La La Land (film)

La La Land je američki ljubavni mjuzikl film iz 2016. godine reditelja i scenariste Dejmijena Šazela. Producenti filma su Fred Berdžer, Džordan Horovic i Mark Plat. Muziku je komponovao Džastin Horvic.

La La Land
RežijaDamien Chazelle
ScenarioDamien Chazelle
Uloge
MuzikaJustin Hurwitz
FotografijaLinus Sandgren
MontažaTom Cross
Studio
Datum(i) premijere
31. 8. 2016 (2016-08-31) (Venecija)
Trajanje128 min.[2]
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet30 mil. $[3]
Bruto prihod369 mil. $[4]

Glumačku ekipu čine Rajan Gozling, Ema Stoun, Džon Ledžend i Rouzmeri Devit. Svetska premijera filma je bila održana 9. decembara 2016. u Sjedinjenim Američkim Državama.

Budžet filma je iznosio 30 000 000 dolara.

Film je dobio 7 nominacija za Zlatni globus i pobedio u svih 7 uključujući nagradu za najbolji film (mjuzikl ili komedija), najboljeg reditelja (Dejmijen Šazel), najboljeg glavnog glumca (mjuzikl ili komedija) (Rajan Gozling) i najbolju glavnu glumicu (Ema Stoun).

24. januara 2016. godine La La Land je dobio nominacije za čak 14 Oskara i time postao film sa najviše nominacija u istoriji uključujući nominacije za najbolji film, najbolju režiju (Dejmijen Šazel), najboljeg glavnog glumca (Rajan Gozling) i najbolju glumcu u glavnoj ulozi (Ema Stoun).

Radnja uredi

Omiljeni filmski ljubavni par, Ema Stoun i Rajan Gozling su ponovo zajedno u priči o dvoje sanjara koji pokušavaju da uspeju u Los Anđelesu. Reč je o iščekivanom filmu za Oskara nominovanog reditelja Dejmijena Šazela, poznatog po sjajnom i hvaljenom filmu Ritam ludila. U filmu Gozling igra džez muzičara koji se zaljubljuje u glumicu u usponu (Ema Stoun), nakon čega sledi prava ljubavna romansa sa zapletom. Radnja filma smeštena je u Los Anđeles sa naglaskom na atmosferu zlatne ere Holivuda koja pršti romantikom kakva se ne viđa svaki dan.

Uloge uredi

Glumac Uloga
Rajan Gozling Sebastijan Vajdler
Ema Stoun Mia Dolan
Džon Ledžend Kejt
Rouzmeri Devit Laura Vajdler

Izvori uredi

  1. „Film Review: ‘La La Land’”. Variety. 
  2. La La Land (12A)”. British Board of Film Classification. October 14, 2016. Pristupljeno 22. II 2017. 
  3. Bart, Peter. „Peter Bart: ‘La La Land’ Adds Musical Backbeat To Wide-Open Awards Race”. Deadline.com. Pristupljeno 2. XII 2016. 
  4. „La La Land (2016)”. Box Office Mojo. Pristupljeno 24. II 2017. 

Spoljašnje veze uredi