Razgovor:Josip Horvat Međimurec

Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Josip Horvat Međimurec.
Rad na člancima


Ubojstvo uredi

Kolege vreme je da kažem par sitnica.....

Međimurec je možemo reći koristeći moderni pojam radio PR za ustaški režim. Po pitanju presude i streljanja je potpuno nevažno da li je on imao 3 noge ili nije imao niti jednu. Također gdje bi bila wikipedija kada bi za svakog osuđenog pisala tko je za njega svjedočio na sudu.

Mogao bi bez problema naći neka wiki pravila po ovom pitanju, ali za to nema nikakve potrebe--Rjecina2 (razgovor) 08:47, 17 rujan-септембар 2013 (CEST)

To treba srediti jer je potpuna zbrčka uredi

Članak je nastao metodom - copy-paste, i pun je kontraverzi, s jedne strane se navodi; Po ulasku u Zagreb,komunističke partizanske vlasti ga odvode iz Deželićeve 55 kao invalida bez noge i kao čovjeka koji uopće nije bio politički niti vojno aktivan za vrijeme rata, a par redova gore piše - Josip Horvat Međimurec stupa u hrvatsku kopnenu vojsku dana 1. kolovoza 1941. a onda još i Od 14. ožujka 1942. je u novinarskom odjelu MinOrS-a, plus kao cušlag Od 1. siječnja 1943. je u odgojnom odjelu MinOrS-a za ratno slikarstvo pri Akademiji likovnih umjetnosti.

Usput u maniri - rekla kazala Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Beču (neku od visokih škola u Beču; postojale su u to vrijeme tri) počevši od 1917.
Ili treba pisati Akademie der bildenden Künste ili Akademie für angewandte Kunst ili čitavu tu rečenicu preformulirati. Usput Popis djela je malo previše podebljan (dobro je da nisu nabrojane i skice), ma toliko djela nismo ni Michelangelu nabrojali (pa nije Josip Horvat bio veći majstor od njega) - to treba skratiti
--Vitek (razgovor) 12:10, 17 rujan-септембар 2013 (CEST)

Nije promovirao ustaški režim. Radio je posao kao što su ga radili: 1. Ljubo Babić koji je dizajnirao NDH novčanice i likovno uredio veleposlanstvo NDH u Berlinu, 2. Vladimir Kirin koji je dizajnirao NDH novčanice 3. Antun Augustinčić koji je uradio portret Ante Pavelića... Svako se od njih borio da preživi pošteno radeći. Posao u kopnenoj vojsci je dobio zahvaljujući Emiliju Laszowskom koji mu je na taj način pomogao da ima stalan izvor prihoda, a radio je ono što su mu naredili da radi i svakako najvažnije nije počinio nikakav zločin.

--Dmitar Zvonimir (razgovor) 16:41, 17 rujan-септембар 2013 (CEST)


Isto kao što je, gospodo, Heinrich Hoffman "samo" fotografirao naciste. S jedne strane imamo Horvata koji praktički vrši apotezu ustaškog režima, što ispada da nije istina, već se samo borio da preživi, a s druge strane imamo "komunističke partizanske vlasti" (koje, nota bene, 8. svibnja 1945., kada ulaze u prazan Zagreb, nisu bile ni "komunističke" ni "vlasti") koje napadaju jadnog invalida bez noge i tamo ga negdje mućki strijeljaju i čine tkoznakakav zločin? To se zove neobjektivno prikazivanje i ono nije za jedan enciklopedijski članak --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:00, 17 rujan-септембар 2013 (CEST)


Ako hoećete da znate: invalid je postao zbog okruntnog režima Kraljevine Jugoslavije - kada je dobio tuberkulozu kostiju (od 1931. godine) i godinama se mučio da spasi nogu, na kraju mu je jedan liječnik (ime znam) amputirao nogu da bi mu spasio ostale kosti. Taj Josip Horvat Međimurec ili kako su ga zvali Matko Peić, Ivan Kožarić, Ivan Švertasek, Milan Vulpe - šepavi: spasio je mnogobrojne živote. Ti ljudi su razasuti po cijelom svijetu. Jedan od njih je dr. Radovan Bubanj sin dr. Remigija Bubnja. Remigij Bubanj je spašen zahvaljujući Josipu Horvatu. Njegov sin Radovan Bubanj je danas u Americi, a poslije završetka Medicinskog fakulteta u Zagrebu, napustio je Hrvatsku i doselio se u Ameriku zbog neslobode govora i nemogućnosti iznišenja istine.

Hoćeš još?


NAPOMENA ČITAĆIMA OVOG ČLANKA uredi

Ovaj članak umjesto da iznosi istinu, zahvaljujući administratorima srpsko-hrvatske wikipedije postao je pristran. Administratori srpsko-hrvatske wikipedije ne žele činjenice o Josipu Horvatu nego su mu prišili etiketu fašiste. JOSIP HORVAT MEĐIMUREC JE BIO I OSTAĆE ANTIFAŠISTA. NJEGOVA JE JEDINA KRIVICA ŠTO NIJE BIO KOMUNISTA I ŠTO JE BIO HRVAT.

zato se ovdje iznosi u cijelosti članak kako bi trebao izgledati (ili neka pogledaju na hrvatskoj wikipediji http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Josip_Horvat_Međimurec&action=purge)

Zainteresirani neka pogledaju na linku prema hr.wiki uredi

Umjesto integralnog teksta lemme s hr.wiki, postavljam ovdje samo link zato što je golem tekst lemme činio ovu stranicu nepreglednom i nepodesnom za raspravu. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 18:40, 18 rujan-септембар 2013 (CEST)

Josip Horvat Međimurec na hr.wikipediji

Nazad na stranicu "Josip Horvat Međimurec".