7 Women (sh. 7 žena) je američki igrani film snimljen 1966. godine u režiji Johna Forda, poznat kao posljednje ostvarenje u njegovoj filmografiji.

7 Women
kino-poster koji je izradio Reynold Brown
RežijaJohn Ford
ProducentBernard Smith
John Ford
ScenarioJanet Green
John McCormick
PredložakChinese Finale; autor:
Norah Lofts
UlogeAnne Bancroft
Margaret Leighton
Flora Robson
Sue Lyon
MuzikaElmer Bernstein
FotografijaJoseph LaShelle
MontažaOtho Lovering
DistribucijaMetro-Goldwyn-Mayer
Datum(i) premijere
5. 1. 1966 (1966-01-05)
Trajanje87 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
mandarinski
Budžet2,3 mil. $[1]

Predstavlja adaptaciju novele Chinese Finale britanske spisateljice Norah Lofts. Radnja se događa u Kini sredinom 1930-ih za vrijeme građanskog rata i prikazuje grupu američkih i britanskih protestantskih misionarki čiji rad počnu ugrožavati razbojnici. Nominalni protagonist, čiji lik tumači Anne Bancroft, je novi ljekar koji im je došao pomoći, a za koga ispostavi da je žena koja pije, puši, nosi mušku odjeću, i na užas misionarki, otvoreno iznosi ateističke stavove.

U vrijeme snimanja je Ford bio u poodmakloj dobi i imao zdravstvene probleme, zbog čega su korišteni MGM-ovi studiji umjesto vanjskih lokacija. Snimanje su obilježili kako Fordove svađe sa studijem, tako i brojni problemi, pa je Bancroft svoju ulogu dobila u posljednji trenutak, odnosno nekoliko dana nakon što je Patricia Neal, kojoj je originalno bila namijenjena, dobila moždani udar. Film se nakon premijere kritičarima doimao staromodnim, te je doživio neuspjeh. Kasnijim kritičarima je zanimljiv kao jedno od rijetkih "ženskih" ostvarenja sineasta poznatog po "muškim" filmovima.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. Nat Segaloff, Final Cuts: The Last Films of 50 Great Directors, Bear Manor Media 2013 p 103-105

Vanjske veze uredi