Catherine Willows

(Preusmjereno sa stranice Ketrin Vilouz)

Direktorica Catherine Willows je izmišljeni lik forenzičke istražiteljice koja je bila jedna od glavnih protagonista američke TV-serije CSI: Crime Scene Investigation. Predstavljala je stalni lik serije od početka (2000.) do sredine 12. sezone. Njen lik je bio zamjenik Gila Grissoma, šefa tima forenzičkih istražitelja Las Vegasa, te je od njegovog odlaska preuzela njegovu dužnost i obavljala sve dok nije dobila ponudu za rad u FBI. Willows se u završnici serije - TV-filmu Immortality - vraća u Las Vegas i preuzima mjesto direktora Kriminalističke laboratorije Las Vegasa.

Catherine Willows
lik iz CSI: Crime Scene Investigation
Prvo pojavljivanje"Pilot"
Zadnje pojavljivanje"Immortality"
Tumač/ica ulogeMarg Helgenberger
GradLas Vegas
Los Angeles
Informacije
Zanimanjekriminalist
specijalni agent FBI
striptizeta
Rođenje
Smrt
trajanje2000-2012, 2013, 2015
Sezone1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14
Ostala pojavljivanjaImmortality

Catherine Willows se rodila 1958. ili 1959. godine kao dijete samohrane majke, lasvegaske šougerle Lily Flynn. U mladosti je radila kao striptizeta ("egzotična plesačica") kako bi financirala studij medicine, nakon čega se zaposlila u Lasvegaskoj kriminalističkoj laboratoriji. Willows je i sama postala samohranom majkom, nakon što se razvela od muža Eddieja (koga tumači Timothy Carhart), kasnije ubijenog tokom serije, te živjela sa kćeri Lindsay (koju tumače Madison McReynolds, Kay Panabaker i Katie Stevens). Tokom serije se ispostavilo kako je njen pravi otac Sam Braun (čiji lik tumači Scott Wilson), vlasnik kockarnica i lokalni tajkun, a nakon čijeg ubistva naslijeđuje dio njegovog bogatstva.

Willows je od svih članova tima bila najsklonija suprotstavljati se Grissomu (iako će sa njim imati blizak prijateljski odnos), ali i, pogotovo u prvim sezonama, inzistirati da dobije unaprijeđenje u službi.

Vanjske veze uredi