Hebrejska Wikipedija

Hebrejska Wikipedija je izdanje Wikipedije na hebrejskom jeziku čiji originalni naziv glasi ויקיפדיה: האנציקלופדיה החופשית (Wikipedia: HaEntziklopedia HaHofshit IPA: [wikiˈpedia haʔentsikloˈpedia haχofˈʃit]. Ovo izdanje je pokrenuto u julu 2003. godine, a do 17.7. je imalo preko 60.000 članaka.

Favicon of Wikipedia Hebrejska Wikipedija
URL http://he.wikipedia.org/
Komercijalan?ne
Tip Internetski enciklopedijski projekt
Registracijaopcionalna
Jezikhebrejski
Posednik Fondacija Wikimedia
Autor {{{autor}}}


Miljokazi uredi

Specifičnosti uredi

Hebrejska Wikipedija se ističe velikim brojim kvalitetnih članaka posvećenih matematici, kao i židovskoj, odnosno historiji Izraela te vojnoj historiji.

Jedan od njenih specifičnosti je i Projekt: Izbori u u Izraelu koja daje izuzetno detaljne podatke o svim izborima ikada održanim u Izraelu od njenog nastanka do izbora održanih u aprilu 2006. Ostali projekti koji su zapaženi se tiču gotičke arhitekture (he:אדריכלות גותית), izraelskuihj željeznica, Londona, Disneyevih tematskih parkova i sl.

Godine 2006. je pokrenut Projekt Elef Millim (srpskohrvatski: Projekt tisuću riječi); njegova svrha je obogatiti Wikipediju sa što više slobodnih slika, zbog čega izraelski Wikipedijanci često odlaze na izlete s ciljem da snime što više fotografija.

U julu 2006. hebrejska Wikipedija je imala jedan od najvećih brojeva bajtova po članku, te najveći među svim Wikipedijama s više od 20.000 članaka.[2]

Specifičnost izraelske Wikipedije je u tome što se za brisanje članka ne traži opći konsenzus, nego većina od 55 % sudionika rasprave, pri čemu pravo glasa imaju samo korisnici koji su registrirani najmanje mjesec dana, odnosno koji su napravili 100 uređivanja u posljednjih 90 dana. .[3]

Napomene uredi

  1. „ויקיפדיה העברית” (Hebrew). Wikipedia. Wikimedia Foundation. 25. 06. 2006.. Pristupljeno 25. 06. 2006. 
  2. Wikimedia Statistics Tool
  3. Politika brisanja na hebrejskoj Wikipediji

Eksterni linkovi uredi