The Paper Chase (film)

The Paper Chase
Režija James Bridges
Producent Rodrick Paul
Robert C. Thompson
Scenario James Bridges
Predložak The Paper Chase; autor:
John Jay Osborn, Jr.
Uloge Timothy Bottoms
Lindsay Wagner
John Houseman
Muzika John Williams
Fotografija Gordon Willis
Montaža Walter Thompson
Distribucija 20th Century Fox
Datum(i) premijere
16. oktobar 1973 (1973-10-16)
Trajanje 111 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Bruto prihod 3,6 mil. $(rentals)[1]

The Paper Chase (sh. Papirnata utrka) je američki igrani film snimljen 1973. godine u režiji Jamesa Bridgesa. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana Johna Jaya Osborna Jr. Po žanru je drama, a protagonist, koga tumači Timothy Bottoms je student prve godine Harvardskog Pravnog fakulteta. Radnja prikazuje njegov život, koji je rastrzan između nastojanja da zadovolji akademske standarde uglednog, ali zastrašujuće autoritarnog profesora (koga tumači John Houseman) i ljubavne veze sa djevojkom za koju se ispostavi da mu je kći.

The Paper Chase, koji je dijelom sniman na autentičnim lokacijama u Harvardu, nije impresionirao kritičare, ali je Houseman zahvaljujući svojoj ulozi dobio Oscar za najboljeg sporednog glumca. Nekoliko godina kasnije je snimljena i istoimena TV serija u kojoj je Houseman ponovio svoju ulogu.

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p232.

Vanjske vezeUredi