Vojislav Govedarica

Vojislav Govedarica (Gacko, 1940 - ) je srpsko-američki glumac i kaskader, poznat po marknatnom fizičkom izgledu koji mu donio brojne uloge snagatora i negativaca, a među kojima je vjerojatno najpoznatiji sovjetski narednik Jušin u akcionom filmu Rambo II.

Vojislav Govedarica
glumac, kaskader, tjelohranitelj
Biografske informacije
Rođenje1940. (dob: 83–84)
Gacko, Kraljevina Jugoslavina (danas BiH)
PseudonimVoyo Goric
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumac, kaskader, tjelohranitelj
Znamenite uloge
narednik Yushin u Rambo II
narednik Hartog u Lionheart

Prije bavljenja filmom je živio u Beogradu te zarađivao za život kao spasilac na plaži i izbacivač iz noćnih lokala. Njegova biografija je već u mladosti imala niz živopisnih detalja, poput druženja sa ličnostima koje će kasnije postati istaknuti kriminalci poput Ćente i Ljube Zemunca, ali i izuzetne lične hrabrosti i viteškog odnosa prema ženama u nizu anegdota zbog kojih su ga u novinama proglasili "Kolosom nežnog srca". Te priče su fascinirale poznatog režisera Purišu Đorđevića koji je počeo angažirati u svojim filmovima i tako mu je omogućio početak karijere.

1981. godine je emigrirao u SAD i došao u Los Angeles gdje se zaposlio kao tjelohranitelj, a potom postao i lični prijatelj Sylvestera Stallonea, koji će mu kasnije dati ulogu u Rambu II. Njegov sljedeći zapaženi nastup je bio lik narednika Legije stranaca u filmu Lionheart sa Jean-Claudeom Van Dammeom. U njemu je njegov lik, iako se njegova nacionalnost ne spominje, izgovara nekoliko živopisnih replika na srpskohrvatskom, a zbog kojih je Lionheart dobio svojevrsni kult status među ljubiteljima Van Dammeovih filmova na području bivše Jugoslavije.

Literatura uredi

Spoljašnje veze uredi

1960 godine je zivio u Vogosca (BiH) imao je dve sestre Zora i Natalija i brata kojem se ne sjecam imena koji je bio razvijen kao i Vojo.Druzio se sa Centom i Ljubom koji su dosli u Sarajevo da se obracunaju sa bracom Todorivic Novak i Novica.Poslije te tuce nikad vise nije dosao u Sarajevo i Bosnu vec je ostao u Beogradu do odlaska u USA.Glumio je u filmu indijanskog poglavice ne mogu da se sjetim Naslova.Brat se zove Nole,završio je prava i živi u Beogradu. Glumio je u Winnetou i Odiseju sa Bekim Fehmiom.