Rowan & Martin's Laugh-In

Rowan & Martin's Laugh-In (sh. Demonstracija smijehom Rowana i Martina[1]) je američka televizijska varijete emisija koja se redovno emitirala na programu NBC od 1968. do 1973. godine. Njene glavne zvijezde, odnosno voditelji, su bile komičari Dan Rowan i Dick Martin koji su kao tandem izvodili humorističke skečeve u kojima je Rowan tumačio "ozbiljnog čovjeka", a Martin nespretnjakovića. Emisija se po svom konceptu velikim dijelom naslanjala na vodvilj i burlesku, ali i na BBC-jevu satiričku TV-emisiju That Was the Week that Was. Sadržaj je osim humorističkih skečeva, sadržavao i muzičke točke, iako su i one bile pomalo "pomaknute", pa ih je, pogotovo u prvim sezonama, pratila psihodelična scenografija i go go plesačice (koje su uključivale i stalne članice glumačke postave). Među skečevima se isticala i stalna rubrika u kojoj su se parodirale televizijske vijsti, uključujući i epizodu u kojoj je Rowan 1968. godine kao futuristički TV-voditelj iz 1988. godine predvidio Ronalda Reagana kao američkog predsjednika. Iste je godine, nastojeći iskoristiti popularnost serije tokom izborne kampanje, u njoj nakratko nastupio republikanski kandidat Richard Nixon; njegov demokratski suparnik Hubert Humphrey je to odbio učiniti, pa je kasnije tu odluku smatrao djelomično odgovornom za svoj izborni poraz.

Rowan & Martin's Laugh-In
Dan Rowan (lijevo) i Dick Martin (desno), 1968
Drugi nazivLaugh-In
Žanrtelevizijski varijete
Kreator
Režija
  • Gordon Wiles
  • Mark Warren
Nastupaju
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj sezona6
Broj epizoda140 (Lista epizoda)
Produkcija
Trajanje45–48 min.
Producentska kompanija/eGeorge Schlatter-Ed Friendly Productions in association with Romart Inc.
Distributer
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje22. 1. 1968 (1968-01-22) – 12. 3. 1973 (1973-03-12)
Statuszavršena
Kronologija
Srodne emisije

Rowan & Martin Laugh-In je doživjela izuzetnu gledanost te je tokom emitiranja osvojila niz televizijskih nagrada. Goldie Hawn i Lily Tomlin, koji su bili dio njene glumačke postave, će kasnije ostvariti impresivne filmske karijere.

Izvori i napomene uredi

  1. Originalni izraz "laugh-in" je igra riječi nastala od riječi "laugh" za smijeh, te izraza "love-in", kojim se označavalo javno okupljanje tadašnjih hipika i "sit-in" kao sjedajuća demonstracija.

Vanjske veze uredi