Ukoliko ste tražili članak o vrsti žičare, vidite članak Gondola (žičara).

Gondola (vjerojatno od grčkog kondura = brodić [1]) je čamac prilagođen za plovidbu po plitkim vodama venecijanske lagune, jer ima minimalni gaz. Gondola je vremenom postala simbol Venecije i njezinih brojnih kanala.

Gondole parkirane na Piazzetti San Marco

Opis uredi

Gondole su duge od 10,80 do 11 m, široke od 1,40 do 1,60 m, teške do 600 kg, i mogu prevesti do 6 putnika uz jednog do 2 gondolijera.[2] Za gradnju gondole koristi se osam različitih vrsta drveta; jela, hrast, višnja, orah, brijest, mahagonij, ariš i limun. Gondola ima 280 dijelova i stoji oko 20.000 , vremenom su se da bi bile što lakše, počele graditi od šperploča, a da bi izgledale što elegantnije, morale su biti obojeno u crno. Njihov asimetričan oblik omogućuje lako upravljanje sa samo jednim veslom kojim gondolijer vesla stojeći na krmi. Vode lagune su ipak preduboke, da bi se gondolijeri mogli odguravati po dnu (kako mnogi misle), već oni moraju veslati. Lijeva strana gondole šira je za 24 cm [2]od desne zbog ravnoteže jer na desnoj stoji gondolijer, pa su na taj način stranice ujednačane težinom. Vožnja gondolom od 40 minuta košta oko 80 .[3], ali ta cijena nije fiksna već ovisi o pogodbi, a i svaka se dodatna usluga naplaćuje (pjevanje, posebni sati, itd.).

Historija uredi

Gondola se prvi put spominje u pismu dužda Vilale Faliera iz 1094. godine, i tada kao i danas to je bio čamac za prijevoz putnika po Veneciji i do otoka u venecijanskoj laguni. U 18. stoljeću po kanalima Venecije plovilo je vjerorajatno čak 14.000 gondola, tad je Venecija bila jedan od najprometnijih vodenih putova na svijetu. Danas ih je ostalo samo oko petstotinjak i njima se uglavnom prevoze turisti i mladenci kojima je Venecija tradicionalno odredište za medeni mjesec. Godolijeri im onda tvrde da je venecijska tradicija, da se par koji se vozi u gondoli mora poljubiti ispod svakog mosta, kako bi vječno ostali zaljubljeni.

Do početka 20. stoljeća, kako se to da vidjeti na mnogim fotografijama, gondole su često bile opremljene s "felzom", malom kabinom, za zaštitu putnika od vremenskih nepogoda i neželjenih pogleda. I prozori "felze" dali su se zatvoriti sa malim "žaluzinama. Felze se više ne upotrebljavaju, vjerojatno zato jer turistima smetaju da što bolje vide, a venecijanci gondole ne upotrebljavaju više za svoj prijevoz.

Izvori uredi

Eksterni linkovi uredi