Lavirint (film)

film

Lavirint je savremeni triler smešten u današnjem Beogradu, na lokacijama Kalemegdanske tvrđave. Tajne iz prošlosti grada na ušću Save u Dunav i tajanstvene hrišćanske sekte koje su nekada delovale na ovim prostorima ostavljaju neizbrisiv trag u životima današnjih likova i određuju sudbine ljudi vekovima unazad.

Lavirint
ŽanrTriler
RežijaMiroslav Lekić
ProducentDejan Vražalić
ScenarioMiroslav Lekić
Igor Bojović
UlogeDragan Nikolić
Maja Sabljić
Branislav Lečić
Katarina Radivojević
Svetozar Cevtković
Josif Tatić
MuzikaTomo Babović
StudioVANS
Datum(i) premijere
26. 8. 2002 (2002-08-26)
Trajanje116 min.
Zemlja SR Jugoslavija
Jeziksrpski

Film je bio kandidat SRJ za Oskara, za najbolji film van engleskog govornog područja za 2002. godinu.

Radnja filma uredi

Nakon 20 godina provedenih u inostranstvu, izlečeni kockar Pop (Dragan Nikolić) se vraća u svoju zemlju. Kod kuće susreće Lakija (Josif Tatić), prijatelja iz ludih mladalačkih dana, sada običnog službenika. Još uvek neodlučan čime će se baviti u životu, Pop sa Lakijem odlazi na duhovnu seansu. U početku dobro zabavljen lakovernošću učesnika, Pop na kraju seanse doživljava šok kada mu se javi duh njegovog i Lakijevog prijatelja iz mladosti, Zorana Radosavljevića...

DVD izdanje uredi

2004. godine je izašlo DVD izdanje filma, na kome se osim titlova na engleskom, francuskom, nemačkom, makedonskom i slovenačkom jeziku nalazio i dodatni materijal, kao što je: izbor scena, film o filmu, bioskopski trejler, DVD galerija i foto galerija[nedostaje referenca].

Povezano uredi

Spoljašnje veze uredi