The Gulf Between (film, 1917)

The Gulf Between

Suvremena rekonstrukcija jedine sačuvane sličice iz filma, koja odgovara prizoru koji su mogli vidjeti tadašnji gledatelji na projekciji.
Režija Wray Bartlett Physioc
Scenario Anthony Paul Kelly
J. Parker Read Jr.
Uloge Grace Darmond
Niles Welch
Fotografija Carl Gregory
Distribucija Technicolor Motion Picture Corporation[1]
Datum(i) premijere
13. septembar 1917 (1917-09-13)
Trajanje ≤ 58 min. pri brzini 32 sličica/sek. (sedam roli[1])[2]
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik nijemi
engleski međutitlovi

The Gulf Between (sh. Zaljev između) je američki nijemi film snimljen 1917. u režiji Wraya Bartletta Physioca, poznat kao prvi film snimljen u Technicoloru, četvrti cjelovečernji film u boji, odnosno prvi američki film u boji. Producirala ga je Technicolor Motion Picture Corporation, koristeći svoj dvobojni "Sistem 1", odnosno razdvajač zrake i istovremeno snimanje dvije crno-bijele sličice, jedne kroz crveni, druge kroz zeleni filtar. Film je snima u Jacksonvilleu na Floridi, a protagonistica je djevojka koju je odgojio pomorac i koju odbacuje bogata porodica mladića u koga je zaljubljena. Film je nakon nekoliko prikazivanja u manjim kinima ušao u širu distribuciju 1918. pri čemu su dvorane morale koristiti posebne dvobojne projektore. Rezultati, međutim, nisu bili onakvi kakve je Technicolor očekivao; film je prošao loše kod kritike, a i publika se žalila na slabu kvalitetu boja. Zbog toga je Technicolor "Sistem 1", koji se temeljio na aditivnim bojama, zamijenjen "Sistemom 2" koji je koristio koncept substraktivnih boja. The Gulf Between se danas smatra izgubljenim, s izuzetkom jedne jedine sličice.

IzvoriUredi

  1. 1,0 1,1 „The Gulf Between - 1918”. Buffalo International Film Festival. Arhivirano iz originala 2012-01-26. https://web.archive.org/web/20120126082927/http://www.buffalofilmfestival.com/buffalomovietreasures/gulfbetween1918.html. Pristupljeno 28. III 2013. 
  2. Sistem 1 se snimao i projicirao pri brzini od 32 sličice u sekundi, dva puta bržoj od tada uobičajene. Tako je sedam rola Technicolor filma odgovaralo 3,5 role normalnog crno-bijelog film.

Vanjske vezeUredi