Otvori glavni meni
Ambox warning blue construction.svg Jedan korisnik upravo radi na ovom članku! Mole se ostali suradnici da ne uređuju članak dok je ova obavijest prisutna. Koristite stranicu za razgovor na ovom članku ako imate komentare i pitanja u vezi s člankom. Kada radovi budu gotovi, korisnik koji uređuje članak uklonit će ovaj šablon! Hvala na razumijevanju!
Šablon može biti uklonjen ako kroz tri dana od trenutka postavljanja ili posljednje izmjene nema novih izmjena na članku.
Billie u 2019. Puno ime Billie Eilish Pirate Braid O'Connell Rođenje 18. prosinca 2001. Djelovanje 2015-sadašnjost Djelatnost pjevačica, tekstopiskinja Žanrovi pop, electropop, indiepop Instrumenti ukulele Web-site [1]

Billie Eilish Pirate Braid O'Connell (rođena 18.prosinca 2001.) je američka pjevačica i tekstopiskinja. Ima 2 albuma Don't Smile At Me kojeg je objavila 2016. godine i When We All Fall Asleep, Where Do We Go objavljenog 29.ožujka 2019. Njezina prva objavljena pjesma Ocean Eyes je postala jako popularna stoga je nastavila pisati pjesme. Njezin brat Finneas i Billie surađuju u njezinoj glazbi.


Raniji životUredi

Billie Eilish je rođena 18. prosinca 2001. u Los Angelesu u Kaliforniji. Ima brata Finneas-a, mamu Maggie Baird i tatu Patrick O'Connel. Irskog i škotskog je podrijetla. Djetinjstvo je provela u obiteljskoj kući u Los Angelesu. Pridružila se zboru u dobi od 8 godina. Rekla je da sama piše i pjeva pjesme od svoje 11 godine. Njezin brat je već pjevao, pisao i izvodio svoje pjesme sa bendom.

Don't Smile At MeUredi

Njezina prva pjesma zove se martaEyes koju je objavila u listopadu 2015. godine. Spot te pjesme objavljen je 24. ožujka 2016. Tada je imala 13 godina. Te godine je objavila i sljedeću pjesmu pod nazivom Six Feets Under. Nakon velikog uspjeha pjesme Ocean Eyes, objavila je novi singl Bellyache 24. veljače 2017 koja je također bila vrlo uspješna. 30. ožujka objavila je pjesmu Bored koja je bila dio serije 13 razloga zašto. 11. srpnja 2017. objavila je pjesmu Copycat zajedno s najavom za album Don't Smile At Me. Svaki petak je objavljivala novu pjesmu za taj album. Na taj način su izdani singlovi Idontwannabeyouanymore i My Boy. Don't Smile At Meobjavljen je 11. kolovoza 2017. Nakon objavljivanja, Billie je surađivala s američkim reperom Vinceom Staplesom za remiks Watcha pod nazivom & Burn.


When We All Fall Asleep, Where Do We GoUredi

Vanjske vezeUredi