The Fugitive (film, 1947)

(Preusmjereno sa The Fugitive (1947 film))
The Fugitive
Režija John Ford
Producent Merian C. Cooper
Emilio Fernández
John Ford
Scenario Dudley Nichols
Predložak The Power and the Glory; autor:
Grahame Greene
Uloge Henry Fonda
Dolores del Río
Pedro Armendáriz
Muzika Richard Hageman
Fotografija Gabriel Figueroa
Montaža Jack Murray
Studio Argosy Pictures
Distribucija RKO Pictures
Datum(i) premijere
3. novembar 1947 (1947-11-03)
Trajanje 104 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
 Meksiko
Jezik engleski
Budžet 1.5 mil. $[1]

The Fugitive (sh. Bjegunac) je američko-meksički film snimljen 1947. u režiji Johna Forda. Predstavlja adaptaciju romana The Power and the Glory britanskog pisca Grahama Greenea. Radnja je smještena u neimenovanu latinoameričku zemlju gdje su ateističke vlasti zabranile javno ispovijedanje religije. Protagonist, koga tumači Henry Fonda, je katolički svećenik koji je zbog prkošenja vlastima postao odmetnik, a koga pokušava uhvatiti policijski poručnik (koga glumi Pedro Armendariz).

The Fugitive je snimljen na lokacijama u Meksiku, što je filmu trebalo dati dodatnu autentičnost, s obzirom da su se događaji nalik na one u radnji bili dogodili za vrijeme tzv. rata Cristerosa 1920-ih. Film je, međutim, doživio komercijalni neuspjeh, ali i porazne kritike, a što se najčešće tumači angažmanom Fonde za ulogu latinoameričkog svećenika, a u kojoj se nije najbolje snašao. S druge strane se često navodi da je upravo The Fugitive bio jedan od najeksplictnijih odraza Fordovih katoličkih uvjerenja na njegovu filmografiju.

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. Blondell, McCrea Team; Twins' Subject Chosen Schallert, Edwin. Los Angeles Times (1923-Current File) [Los Angeles, Calif] 19 Mar 1946: A3.

Vanjske vezeUredi