diana Soriano, Clementeova srednja kći, nakon završena školovanja zapošljava se u prestižnoj arhitektonskoj tvrtki i ubrzo se zaljubi u šefa, uglednog 50-godišnjeg arhitekta Octavija Uriartea. On joj uzvraća ljubav unatoč velikoj razlici u godinama i činjenici da je kći njegovog najvećeg neprijatelja. Na kraju, izgubljen između ljubavi i mržnje, Octavio će oženiti dugogodišnju djevojku Mariagnu, nesvjestan da Diana čeka njegovo dijete. Treća i najmlađa kći je Carolina Soriano, vječno bezbrižna djevojka. Vratila se sa školovanja u inozemstvu kako bi se udala za Rafaela, no iznenadit će se kada, nakon nekoliko godina izbivanja, ponovno ugleda Pabla, sina domaćice Paz, koji sada radi kao trener konja.

Junaci ove priče i ovaj će put imati neprijatelje koji će njihovu odanost, ljubav, snagu i iskrenost staviti na najteže kušnje. Clementeovi najljući neprijatelji su Octavio Uriarte i njegova majka Socorro, koji misle da je Clemente ubio Servanda, Octavijeva brata, kako bi zadržao njegovu imovinu i oženio se njegovom udovicom. S druge strane, Isabelu će dočekati iznenađenje kada od Paz uspije saznati nešto više o svom podrijetlu i o onome što se doista dogodilo između Servanda i Clementea prije 28 godina.

Uloge

uredi
Glumac/ica Lik
Sergio Goyri Victor Izaguirre
Karyme Lozano Isabela Soriano
Eric del Castillo Clemente Soriano
Otto Sirgo Octavio Uriarte
Mayrin Villanueva Diana Soriano
Ludwika Paleta Carolina Soriano
Mercedes Molto Karina Soriano †
Roberto Ballesteros Melchor Arrieta
Antonio Medellin Pascual
Isaura Espinoza Paz Guzman
Socorro Bonilla Casilda †
Mariagna Prats Mariagna
Luis Gatica Jr. Jorge Esparza
Cecilia Gabriela Consuelo
Emilia Carranza Doña Socorro
Norma Lazareno Judith
Eugenia Cauduro Julia
Juan Pablo Gamboa César Fábregas/Armando Sánchez
Paty Martínez Trini
Mirrha Saavedra Gloria
Roberto D'Amico Hurtado †
Arlette Pacheco Zulema
Fernando Robles Robles
Polly Lic. Ibáñez
Oscar Traven Alvarado
Rafael del Villar Landeta
Giovan Ramos Edgar
Janina Hidalgo Ángeles
Roberto Palazuelos Rafael †
Julio Mannino Pablo
Jan Mauricio
Yuliana Peniche Luz
Jorge de Silva Ringo
Bibelot Mansur Chofi
Citlalhi Galindo Susana
Oscar Ferreti Horacio
Ramiro Torres Nacho
Maria Fernanda Rodriguez Ximena
Marijose Valverde Pili
Paulina Martell Betty
Isaac Castro Pepe
Victor Luis Zuñiga Juanito

Eksterni linkovi

uredi