Children of the Gods

Children of the Gods je američko-kanadski TV-film, odnosno dvodijelna pilot-epizoda TV-serije Stargate SG-1 snimljena 1997. godine u režiji Marija Azzopardija. Scenarij za nju su napisali tvorci serije Jonathan Glassner i Brad Wright. Predstavljala je direktan nastavak igranog filma Stargate iz 1994. godine. Radnja se bavila ponovnim pokretanjem programa Zvjezdanih vrata nakon što su, koristeći drevni uređaj, Komandu Zvjezdanih vrata napali vanzemaljci na čelu s Apofisom.

Children of the Gods
Epizoda serije Stargate SG-1
Epizoda br. Sezona 1
Epizoda 1
Režija Mario Azzopardi
Scenario Jonathan Glassner
Brad Wright
Producent Ron French
Muzika Joel Goldsmith
Fotografija Peter Woeste
Montaža Allan Lee
Produkcijski kod 101A, 101B
Originalno emitiranje 27. jul 1997 (1997-07-27)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
Sljedeća →
"The Enemy Within"
[[]]

Nekoliko likova iz originalnog filma se pojavilo u Children of the Gods, uključujući glavne junake - pukovnika Jacka O'Neilla i dr. Daniela Jacksona. Međutim, njih sve su, s izuzetkom Skaare koga je tumačio Alexis Cruz, tumačili novi glumci. Također su uvedena tri lika koja će postati stalni u prvoj sezoni serije - general George Hammond, kapetan Samantha Carter i Teal'c.

Children of the Gods je premijerno emitiran na programu mreže Showtime 27.7. 1997. prilikom čega je bio izuzetno gledan. Tada prikazana verzija je sadržavala scene ženske golotinje koje su snimljene na inzistiranje mreže, a protiv volje kreatora serije. Te su scene - koje je sadržavao VHS izdan sljedeće godine - kasnije izbačene, a Children of the Gods se emitirala kao dvije epizode umjesto kao cjelovečernji film.

Eksterni linkoviUredi