Una maid en Manhattan

Una maid en Manhattan (šp. Sobarica na Menhetnu) je američka telenovela, produkcijske kuće Telemundo, snimana tokom 2011. i 2012.[2][3] Predstavlja rimejk američkog igranog filma Maid in Manhattan iz 2002.

Una Maid en Manhattan
Formattelenovela
Kreatororiginalni zaplet:
Luis Zelkowicz
Likovi
Edmond Dantes
ScenarioLuis Zelkowicz
Leticia López
Gennys Pérez
José G. Ríos
RežijaNicolás di Blassi
Jaime Segura
NastupajuLitzy
Eugenio Siller
Vanessa Villela
Shalim Ortiz
Uvodna tema"Amor sin final"; izvode: Litzy & Eugenio Siller
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Jezik/cišpanski
Broj epizoda167 [1]
Produkcija
Izvršni producent(i)Aurelio Valcárcel Carrol
Producent(i)Mariana Iskandarani
Veronica Pimstein
Postavke kamereviše kamera
Trajanje42-48 min. (epizode 1-158)
21-25 min. (epizode 159-167)
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Audio formatstereofonija
Originalno prikazivanje29. novembar 2011 – 23. jul 2012
Kronologija
Srodne emisijeMaid in Manhattan
Eksterni linkovi
Službene stranice

Od 2012. se u Srbiji emitovala na programu Pink 2 pod naslovom Sobarica i senator.

Sinopsis uredi

Marisa Luhan upravlja malim hotelom u meksičkom seocetu Mičoakanu. Zahvaljujući dobitima koje donosi turizam, Marisa ima dovoljno sredstava za sebe i svog desetogodišnjeg sina Lala. Upoznala je ljubav sa Viktorom, momkom koji je iz godine u godinu dolazio u Mičoakan iz SAD-a, da tu provede božićne praznike. Sa njim je i ostala trudna, ali budući da veza nikada nije formalizovana, devojka je odlučila da sama podiže dečaka. Ipak, san o srećnom životu sa sinom pada u vodu kada se selo pretvori u svratište narkomana, a hotel u kome je Marisa radila bude prodat jednom meksičkom kartelu i počne da služi kao usputna stanica atentatorima.

Devojka tada odlučuje da emigrira na sever, za dobro svog sina, koji joj predlaže da se uda za Viktora i tako obezbedi papire za legalni dolazak u SAD. Ona prihvata, nadajući se da će formalno venčanje učiniti da se ljubavna priča koja joj je podarila dete nastavi. Majka i sin stižu u Los Anheles, ali ona ubrzo shvata da se Viktor nikada neće promeniti i posle burne rasprave sa njim odlazi na Menhetn, gde joj Belinda, drugarica iz detinjstva, nudi pomoć. Zahvaljujući njoj, Marisa dobija posao sobarice u jednom od najluksuznijih njujorških hotela. Belinda postaje Marisina porodica, a tu je i Letisija, koja je takođe zaposlena u hotelu, ali i Tanja, simpatična afro-amerikanka koja pridošlicu prihvata kao mlađu sestru. Napor i trud čine da Marisa brzo zadobije poverenje i poštovanje hotelskog menadžera Amadora, neprekidno stvarajući sebi mogućnosti za napredovanje. Jednog dana, zahvaljujući Lalovom nestašluku, lepa sobarica upoznaje Kristobala Parkera Salasa, zgodnog i vrednog mladića koji je ubeđen da je ona gost hotela, a ne obična radnica. Šarmantni bogataš se beznadežno zaljubljuje u nju, a ona prema njemu oseća ono što nikada do tada nije osetila i svesna je da će izgubiti glavu za njim.

Marisa i Kristobal otpočinju ljubavnu vezu i jedne noći vode ljubav. Devojka oseća obavezu da prizna mladiću istinu o svom socijalnom statusu. Ali sudbina će se pobrinuti da stvari krenu nešto drugačijim tokom. Zahvaljujući Sari Montero, koja je opsednuta modom, ali i Martinom, Marisa je otkrivena i usred skandala dobija otkaz u hotelu. Posramljena jer je postupila kao zaljubljena tinejdžerka i slomljena zbog Kristobalovih prebacivanja, Marisa se kune da će uspeti u životu i postati neko i nešto, zbog sebe ali i svog sina, te da nikada više neće dozvoliti da je ponese iluzija o ljubavi. Kristobalu je čitav skandal poslužio da otvori oči i suoči se sa realnošću, na koju nikada ranije nije obraćao pažnju. Znajući da mu je otac, koji je politički angažovan, bolestan, Kristobal odlučuje da se i sam okuša u svetu politike. Isto tako, on shvata da Marisu voli svim srcem, uprkos tome što su razdvojeni. Ipak, sudbina će ih ponovo spojiti, i to opet zahvaljujući Lalu – Marisa, koja se zaposlila u drugom hotelu, sreće Kristobala koji tamo drži konferenciju. Ponovo se aktiviraju leptirići u stomaku, iako je Marisa tada već upoznala Franka Varelu, vrednog mladića koji pokušava da je osvoji. Tu je i Viktor, koji se vraća u njen život i želi da osnuje porodicu sa njom i sinom. Međutim, sobarici je jasno da ne može da voli nikoga osim Martina.

Sve se menja kada Marisa biva poslata u zatvor, zahvaljujući beskrupuloznoj Sari i njenim lažima. Tamo provodi neko vreme, ali Kristobal na kraju uspeva da dokaže njenu nevinost. Ipak, među njima ništa nije kao ranije – on u jednom momentu nije verovao u nju, zbog čega njoj treba mnogo vremena da mu oprosti sumnju. Po izlasku iz zatvora, devojka se angažuje u pomaganju ženama koje su žrtve najrazličitijih vrsta diskriminacije – od polne, preko rasne, pa do religijske. Osniva firmu u kojoj zapošljava potlačene i zlostavljane žene i koja će joj pomoći da dostigne uspeh o kome je sanjala. Kada se čini da sve polako dolazi na svoje mesto, te da će Marisa konačno moći da oprosti Kristobalu, sile zla kucaju na vrata… Postavlja se pitanje hoće li snaga ljubavi pomoći mladom paru da prebrodi sve prepreke, ili će rat za sreću i blagostanje biti zauvek izgubljen…

Uloge uredi

Glumac: Uloga:
Lici Domingez Marisa Luhan
Euhenio Siljer Kristobal Parker Salas
Vanesa Viljela Sara Montero
Horhe Eudardo Garsija Eduardo Lalo Luhan
Enri Saka Amador Kolina
Kotan Fernandez Migel
Paulo Kevedo Viktor Mendosa
Tina Romero Karmen Romera Nana
Liz Galjardo Letisija Robles
Ismael La Rosa Tadeo Falkon Tito
Huan Pablo Ljano Bruno
Karen Sentijes Amelija Parker
Fred Valje Tiron Parker
Marisela Gonzales Kaliksta
Ana Sobero Marsela Vilja
Majte Embil Belinda Delgado
Karina Mora Jaja Mendosa
Džejmi Osorio Tanja Tejlor
Rodrigo Mehija Gojo
Horhe Ernandes Estanislao
Aneudi Lara Herome
Karlos Atije Lukas
Monika Paskvaloto Mireja

Napomene i reference uredi

Vanjske veze uredi