Provincija Sassari (talijanski: Provincia di Sassari, sardinski: Provìntzia de Tàtari) je jedna od 110 talijanskih provincija, koja se nalazi u otočkoj regiji Sardinija.
Glavni grad provincije i najveće urbano naselje je istoimeni grad Sassari od 123 782 stanovnika. [1]

Provincija Sassari
Provincia di Sassari
Položaj Provincije Sassari u Italiji
 
Država Italija
Regija Sardinija
Sjedište Sassari
Stanovništvo 328 043 st.
Površina 4 281 km²
Gustina naseljenosti 78,7/km²
Veb stranica www.provincia.Sassari.it

Geografske karakteristikeUredi

Provincija Sassari sa sjevera i zapada izlazi na Sredozemno more, a sa juga graniči sa provincijama Oristano i Nuoro a sa istoka sa provincijom Olbia-Tempio.

Površina provincije iznosi 4 281 km², a broj stanovnika 328 043 (2011. godine). [1]

 
Karta Provincije Sassari

Provincija Sassari prostire se po krajnjem sjeverozapadnom dijelu otoka Sardinija. Teren provincije je na sjeveru ravničarski, tu se prostire druga po veličini otočka dolina Nuoro, dok je na jugu teren brdovit poznat pod imenom Logudoro. Na krajnjem sjeverozapadu provincije poput prirodnog nastavka nlazi se otok Asinara.

StanovništvoUredi

Provinciji Sassari po talijanskim mjerilima nije gusto naseljena, prosjek iznosi 78 st / km². Sjeverni, ravničarski dio prvincije je gušće naseljen, osobito oko grada Sassarija, južni brdoviti i stjenoviti dio, je rijeđe naseljen i slabije razvijen.

Pored većinskog italijanskog stanovništva u zapadnom dijelu, oko grada Alghero, živi značajna manjina katalonskog stanovništvo, doseljena još u srednjem vijeku.

 
Panorama Sassarija

Općine i naseljaUredi

Provincija Sassari ima 66 općina (talijanski: Comuni).

Pored Sassarija drugi značajni grad je Alghero sa 40 641 stanovnika u zapadnom dijelu provincije. [1]

IzvoriUredi

  1. 1,0 1,1 1,2 "ITALY: Sardegna" (engleski). Citypopulationde. http://www.citypopulation.de/Italy-Sardegna.html. Pristupljeno 26. 05. 2013. 

Vanjske vezeUredi