Srbin info
Srbinfo-Logo.jpg
URL http://srbin.info/
Tip stranice/sajta novinski portal
Korišteni jezik/ci srpski
Vlasnik NIBRS d.o.o.
Pokretanje jul 2012.

SRBIN info — Srpske brze internet novine je ćirilićni internet portal iz Srbije. Sa radom je krenuo u julu 2012. godine i za kratko vreme postao jedan od najčitanijih ćiriličnih internet sajtova u Srbiji.

Portal se nalazi u vlasništvu firme „NIBRS“ iz Beograda. Sajt je dnevno-informativnog karaktera, sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, intervjuima i stručnim analizama. Za „Srbin info“ pišu i politički analitičari, ekonomisti i doktori nauka (Boško Obradović, Branko Pavlović, Dragoslav Bokan, Dragan Petrović, Branko Dragaš, Boris Nad). Srbin info prenosi razne vesti i intervjue, kao sto je intervju Miroljuba Petrovića, Miroslava Lazanjskog, Mire Bobić Mojsilović, Vojislava Šešelja, Sande Rašković i mnogih drugih. Isto prenosi vesti o teoriji zavere, anti globalizmu, protiv NATO-a, sa sajtova kao što su politika.rs, blic.rs, kurir.rs, telegraf.rs, dnevno.hr, index.hr, in4s.net i mnogi drugi.

Veliki broj sindikata, udruženja seljaka i dr. jedino je na ovom sajtu uspelo da dođe do mogućnosti da informiše širu javnost (Banatski paori, Sindikat policije, Prosvetni sindikat).

Uređivačka koncepcijaUredi

„Srbin info“ predstavlja se kao srpski, tradicionalni, rodoljubivi portal koji promoviše patriotizam, bliske odnose Srbije i Rusije. Izuzetno je kritičan prema savezu NATO, Evropskoj uniji, globalizmu, jakom uticaju SAD i generalno evroatalntskim integracijama u Srbiji.

Video produkcijaUredi

Od marta 2017. godine pokreće nezavisni YouTube kanal "Centar"[1]. Kao goste dovode razne goste iz Srbije. Od 2019. godine se aktivira i drugi kanal na YouTube "srbin.info"[2]. Ovaj kanal se bavi dnevno informativnim izveštavanjem sa terena i iz skupštine Srbije.

ČitanostUredi

Ne računajući portale koji su ujedno i deo novinske ili televizijske redakcije, Srbin.info je jedan od najčitanijih[3] dnevno-informativnih portala u zemlji. Statistika pokazuje da su mladi ljudi najbrojniji deo čitalačke publike (dve trećine između 16 i 44 godine).

RubrikeUredi

Pored političkih, ekonomskih i društvenih tema, portal ima i veoma razvijenu sportsku rubriku, kao i veliki broj tekstova o pravoslavlju. Urednici sajta objavljuju i vesti o turizmu, kulturi, a moguće je pregledati i video materijale, arhivu vesti i slika.

Saradnja sa RusijomUredi

Kroz veliki broj objavljenih tekstova i organizovanja javnih tribina,[4] uredništvo portala od osnivanja radi na kulturnoj saradnji srpskog i ruskog naroda. „Srbin info“, a uspešno sarađuje i sa medijskim kućama „Ruska reč“, „Komsolomskaja pravda“ ali i drugim predstavnicima Ruske Federacije u Srbiji.

ReferenceUredi

Spoljašnje vezeUredi