Sanja Vučić

srbijanska pevačica

Sanja Vučić (Kruševac, 8. avgust 1993) srpska je rege, ska, džez, dab i pank-rok pevačica i glavni vokal srpske R&B-pop grupe Hurricane. Prethodno je bila glavni vokal benda ZAA.

Sanja Vučić
Sanja Vučić na Evroviziji 2016.
Lični podaci
Ranije poznata kaoSanja Vučić ZAA
Datum rođenja(1993-08-08)8. 8. 1993.(30 god.)
Mjesto rođenjaKruševac, SR Jugoslavija,
Zanimanje
  • Pevačica
  • tekstospisateljica
Muzički rad
Period aktivnosti2012—danas
Žanrrege, ska, džez, dab, pank-rok, pop
Ostalo
Službene stranicewww.hurricaneofficial.com/sanja-vucic

Sa bendom ZAA nastupala je na najznačajnijim regionalnim festivalima, poput Nišvila i Egzita. Pevala je na engleskom jeziku, a sa bendom do sada ima objavljen jedan album What about. Postala je član grupe Hurricane krajem 2017. godine.

Muzički se obrazovala odmalena na odsecima solo pevanja, a zanimljivo je da su joj i roditelji pevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke. Sanja je pevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Muzički se usavršavala sa operskom divom Katarinom Jovanović.

Studira arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Pored srpskog jezika, govori i španski, italijanski, engleski i arapski jezik.

Dana 7. marta 2016. godine Radio televizija Srbije objavila je da će Sanja Vučić predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u Stokholmu 2016. godine, sa pesmom Goodbye (Shelter) čiji je kompletan autor Ivana Peters. Pesma je tematski bazirana na problemu nasilja nad ženama. Sanja je nastupila u drugom polufinalu 12. maja i po glasovima žirija i publike plasirala se u veliko finale koje je održano dva dana kasnije.[1]

Od 2017. je članica devojačke grupe Herikejn.

Vidi još uredi

Reference uredi

  1. Leon, Jakov I. (26. 8. 2019). „ZAA to represent Serbia with "Goodbye"”. European Broadcasting Union. Arhivirano iz originala na datum 7. 3. 2016. Pristupljeno 7. 3. 2016. 

Spoljašnje veze uredi

Prethodi:
Bojana Stamenov
sa „Beauty Never Lies
Srbija na Pesmi Evrovizije
2016.
Slijedi:
Tijana Bogićević
sa „In Too Deep