Otvori glavni meni
Boj na Kosovu
Režija Zdravko Šotra
Scenario Ljubomir Simović
Uloge Miloš Žutić, Gorica Popović, Vojislav Brajović, Žarko Laušević, Ljuba Tadić
Studio Radiotelevizija Beograd
Distribucija Centar film
Datum(i) premijere
28. jun 1989 (1989-06-28) (JRT)
Jezik srpskohrvatski

Boj na Kosovu je jugoslovenski igrani film snimljen 1989. godine. Po žanru je istorijski spektakl, a radnja prikazuje događaje pre, za vreme i neposredno posle Kosovske bitke. Predstavljao je jedan od najambicioznijih projekata Radiotelevizije Beograd, snimljen radi obeležavanja 600. godišnjice tih događaja.

Spektakularne scene iz filma su iskorišćene, na savet ljudi iz Zagreba, u antisrpskoj britanskoj propagandnoj TV-seriji Smrt Jugoslavije kao ilustracija navodne srpskog nacionalizma pre raspada Jugoslavije.

Sadržaj/Садржај

RadnjaUredi

Srpski knez Lazar Hrebeljanović 1389. godine odbija da se pokori turskom sultanu Muratu, koji sa velikom vojskom nadire prema Srbiji, da bi preko nje nastavio da osvaja Evropu. Iako svestan da je slabiji, bez dovoljno opremljene vojske, knez Lazar odlučuje da mu se suprotstavi. Srpski velikaši su nejedinstveni. Većina je za borbu makar i po cenu poraza, ali se neki kolebaju. Sve što je za oružje sposobno upućuje se na Kosovo. Bitka na Kosovu, 1389. godine završena je bez pobednika - obe su vojske iskrvarile i posustale. Ginu i Lazar i Murat. Ali ipak, boj na Kosovu je dobijen - ne za srpsku državu koja je uskoro pala u turske ruke - već za Evropu, koju je telima svojih junaka spasila od prvog i najjačeg naleta turske najezde.

UlogeUredi

V. takođeUredi

Vanjske vezeUredi