Robert Reed

američki kazališni i televizijski glumac najpoznatiji po ulozi Mikea Bradyja, oca porodice u popularnoj seriji The Brady Bunch

Robert Reed (19. oktobar 1932 – 12. maj 1992) bio je američki kazališni i televizijski glumac najpoznatiji po ulozi Mikea Bradyja, oca porodice u popularnoj seriji The Brady Bunch. Reed je u vrijeme smrti bio zaražen virusom HIV-a.

Robert Reed
Reed godine 1971.
Biografske informacije
RođenjeJohn Robert Rietz, Jr.
(1932-10-19)19. 10. 1932.
Highland Park, Illinois, SAD
Smrt12. 5. 1992. (dob: 59)
Pasadena, Kalifornija, SAD
SupružnikMarilyn Rosenberg (1957-1959)

Životopis uredi

Robert Reed se rodio kao John Robert Rietz, Jr. u Highland Parku u državi Illinois, a djetinjstvo proveo u gradu Muskogee u Oklahomi. U koledžu je studirao englesku književnost s naglaskom na Shakespearea, pa se kasnije posvetio glumi. Nakon studija na Northwestern University je otišao u londonsku Kraljevsku akademiju dramskih umjetnosti (RADA).

Godine 1957. Reed se oženio za Marylin Roseberg s kojom je dobio kći Caroline Reed (1958 - ). Od supruge se razveo 1959. godine, a nakon toga je u tajnosti prakticirao homoseksualni životni stil.

Poznatim je postao 1960-ih godina nastupom u TV-seriji The Defenders, u kojoj je tumačio mladog advokata Kennetha Prestona. Krajem decenije je dobio ulogu Mikea Bradyja. Iako ga je ona proslavila, nije s njome bio zadovoljan, smatrajući sebe "ozbiljnim" šekspirijanskim glumcem koji ima malo zajedničkog sa "šašavom" serijom. S vremenom je zbog toga došao u sukob s producentom Sherwoodom Schwartzom. On je eskalirao u završnoj epizodi nakon koje je Schwartz odlučio otpustiti Reeda iz glumačke postave. Reed je, međutim, imao dobre odnose s ostalim članovima postave, a lik Bradyja je ponovio u TV-filmovima i raznim nastavcima serije.

Reedu je dijagnosticiran HIV, a umro je od posljedica raka debelog crijeva.

Vanjske veze uredi